Миття авто: які помилки допускають найчастіше?

22 січня 2020

Мийка автомобіля - це, напевно, одне з найулюбленіших занять справжніх автомобілістів. Однак недосвідчені водії часто припускають помилки у процесі позбавлення авто від бруду і болота і пошкоджують лакофарбове покриття. Щоб уникнути подібних ушкоджень, існує така процедура, як детейлінг. Це не проста ручна мийка, а ретельне очищення авто і окремих елементів від забруднень, дрібних подряпин і інших пошкоджень лакофарбового покриття. Фахівці з детейлінгу використовують спеціальні засоби, які покращують зовнішній вигляд автомобіля. Ця процедура незамінна, якщо ваш транспортний засіб постійно стоїть на вулиці і піддається впливу навколишнього середовища.

На жаль, про таку послугу знає не кожен водій, і далеко не кожен фахівець готовий її надати. Якщо автомийка, на якій ви обслуговуєтеся, не пропонує таку процедуру, тоді варто звернути увагу на деякі розповсюджені помилки при очищенні автомобіля.

Постійно відкладати мийку. Серед деяких водіїв прийнято вважати, що болото і пил - це найкращий захист кузова. Це поширена і вкрай небезпечна для лакофарбового покриття думка. Чим довше ви відкладаєте мийку, тим більше бруду накопичується на кузові і тим більша ймовірність пошкодити покриття, намагаючись відмити його.

Мийка автомобіля взимку - це окрема тема. Бруд, який збирається на кузові, містить реагенти і сіль. Це завдає додаткової шкоди кузову. Товстий шар такого дорожнього болота потрібно ретельно змити водою, і тільки потім наносити активну піну. Тому взимку краще уникати автоматичних автомийок.

Мийка автомобіля фотоЗанадто сильний тиск води. Вода в шлангах на автомийках знаходиться під високим тиском, який досягає 140 бар. Такий тиск викликає вібрацію кузова. Це в свою чергу провокує появу пошкоджень лакофарбового покриття - мікротріщин. Тому не можна підносити шланг занадто близько до кузова машини. Оптимальна відстань між розпилювачем і автомобілем становить не менше 25 см, причому краще за все тримати сопло шланга під кутом.
Мийка автомобіля детейлінг фотоРізкий перепад температур - це справжній ворог лакофарбового покриття. Влітку кузов машини сильно нагрівається на сонці, а холодний струмінь води провокує виникнення мікротріщин і прискорює корозію.
Взимку вода після миття може залишитися в ущільнювачах, замках або інших елементах авто і замерзнути. Розморожувати деталі машини окропом ні в якому разі не можна. Найкраще заздалегідь уберегти себе від таких наслідків - добре протерти ущільнювачі і ретельно продути замки стисненим повітрям.

Також взимку після миття не радимо відразу ж ставити авто на стоянку або в гараж. Краще трохи проїхатися, щоб просушити машину і прогріти гальма.

Мийка підкапотного простору вимагає обережності. Щоб не пошкодити датчики, радіатори і проводку, не можна мити моторний відсік під високим тиском.

Припускаються помилок під час миття машини не тільки водії, але навіть досвідчені фахівці. Тому рекомендуємо проконтролювати процес і переконатися, що покриття вашого авто не постраждає від неякісної роботи.

Подивіться відео, що таке детейлінг і як відбувається ретельне очищення авто:

Попередня стаття Нові податки для перекупників авто. Що змінилося?
Нові податки для перекупників авто. Що змінилося?
Ілон Маск показав ближче Tesla Cybertruck. ВІДЕО
Наступна стаття Ілон Маск показав ближче Tesla Cybertruck. ВІДЕО

Популярні новини