На автопілоті: 3 автомобілі з функціями автономного водіння

8 серпня 2022

У питаннях технології автономного водіння найчастіше обговорюється Tesla. Дійсно, система в електрокарі працює чітко та рятує своїх водіїв від нещасних випадків завдяки тому, що реагує набагато швидше, ніж будь-яка людина. Але є й інші бренди, які пропонують серйозні технологічні здобутки у світі безпілотних автомобілів. Ось 3 автомобілі з неймовірними можливостями автономного водіння.

Вибрати Мерседес S-клас з технологією автономного водіння

1. Мерседес S-клас

Флагманський розкішний седан Mercedes S-Class має кілька функцій допомоги водію, які ідеально підходять для тих, хто хоче розслабитися за кермом. Головна з них називається Distronic. Вона знижує швидкість транспортного засобу залежно від дорожніх умов попереду (щільного трафіку, кільцевих розв'язок і іншого), а потім знову прискорює машину, коли дорога вільна.

У S-класі є система допомоги під час зміни смуги руху. Автомобіль автоматично змінить смугу руху у заданому водієм напрямку, коли це буде безпечно. Система враховує швидкість навколишніх транспортних засобів та перевіряє транспортні засоби попереду, ззаду та поруч із седаном.

Люксова модель також має активну систему обмеження швидкості та систему допомоги у розпізнаванні дорожніх знаків. Разом ці функції дозволяють автомобілю "розуміти" знаки обмеження швидкості та автоматично регулювати максимальну швидкість без участі водія. Система також може розпізнавати знаки дорожніх робіт і встановлювати максимальну рекомендовану швидкість на дорогах без знаків.

Вибрати БМВ iX з технологією автономного водіння

2. БМВ iX

BMW iX 2022 року - найновіший повністю електричний спортивний позашляховик BMW. Він демонструє, що вже жоден новий електромобіль не обходиться без футуристичних функцій автономного водіння. iX отримав 12 ультразвукових датчиків, 5 радарних датчиків і 5 камер, які дозволяють позашляховику керувати собою на путівцях і центруватися на смугах руху на шосе. BMW називає цю систему Driver Assistant Professional.

Іноді кермо буде світитися жовтим, пропонуючи вам знову покласти руки на кермо. Як тільки ви зробите це, iX продовжить рухатися самостійно, дозволяючи вам розслабитися. Позашляховик також поставляється з опціями автоматичного гальмування, адаптивним круїз-контролем та контролем дистанції. Останні функції бездоганно працюють разом, автоматично прискорюючи, гальмуючи та змінюючи дистанцію слідування залежно від ситуації. iX також може самостійно змінювати смугу руху.

Вибрати Форд Мустанг Mach-E 2022 з технологією автономного водіння

3. Форд Мустанг Mach-E

Один із найновіших повністю електричних позашляховиків Ford, Mustang Mach-E, вражає своїм стильним зовнішнім виглядом та технологією автономного водіння всередині. Ті, хто вибере пакет Comfort & Technology, отримають технологію керування Ford без допомоги рук, відому як BlueCruise.

Ford називає свій повний пакет технологій допомоги водію Ford Co-Pilot360. Він передбачає екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль і центрування смуги руху. Помічник навіть може допомогти вам уникнути небезпеки за допомогою Evasive Steering Assist. BlueCruise від Ford дозволяє їздити шосе без рук. Камера Mach-E над кермовим колесом гарантує, що ваші очі стежать за дорогою. Якщо погляд починає відволікатися на щось інше, BlueCruise відключається до того моменту, поки ви не повернетесь до дороги. Mustang Mach-E також може зчитувати знаки обмеження швидкості та автоматично регулювати швидкість руху. Інші параметри можна дізнатися з огляду Форд Мустанг Mach-E.

Попередня стаття Електромобіль та мийка: чи шкідлива вода для електромобіля?
Електромобіль та мийка: чи шкідлива вода для електромобіля?
8 моделей, які найменше втрачають у ціні: шукаємо на Automoto.ua
Наступна стаття 8 моделей, які найменше втрачають у ціні: шукаємо на Automoto.ua

Популярні новини