Електричний Ford Mustang Mach-E 2022: огляд авто

28 липня 2022

Ford Mustang Mach-E 2022 - стильний і спортивний повністю електричний позашляховик класу люкс. Механічно він не пов'язаний із класичним Форд Мустанг. Натомість риси дизайну та характеру поєднують електричний кросовер із легендою Форд. Чи вдасться Форд Мустанг Мач-Е стати лідером ринку у 2022 році?

Вибрати новий електричний кросовер Форд Мустанг Mach-E 2022

Нове в 2022 році

  • Комплектація California Route 1 тепер доступна з повним приводом;
  • Доданий частково автоматизований режим керування BlueCruise;
  • З'явився пакет Ice White Appearance;
  • Зник пакет First Edition.

Кому варто купити?

Ford Mustang Mach-E - вибір тих, хто шукає поєднання продуктивності, практичності та вартості у стильному кузові кросовера. У новому Ford Mustang Mach-E 2022 все вирішує обране компонування силової установки та трансмісії. Кросовер може бути як задньопривідним, так і повнопривідним, зі стандартним або збільшеним акумулятором. Вихідна потужність Ford Mustang Mach-E варіюється від 266 л. до 480 л.с. Додайте до цього можливий 3,5-секундний розгін до 100 км/год та запас ходу до 505 км та отримайте електромобіль, здатний на все.

 

Нове чи вживане авто? 

Дивіться також каталоги:

Насправді, у вас не вийде купити застарілий Ford Mustang Mach-E, оскільки він дебютував лише минулого року. І серйозних відмінностей між моделями 2021 та 2022 років немає. В актуальній версії електрокара виробник вніс мінімальні оновлення в конкретні комплектації, палітру кольорів і додав BlueCruise - це частково автоматизований режим водіння.

Ford Mustang Mach-E або Tesla Model Y

Tesla Model Y пропонує кілька переваг у порівнянні з Mustang Mach-E. Модель Y має більший запас ходу (до 530 км) та вищу швидкість зарядки. З доступним третім, хоч і тісним, поряд Тесла може вмістити сім осіб.

Однак це не повна перемога Тесла. Стартова ціна Форд Мустанг Мач-Е приблизно на 15 000 $ доларів нижча, ніж у Model Y. А ще Ford Mustang Mach-E отримав кращі відгуки про якість інтер'єру та зручність використання сенсорного екрану. Обидва варіанти хороші, і правильний вибір залежить від бюджету чи особистих вподобань.

Ford Mustang Mach-E або Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 перегукується з багатьма особливостями Mach-E. Він жвавий, але зручний в управлінні, радує просторим салоном, містким багажником та довгим списком стандартних функцій безпеки. Головна перевага ID.4 в тому, що він обійдеться приблизно на 3 200$ дешевше, ніж базовий Mach-E. І все ж таки Форд пропонує кращий автомобіль в цілому. У електричного Мустанга салон виглядає набагато люксовішим, інформаційно-розважальна система здається простішою у використанні. Важливий аргумент: додаткові 72 км діапазону в найекономнішій конфігурації. Mach-E також розганяється набагато швидше, ніж конкурент VW. 

Салон

Ford Mustang Mach-E – дворядний позашляховик з п'ятьма сидіннями. На відміну від кузова, салон Mach-E має мало спільного зі звичайним Мустангом. Є також безліч приємних функцій, серед яких внутрішнє освітлення можливістю індивідуального налаштування, підігрів передніх сидінь і рульового колеса, бездротову зарядку, панорамний люк і багато іншого.

 

Більшість поверхонь в салоні електрокара вкриті м'яким на дотик пластиком, і все здається міцним і добре зібраним. Mach-E може легки видатись за розкішний автомобіль. Хоча, в деяких параметрах це так і є.

У центрі уваги інтер'єру Мустанг Мач-Е, безперечно, знаходиться 15,5-дюймовий сенсорний екран панелі приладів. Цей великий екран простий у використанні та працює так само, як смартфон. Доступ до меню зручний, піктограми великі, а сенсор швидко реагує на введення. У нижній третині екрану також є практична ручка, яка дозволяє легко регулювати гучність. Елементи управління мікрокліматом на екрані не такі зручні, як фізичні ручки, але вони виконують свою роботу, майже не відволікаючи уваги.

Додатковий 10,2-дюймовий екран встановлений за кермовим колесом, і ця цифрова панель приладів відображає різну інформацію про водіння (запас ходу, швидкість і рівень заряду акумулятора).

Mustang Mach-E пропонує багато вантажного простору навіть за мірками електричних кросоверів: 841 л за задніми сидіннями та 1690 л зі складеними задніми сидіннями.

Відео тест-драйв Ford Mustang Mach-E 2022 року

Технічні характеристики

Вихідна потужність Ford Mustang Mach-E варіюється в залежності від трансмісії та обраного акумуляторного блоку – від 266 до 480 кінських сил. Але кожна версія впевнено розганяється до потрібної швидкості. 

Навіть найповільніша специфікація Ford Mustang Mach-E набирає розгін до 100 км/год за 6,1 секунди. Поновіть комплектацію до GT або GT Performance для максимально швидкого прискорення. Ці моделі можуть розігнатися до сотні всього за 3,8 та 3,5 секунд відповідно відповідно своїм форсованим електродвигунам.

Ford пропонує Mustang Mach-E 2022 із заднім або повним приводом. Моделі RWD мають електродвигун, встановлений на задній осі. Повнопривідні комплектації отримали один двигун на передній осі та один на задній.

Ємність батареї та запас ходу

Mustang Mach-E доступний з акумуляторними батареями двох розмірів: стандартною (70 кВт/год) та збільшеною (91 кВт/год). Моделі стандартного діапазону можуть проїхати до 397 км у парі із заднім приводом та до 360 км із повним приводом. Моделі Ford Mustang Mach-E із збільшеним запасом ходу мають максимальний пробіг 488 км із заднім приводом та 445 км із повним приводом. Єдиним винятком є ​​комплектація California Route 1, яка забезпечує запас ходу 505 км із заднім приводом та 502 км із повним приводом.

 

Mustang Mach-E має зарядний порт, розташований на передньому крилі з боку водія. Час заряджання кросовера залежить від використовуваного методу. Підключіть його до побутової розетки і отримайте плюс 32 км запасу ходу за годину. Ford також продає зарядний пристрій Ford Connected Charge Station, який здатний повністю зарядити акумулятор приблизно за 11 годин. 

Станція швидкого заряджання постійного струму збільшує запас ходу на 100 км за 10 хвилин або відновлює 80% заряду менш ніж за годину.
 

 Характеристики Ford Mustang Mach-E
  Потужність   266-480 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,1-3,5 с 
 Максимальна швидкість   184-200 км/год 
 Запас ходу   360-505 км 
 Ємність батареї   70 кв/год, 91 кВт/год 

 

Безпека

Mustang Mach-E 2022 доступний з широким спектром технологій допомоги водієві, серед яких частково автоматизований режим водіня BlueCruise. Він здатний керувати кермом, прискоренням та гальмуванням електромобіля на певних автомагістралях.

Розміри та вага

  • Колісна база – 298 см,
  • Довжина – 471 см,
  • Ширина – 188 см,
  • Висота 162 см.

Споряджена маса Мустанг Мач-Е складає 2202 кг.

Можливі комплектації 

Електричний кросовер Mach-E в 2022 році доступний у чотирьох комплектаціях: Select, Premium, California Route 1 та GT. Ціна починається з позначки 43 895$.

 

Попередній огляд Електричний Tesla Model X 2022: огляд авто
Вибрати нову Тесла Модель Х 2022 на автобазарі Automoto.ua
Вибрати на автобазарі новий Ягуар Ф-Тайп 2022 року
Наступний огляд Огляд Jaguar F-Type 2022: стиль та потужність