Чи треба мити двигун автомобіля?

24 грудня 2019

Насправді немає якихось чітких рекомендацій як правильно і як часто потрібно мити мотор. Однак внутрішні механізми автомобіля краще тримати в чистоті, а сам процес очищення не такий простий, як здається. Розберемося, як очистити двигун, щоб не залити проводку.

Мити двигун однозначно потрібно, адже бруд на моторі ускладнює контроль за технічним станом силового агрегату. Тобто водій просто не зможе вчасно помітити несправність, що, ймовірно, призведе до більш серйозних проблем. Також бруд погіршує тепловіддачу двигуна, а це загрожує його перегрівом і прискорює знос. Варто також згадати, що мастило в моторному відсіку утворює горючі пари під час випаровування, тому чистий двигун менш пожежонебезпечний.
Очистити двигун можна самостійно за допомогою спеціального очищувача і води. Досвідчені автомобілісти стверджують, що звичайні побутові засоби неефективні проти моторного мастила. Головне, не мити мотор під великим тиском. Це може привести до корозії роз'ємів генератора і пошкодити утеплювач.

Отже, розберемо послідовно, як здійснити очистку двигуна:

  • Ізолюйте деталі, які бояться вологи: генератор, повітрозабірник, переривник-розподільник запалювання і всі роз'єми під капотом
  • Прогрійте двигун і заглушіть його - він повинен бути теплим, але ні в якому разі не гарячим
  • Зніміть акумулятор або від'єднайте мінусову клему
  • Нанесіть спецзасіб і залиште його на кілька хвилин
  • Змийте миючу рідину, зніміть ізоляцію і висушіть мотор
  • Якщо ступінь забруднення не критична, можна прибрати основний бруд ганчіркою і скористатися таким засобом, як "суха хімчистка". Залиште його на кілька хвилин і протріть насухо. Цей очищувач призначений для пластика і має консистенцію піни, тому ризик залити електрику просто відсутній.

Щоб детальніше розібратися з процесом очищення двигуна, подивіться відео:

Попередня стаття Водії 80 рівня! Підбірка відео з супер-реакцією шумахерів
Водії 80 рівня! Підбірка відео з супер-реакцією шумахерів
Електромобілі та холод: про що мовчать виробники
Наступна стаття Електромобілі та холод: про що мовчать виробники

Популярні новини