Водії 80 рівня! Підбірка відео з супер-реакцією шумахерів

22 грудня 2019

При попаданні в екстремальну ситуацію у водія є лічені секунди для усвідомлення того, що відбувається і прийняття вірного рішення. Прийнято вважати, що середній час реакції водія дорівнює 1 секунді. На сьогоднішній день під час проведення експертиз використовують нормативний час реакції водія в 0,8 с. Однак все відносно. Наприклад, для звичайного гальмування водій витрачає 0,5 с, за цей час він переносить стопу з педалі газу на педаль гальма. У разі ж більш екстремальної ситуації, наприклад, коли потрібно зробити маневр об'їзду, підключаються дії з керуванням і час на їх виконання зростає.


Цікавий факт! Доведено, що найчастіше поганий водій в складних ситуаціях реагує трохи швидше, ніж хороший.


Також існує ряд факторів, що впливають на швидкість реакції водія:

Стать. Доведено, що водії-чоловіки реагують на зовнішні подразники трохи швидше, ніж водії-жінки. Різниця складає близько 0,5 с.

Вік. Молоді водії швидше обробляють інформацію, що надходить, але літні витрачають набагато менше часу на прийняття вірних рішень. Також варто відзначити і те, що у літніх водіїв час реакції завжди стабільний.

Досвід. Очевидно, що ніякі знання ПДР не зможуть замінити досвід. Досвідчений водій завжди спокійний, упевнений, дисциплінований. Досвідчений водій покладається на інтуїцію, це скорочує час прийняття рішення.

Тренованість. Мова йде не про тренування в водінні (хоча це теж важливо), а про заняття фізкультурою і спортом. Доведено, що середня реакція у фізично здорового водія вище.

Умови роботи. Робота в місті має на увазі постійні зміни на дорозі. Водій на жвавій міській дорозі реагує краще, ніж водій на одноманітній трасі.

Час доби. Вночі, коли освітлення обмежує огляд, а природній біологічний годинник хилить на сон, реакція водія притупляється.

Погодні умови. Туман, дощ, сніг - все це збільшує час, який потрібен водієві для керування автомобілем.

Медичні препарати. Існує величезний список ліків, які протипоказані для керування транспортним засобом. До таких ліків можуть ставитися звичайні знеболюючі або засоби від застуди.


Тепер, коли теорія залишилася позаду, приступимо до найцікавішого. Ми знайшли в Інтернеті топові добірки відео з водіями, які явно народилися в сорочці. Їх реакція блискавична і часом заслуговує на повагу:

Теги:
видео
Попередня стаття Новий удар: Аudi розкритикували дизайн BMW
Новий удар: Аudi розкритикували дизайн BMW
Дизельні двигуни більше не загроза екології!
Наступна стаття Дизельні двигуни більше не загроза екології!

Популярні новини