Не роби так: 3 види проблемного тюнінгу

24 вересня 2021

Задумалися над покращенням автомобіля? Не поспішайте ставити нестандартні диски або обклеювати кузов вініловою плівкою, поки не прочитаєте цю статтю. Дізнайтеся, як нешкідливий тюнінг здатний нашкодити автомобілю. 

1. Вінілова плівка

Поклейка вінілової плівки на кузов авто

Обклеїти машину плівкою якого-небудь космічного кольору, зробити дзеркально-глянцевою або карбоново-матовою - приваблива ідея. Це швидше, простіше і дешевше, ніж перефарбовувати кузов. Але, є свої "але". 

Якщо використана плівка низької якості або порушена технологія обклеювання, автовласника чекають неприємні наслідки:

  • під плівку потрапляє вода. У дрібних подряпинах вінілу накопичується волога, яка прискорює корозію;
  • клейова основа вступає в реакцію з лакофарбовим покриттям. В результаті з часом плівка "злізе" разом з ним;
  • фарба вицвітає нерівномірно. Під бюджетною плівкою колір кузова зберігається, а на обклеєних ділянках тьмяніє природним чином. У підсумку виходять некрасиві плями. 

Звичайно, якщо клеїти на кузов поліуретанову плівку високої якості в професійному тюнінг-ательє, наслідків для авто, швидше за все, не буде. 

2. Нестандартні диски

Купити автомобиль після тюнінгу

Автомобіль з великими колісними дисками виглядає ефектно. Але, такий аксесуар може призвести до з неприємних "сюрпризами", особливо, якщо встановлений в комплекті з нізкрпофільнимі шинами. Ось що виявиться:

  • збільшена витрата палива. Великі колеса важчі заводських, а значить двигуну потрібно більше потужності для їх обертання;
  • гірша стабільність, особливо в колії;
  • збільшений крен кузова в поворотах;
  • зменшена стійкість до аквапланування.

3. Сітка для фальшрадіаторної решітки

Шкода від додаткової радіаторної решітки

Додаткова дрібна сітка під гратами радіатора повинна захищати радіатор від дрібних камінчиків, комах, листя та іншого сміття. На ділі ж такий корисний аксесуар грає злий жарт з автомобілістом:

  • вимагає частого очищення. Дрібні комірки швидко забиваються тими самими пилом, камінчиками і листям, від яких захищають радіатор;
  • погіршує доступ повітря. Об'єм повітря, яке потрапляє в моторний відсік, помітно знижується;
  • збільшує навантаження на систему охолодження. Погана природна вентиляція радіатора призводить до високого навантаження на систему охолодження. У підсумку остання швидше виходить з ладу. 

Зовнішній тюнінг - це відмінний спосіб індивідуалізувати автомобіль і поліпшити його параметри. Тільки підходити до справи потрібно грамотно та враховувати рекомендації виробника. 

Теги:
тюнинг
Попередня стаття Чому не варто перефарбовувати всю деталь через подряпини?
Чому не варто перефарбовувати всю деталь через подряпини?
Як вирішити проблему грюкання дверима машини
Наступна стаття Як вирішити проблему грюкання дверима машини

Популярні новини