Nissan Rogue із пробігом: чи надійний популярний кросовер

15 вересня 2022

Nissan Rogue другого покоління (заводський індекс T32) дебютував у 2013 році. Модель випускалася до 2020 року, поки не перейшла в нову генерацію. Саме друге покоління Рог є найпопулярнішим Nissan на автобазарі. Причини цього зрозумілі: економні витрати палива, просторий салон, актуальний тип кузова. Це популярний вибір у класі кросоверів, але чи надійний він?

Типичные поломки Ниссан Рог второго поколения

1. Збої у роботі кондиціонера

Проблеми у роботі кондиціонера зустрічаються в основному в Rogue 2014-2016 років. Деякі власники кажуть, що кондиціонер перестає працювати після тривалої поїздки, особливо у спекотну погоду. Потім він знову починає працювати після того, як автомобіль постоїть на стоянці.

Однією з можливих причин є обледеніння випарника кондиціонера. Ця частина знаходиться всередині панелі приладів. Поступово крига накопичується та обмежує потік повітря з вентиляційних отворів. Як тільки кондиціонер вимикається і крига тане, кондиціонер знову починає працювати.

Як правило, обмерзання випарника часто буває викликано проблемами з датчиком температури випарника або його розташуванням. Заміна датчика температури випарника може усунути проблему Рог.

Перелік частих поломок Nissan Rogue

2. Залипання соленоїда

Залипання соленоїда може спричинити загоряння індикатора Check Engine, переривчастий холостий хід, зупинку, коливання та коди помилок P0011 або P0014 та P0300. Насамперед необхідно перевірити рівень та стан мастила.

Часто соленоїд заїдає через нагар (шлам).

Всі три соленоїди розташовані в кришці керування фазами газорозподілу з боку пасажира поруч із верхньою опорою двигуна. Деталі недорога, але заміна вимагає часу.

Вибрати Nissan Rogue з пробігом на автобазарі

3. Проблеми з інформаційно-розважальною системою

Проблеми з навігацією, Bluetooth і аудіосистемою Ніссан Рог трапляються рідко. І все ж таки вони бувають. Періодично "зникає" зображення з центрального дисплея, а навігаційна система "зависає". Зазвичай збої у роботі мультимедіа усуваються оновленням мікропрограми.

Каталог оголошень про продаж вживаного Nissan Rogue

На що звернути увагу під час вибору вживаного Nissan Rogue:

Оскільки деякі типові проблеми Нісан Рог стають очевидними після деякого часу водіння, постарайтеся тестувати авто якомога довше. Звертайте увагу на:

  • різні механічні шуми під час прискорення або руху трасою. Якщо сумніваєтесь, протестуйте інший Rogue для порівняння;
  • ривки та коливання під час перемикання передач; 
  • роботу обігрівача та кондиціонера;
  • наявність корозії на рейлінгах на даху;
  • роботу задніх дверей у разі комплектації з електроприводом.

Перед придбанням обов'язково ознайомтесь з відгуками про Ніссан Рог 2013-2020 років.

Попередня стаття Електромобілі: міфи vs факти
Електромобілі: міфи vs факти
Варті ваших грошей: 5 опцій, за які водій буде вдячний взимку
Наступна стаття Варті ваших грошей: 5 опцій, за які водій буде вдячний взимку

Популярні новини