Peugeot 308 ІІ покоління: особливості вибору та альтернативи

28 лютого 2023

Вибрати Пежо 308 SW на Automoto.ua

Peugeot 308 ІІ покоління - стильна машина, яка заслуговує на увагу покупців. Модель сподобається тим, хто вибирає авто із пробігом, але шукає актуальний дизайн.

Практично всі варіанти Пежо 308 2013-2021 років випуску на автобазарі мають кузов універсал (індекс SW) – практично для сім'ї. Якщо потрібна компактніша версія, можна підібрати хетчбек.

Двигуни Peugeot 308 ІІ

Близько 90% Peugeot 308 ІІ на авторинку оснащені 1,6-літровим двигуном HDI потужністю 92-120 к.с. У цілому, це безпроблемні силові агрегати, з наявністю типово “дизельних” болячок, серед яких забитий сажевий фільтр. Можна також підібрати Пежо з двигуном 2.0 GDI потужністю від 150 до 181 к.с. Щоправда, таких пропозицій - одиниці. 2-літрові мотори можуть вимагати заміни двомасового маховика і споживають надто багато мастила.

Оголошень про продаж Peugeot 308 SW з бензиновим двигуном пошуковий робот Automoto.ua знайшов лише кілька десятків. Це авто з трициліндровим 1.2 PureTech на 110 або 130 "конячок". Двигун з невеликим підтвердженим пробігом не створить вам проблем. Але машини з 1.2 PureTech та великим кілометражем майже завжди мають проблеми з прокладками ГБЦ та протіканням мастила.

Доповнює лінійку бензинових двигунів 1.6 Turbo, розроблений разом з BMW. Він видає потужність від 155 до 272 л. Якщо ви налаштовані на таку топову версію Пежо 308 ІІ, будьте готові до проблем із ланцюгом ГРМ.

Салон вживаного Peugeot 308 ІІ

На що звернути увагу в Peugeot 308 ІІ

Пежо 308 ІІ – це сімейний автомобіль. Тому інтенсивність експлуатації легко видасть потертий салон. Продавець запевняє, що автомобіль не з'їжджав із міського асфальту? Перевірте кузов на предмет пошкоджень внаслідок неакуратного паркування.

Альтернативи Пежо 308 SW

Французький універсал представляє популярний клас, у якому достатньо гідних конкурентів:

  • Шкода Октавія поєднує низькі експлуатаційні витрати, практичність та стильний інтер'єр;
  • Форд Фокус радує керуванням, тихими двигунами та економною витратою пального;
  • Фольксваген Гольф пропонує бездоганну керованість, щедру комплектацію, міцний інтер'єр та порівняно дешеву експлуатацію.
Попередня стаття Навіщо електрокарам звичайні АКБ на 12В?
Навіщо електрокарам звичайні АКБ на 12В?
Якими будуть автомобілі через 10 років?
Наступна стаття Якими будуть автомобілі через 10 років?

Популярні новини