"Листи щастя" повертаються. Штрафуватимуть з новою силою

6 березня 2020

Зовсім скоро до українським водіям знову почнуть приходити "листи щастя"

Система автоматично фіксуватиме штрафи і надсилати винуватцям порушення ПДР повідомлення про це. Як відомо, подібну систему намагалися ввести ще за часів існування ДАІ, але все згорнули так і не почавши через недоробки в законодавстві.

Так, незважаючи на те, що сьогодні для того, щоб зловити порушника поліцейські стоять поруч з машиною з увімкненим спецсигналами, зі спеціальним приладом і в світловідбивних костюмах. Незважаючи на це, все одно знаходяться водії, які раз у раз порушують швидкісний режим.

У МВС повідомили, що найближчим часом мають намір презентувати систему автоматичної фіксації штрафів за перевищення швидкості. На даний момент в поліції запевняють, що допрацювали законодавство і система буде працювати практично без збоїв.

Деякі водії відзначають, що подібна система - це добре, але їхати з дозволеною швидкістю - означає створювати аварійну ситуацію, так як всі інші будуть явно рухатися зі швидкістю, яка значно перевищує допустимий мінімум. За годину поліцейські встигають скласти близько 10 протоколів на правопорушників. Інспектори зазначають, що найчастіше водії говорять про те, що вони не знали про обмеження швидкості, які існують в місті, деякі виправдовуються, що вони просто поспішають.

Серед основних переваг нової системи це те, що вона зможе оштрафувати всіх порушників. Перші півтора місяці камери будуть працювати в демо-режимі, після чого водіям почнуть приходити штрафи. Початок нововведень буде тестуватися в Києві, де на даний момент найбільше таких камер.

Інформація з камери відправляється спеціальному інспектору, який повинен підтвердити правильність зафіксованого камерою порушення, а відтак постанова буде перенаправлено адресатові.

За словами поліцейських, камери здатні бачити рух по смузі громадського транспорту, перетин суцільної і двох суцільних, але для початку штрафувати будуть лише за перевищення швидкості. Також камери здатні фіксувати випадки проїзду на червоне світло. З швидкісного режиму почали тому, що він є причиною скоєння ДТП в 30% випадків.

Джерело: akcenty.com.ua

Попередня стаття Несподіваний сюрприз знайшли в радянській "Волзі". Відео
Несподіваний сюрприз знайшли в радянській "Волзі". Відео
Geely Icon зможе протистояти вірусам. Фото
Наступна стаття Geely Icon зможе протистояти вірусам. Фото

Популярні новини