Чи вплине китайський коронавірус на ціни на АЗС?

28 січня 2020

Ситуація на українському паливному ринку нарешті прийшла в норму. Ціни на бензин і дизельне паливо стабілізувалися. Яка обстановка на АЗС в Україні на даний момент, і чи стане коронавірус причиною для ще більшого падіння цін?

На сьогоднішній день стели АЗС показують такі цифри:

Бензин А-92:

Середня вартість бензину А-92 в Україні становить 25,53 гривень за літр. Варто відзначити, що найдорожче паливо в Луганській області. Його ціна не змінилася і залишилася на рівні 26,56 гривень за один літр.
Найнижча вартість бензину А-92 зафіксована в Сумській області - 24,76 гривні за літр.
У Києві бензин подешевшав на 4 копійки за літр і на даний момент його ціна становить 25,96 гривень за літр.

Бензин А-95:

Середня ціна на українських АЗС - 26,55 грн за літр. Найдорожчий бензин А-95 знову зафіксували в Луганській області - 27,43 гривень за літр. Найнижчою вартістю палива відзначилася Сумська область - 25,89 гривень за літр. У столиці бензин подешевшав на 6 копійок і тепер А-95 коштує 27,61 гривень за літр.

Дизельне паливо:

Середня ціна на дизельне паливо в Україні - 26,18 гривень за один літр. У лідерах за найвищою ціною ДП залишається Луганська область - тут 1 літр коштує 26,92 гривень. А ось найнижча ціна зафіксована в Харківській області. Тут дизель подешевшав на 12 копійок і зараз становить 25,54 гривень за літр.
У Києві дизельне паливо подешевшало на 3 копійки за літр і тепер його ціна становить 27,10 грн/л.

Зараз в мережі часто обговорюється питання серед автомобілістів: "Як вплинув китайський коронавірус на зниження цін на паливо?" Експерти вважають, що це явище має спекулятивний характер, а ефект буде короткочасним.

Як пояснюють біржові фінансові аналітики, через коронавірус попит на авіаційне паливо 
впаде, адже люди будуть менше літати. Однак таке явище явно не матиме світових масштабів - значить зниження цін на автомобільне паливо може незабаром припинитися.

Проте, зараз на паливному ринку є два ключові чинники ціноутворення - зростаючий курс валюти і зниження вартості нафти в світі. Повідомлення про поширення коронавіруса в Китаї, звичайно, вплинуть на зниження попиту на нафту, але зниження цін в кінцевому підсумку виявиться незначним і непостійним.

Попередня стаття Плановий техогляд для авто з газобалонним обладнанням
Плановий техогляд для авто з газобалонним обладнанням
Чому закриваються автозаводи в Китаї?
Наступна стаття Чому закриваються автозаводи в Китаї?

Популярні новини