Renault Megane III: що не так із бестселером авторинку?

23 травня 2022

Третя генерація Megane – хіт автобазару. У каталозі AutoMoto.ua знайшлося 1 800+ оголошень про продаж Рено Меган 2008-2015 року випуску. Чим не доказ популярності? Однак репутацію Рено Меган іноді псують "фірмові болячки". Є нюанси, до яких варто бути готовим покупцям Megane III. 

Двигун з характером

Мотори третього покоління Меган представлені бензиновими та дизельними агрегатами. Бензиновий має такі типові несправності:

  • 1,6-літровий агрегат отримав проблемний стартер, який стукає та скрипить при запуску;
  • 2,0-літровий потребує передчасної заміни задньої опори.

Незалежно від об'єму силові агрегати засмучують власників роботою електроніки - часто “глючать” датчики. Але є й хороша новина. Комплектацій із бензиновим мотором на українському автобазарі не більше 15%.

Дизельний Рено Меган більше сподобався автомобілістам. Його зазвичай може мати проблеми з сажевим фільтром. Але це залежить від якості палива. При виборі б/у Меган дизель слідкуйте, щоб оберти не "плавали" на холостому ходу, а труба вихлопна "не диміла".

Вибрати Рено Меган III з дизельним двигуном на автобазарі

Надійна "механіка" та проблемний "автомат"

МКПП популярного Renault радує безперебійною роботою. Звичайно, у перших екземплярів можуть бути дрібні проблеми, пов'язані з віком. Але загалом, “хронічних болячок” немає. І знову хороша новина. Оголошення з Рено Меган “на механіці” складають близько 90% усіх пропозицій у каталозі АвтоМото. Українці точно знаються на машинах!

А ось комплектацій з 4-швидкісною АКПП – явна меншість на автобазарі. Одна з причин, швидше за все, це "капризна" коробка.

Підібрати комплектацію Рено Меган 3 покоління на АвтоМото

ЛКП вимагає уваги

Лакофарбове покриття Megane III видає всю історію конкретного авто. Так як фарба не надто якісна, на кузові швидко з'являються подряпини та сколи. І якщо ви бачите дрібні дефекти на машині, то з огляду на її вік - це норма. А ось відсутність будь-яких пошкоджень лакофарбового покриття разом із заявами продавця "не бита і не фарбована" - привід насторожитися.

Загалом, третє покоління Рено Меган – чудовий варіант на автобазарі за свої гроші. Тільки зважайте на всі “слабкості”. Зрештою, недоліки є у всіх авто.

Попередня стаття Про наболіле: 4 питання-відповіді про автомобільний акумулятор
Про наболіле: 4 питання-відповіді про автомобільний акумулятор
Як довго прослужить батарея електромобіля?
Наступна стаття Як довго прослужить батарея електромобіля?

Популярні новини