Секретный броневик Volvo XC90 Armored: прочный, но мощный ли?

31 липня 2019

Volvo знаходиться на півдорозі до створення куленепробивного покриття для свого нового XC90 Armored. Причиною для створення броневика стали численні прохання громадян тих країн, де спостерігається підвищений рівень злочинності. Хоча Європа до таких навряд чи відноситься, але також зацікавлена ​​в продажах такого екземпляру.
Всі нюанси про доробки проекту Volvo не розголошує з міркувань безпеки. Але деякі деталі все ж вдалося розвідати і те, що стало відомо, вельми вражає.

Кросовер відповідає рівню захисту VR8 по рейтингу організації VPAM, яка займається дослідженням куленепробивних матеріалів. Тобто, він здатний витримати постріли з автомата Калашникова кулями калібру 7,62 міліметра і підриву 15 кілограмів тротилу в двох метрах від авто. Цей рівень захисту забезпечує балістичний опір на 360 градусів, а також високий рівень вибухозахисту. Автомобіль відповідає майже максимальному рейтингу VPAM, хоча це і не рекорд, але говорить багато про що. Бажаючому заподіяти шкоду персоны, що знаходиться в салоні авто, доведеться постаратися.

Volvo XC90 з куленепробивним покриттям, деталі на Automoto.uaВипробування броньованого кроссовера Volvo XC90, деталі на Automoto.ua

Цікаво те, що зовні автомобіль виглядає точно так само, як звичайний сімейний позашляховик XC90 T6, тому ніхто не зможе відразу відрізнити їх. Хоча візуально броньовик нічим не відрізняється від звичних кросоверів, але експерт відразу вирахує Armored по низькому кліренсу і товщині стійок, які видніються крізь слабке тонування переднього скла.

Товщина двері броньовика Volvo XC90 ArmoredСалон Volvo XC90 Armored 2019, деталі на Automoto.ua

За словами Volvo, конкретно цей проект поки перебуває в стадії розробки. Шведи розробляють його в партнерстві з німецькою компанією TRASCO Bremen, яка спеціалізується на виробництві бронетехніки. Спочатку кросовер збирається на шведському концерні, після відправляється в Німеччину, де власне Armored стає броньованим. Як стверджують розробники, високоміцна сталь має товщину 1 см, а товщина скла досягає 5 см. Volvo не надає додаткову інформацію навмисно з метою безпеки, але відомо, що ця модель має аварійний вихід, прихований за середнім заднім сидінням, а також посилені дверні петлі і вогнегасники в моторному відсіку.
Вага додаткової броні 1400 кг, що збільшує загальну вагу автомобіля до 4500 кг.
Концерн Volvo не уточнив, чи був змінений чотирициліндровий 2-л двигун з турбонаддувом, щоб кросовер зміг маневрувати з урахуванням додаткової ваги броні, але ми сподіваємося, що він стане трохи потужнішим. Удвічі збільшена вага навряд чи принесе користь XC90. Volvo повідомили, що вони посилили підвіску і поліпшили гальмівну систему, щоб Armored зміг витримати такий тягар.

Олігархи можуть замовляти броньований XC90 вже зараз, поставки почнуться в кінці 2019 року. Крім іншого Volvo обіцяє з 2020 року випустити також версії XC90 і XC60, які на 250 кг будуть легшими.

Теги:
Volvo XC90
Попередня стаття Яких моделей евроблях і куди завезли найбільше за перше півріччя
Яких моделей евроблях і куди завезли найбільше за перше півріччя
General Motors і Michelin створили надстійкі безповітряні шини
Наступна стаття General Motors і Michelin створили надстійкі безповітряні шини

Популярні новини