Статистика автомобільних крадіжок 2019. Методи захисту авто.

11 жовтня 2019

Викрадення автомобілів в Україні відбувається кожен день. Крадуть як машини преміум-класу, так і авто вітчизняних автовиробників.

Статистичні дані

Як заявляє Національна поліція України, в першому кварталі 2019 року була викрадено 766 автомобілів. Повернули тільки 250 авто (32,6%). Найбільше викрали авто:

1. У Києві - 171 авто;

2. В Одеській області - 74 автомобіля;

3. У Дніпропетровській області - 66 автомобілів.

Найбільш популярні автомобілі для викрадення - Daewoo і ВАЗ. Автовласники таких бюджетних машин часто не купують додатковий захист. Включити мотор такого автомобіля можуть за кілька секунд. Серед елітних авто популярні - Mercedes-Benz, Toyota, Honda, BMW.

Як вберегти своє авто

Як правило, автомобілі викрадають на стоянках без охорони, в дворах, з місць тимчасових парковок.

Ефективний спосіб захисту машини - це фізичне блокування на кермі і педалях. Якщо викрадач загляне у вікно авто, він обов'язково помітить такий пристрій. Лише наявність пристрою вже відлякає шахраїв, особливо тих, які не хочуть обтяжувати себе зломом механізму. Таким способом також блокують ручку перемикання передач.

Блокування на педалях в автомобілі для його захистуДеякі майстри-умільці виводять кнопку від бензонасоса в якесь важкодоступне місце в салоні, про яке знатимуть тільки вони. Якщо є необхідність відійти ненадовго, то за допомогою цієї кнопки відкючається бензонасос. У разі проникнення зловмисника в машину, він просто не зможе завести машину, і це його затримає.

Блокування керма в салоні авто для його захисту від крадіжкиАвтосигналізація з 2-стороннім зв'язком - ще один дієвий метод убезпечити свою машину. На смартфон автовласника відразу приходить повідомлення про спробу проникнення. Є можливість дистанційного блокування машини в разі якоїсь тривоги.

Попередня стаття Жорстокі тести автомобілів виробництва концернів-гігантів
Жорстокі тести автомобілів виробництва концернів-гігантів
5 поширених помилок при мийці автомобіля, які влетять водієві в копієчку
Наступна стаття 5 поширених помилок при мийці автомобіля, які влетять водієві в копієчку

Популярні новини