Сюрпризи за кермом: чому авто веде в бік?

13 серпня 2021

Машину веде в бік і щоб тримати курс потрібно докладати все більше зусиль? Неприємна ситуація вимагає термінової уваги та пошуку причини. Ось найпоширеніші несправності, які призводять до того, що машину тягне в сторону. 

Причини, з яких автомобіль не тримає курс

1. Нерівномірно накачані шини. Перевіряємо тиск всіх чотирьох коліс і підкачуємо, якщо потрібно. 

2. Різний малюнок, висота протектора і розмірність шин. Неуважність під час сезонної заміни покришок завжди "відгукується" в поїздці: авто відмовляється тримати пряму траєкторію. 

3. Заклинив супорт. Якщо періодично підклинює гальмівна колодка, колесо гальмує і веде машину в сторону. Визначити поломку можна по колісному диску, який гріється сильніше за інших. 

4. Проблема зі ступичними підшипниками. Поломку завжди віщує гучне "виття" підшипника. До речі, така проблема виникає навіть зі справними супортами.

5. Неправильно встановлені кути розвалу та сходження. Щоб визначити, чи саме це є проблемою вашого авто, зверніться в автосервіс. 

6. Заміна тільки однієї парної деталі. Якщо ви замінюєте праву стійку стабілізатора, амортизатор або щось ще парне, обов'язково встановлюйте таку ж деталь зліва. Після "одностороннього" ремонту авто точно поведе в сторону. 

7. Люфт рульового механізму. Рейка і тяги зазвичай сигналізують про несправності стуком. Якщо ви вже спостерігаєте стукіт, не дивуйтеся, що кузов авто тягне на узбіччя або зустрічну. 

8. Проблеми з гальмами та ABS. Якщо машину веде в бік при гальмуванні, потрібно пройти тестування на гальмівному стенді. 

9. Несправність підвісок. Проблемні сайлентблоки, пружини та амортизатори проявляють себе при розгоні й гальмуванні. Найнадійніший діагностика - на автосервісі. Там і підйомник, щоб оцінити масштаби катастрофи, і вібростенд, щоб перевірити амортизатори.

Це найчастіші причини, за якими автомобіль веде в бік. Але є й інші, непомітні на перший погляд звичайного автомобіліста, які здатні виявити тільки на СТО.

Попередня стаття Море по коліно: 5 авто, які не бояться повені
Море по коліно: 5 авто, які не бояться повені
Мережа АІС імпортувала в Україну нову партію автомобілів з пробігом з Південної Кореї!
Наступна стаття Мережа АІС імпортувала в Україну нову партію автомобілів з пробігом з Південної Кореї!

Популярні новини