Техогляд 2022 року: які авто не пройдуть перевірку?

8 лютого 2022

Восени 2022 очікується повернення обов'язкового техогляду. І багато водіїв вже серйозно спантеличені, адже частина авто не мають шансів успішно пройти перевірку. Складнощі виникнуть у власників кількох категорій машин. 

1. Авто із США

що потрібно міняти в американських авто для техогляду

Оптика американських моделей не відповідає європейським стандартам. Пучок ближнього світла повинен більше освітлювати праве узбіччя з дорожніми знаками та менше засліплювати зустрічну смугу. Крім того, європейські норми вимагають наявність задніх протитуманок і жовтих/помаранчевих задніх покажчиків поворотів. На "американцях" встановлені червоні поворотники та відсутні протитуманні фари ззаду. 

Змінити всю оптику на автомобілі зі США "влетить" у копієчку. Наприклад, підтягування фар і “стопів” популярного Volkswagen Пассата під євростандарт обійдеться від $1 000 до $3 000. Власникам автомобільних преміальних брендів доведеться витратитися ще більше. Або знайти інший спосіб вирішення питання техогляду. 

2. Машини з проблемними каталізаторами

чи пройде машина без каталізатора техогляд

Каталізатор - дорога деталь авто, тому замість її заміни власники часто використовують обманку. Тільки з такою комплектацією пройти техогляд не вдасться. Як і без сажевого фільтру. 

Для того, щоб машину визнали придатною до експлуатації, потрібно встановити новий нейтралізатор та сажевий фільтр. А це – серйозні витрати. Власнику того ж таки Пассата з дизелем 2.0 доведеться заплатити близько $3 500 - 4 000 тільки на запчастину. Плюс - вартість роботи, яка варіюється від міста України та конкретної майстерні. 

3. Авто після ДТП або зі змінами конструкції

як тюнінгованому авто пройти техогляд

У процесі перевірки технічного стану автомобіля будуть звіряти з тими параметрами, які вказує виробник. Це означає, що машинам, які повністю не відновлені після серйозних аварій, не вдасться пройти техогляд чесним шляхом. Така ж історія і з авто зі змінами в конструкції, котрі не задокументовані. 

Замість висновків трохи цифр. Згідно зі статистикою, менше 1% дорожніх пригод на українських дорогах відбувається через технічні несправності транспортних засобів.

Попередня стаття Як знайти машину на парковці за допомогою смартфону?
Як знайти машину на парковці за допомогою смартфону?
9 авто з найбільшими багажниками
Наступна стаття 9 авто з найбільшими багажниками

Популярні новини