У Києві піднімають ціни за парковку!

17 січня 2020

Стало відомо, що припаркувати автомобіль на спеціальному майданчику в столиці України буде коштувати значно дорожче. І це ще не всі новини. Начальник інспекції з паркування, а за сумісництвом заступник директора департаменту транспортної інфраструктури, Дмитро Рахматуллін, також повідомив, що Київська міська державна адміністрація збільшить кількість евакуаторів.

Він уточнив, що міська адміністрація кожного міста повинна незалежно і самостійно визначати тариф за паркування. Тобто зміни ціни паркувального місця незабаром варто очікувати у всіх регіонах України. Такі заходи необхідні, тому що на даний момент у центрі Києва парковки просто переповнені. І це при середній вартості одного місця в першій зоні 10 гривень за годину!

Поки що влада не планує збільшувати кількість місць, де можна буде припаркувати своє авто. Однак хоче ввести обмеження за часом стоянки або паркування в залежності від зони. Наприклад, в центрі можна буде залишити машину не більше, ніж на 2-3 години.

Депутати впевнені, що ситуацію з переповненими паркувальними місцями можна вирішити шокуюче високим тарифом - від 50 гривень на годину в центральній частині міста. Звичайно ж, штрафи за неправильну парковку теж збільшать. Це стане своєрідним стимулом для водіїв шукати вільне місце, де залишити свій транспортний засіб, а не займати тротуари. Можливо, автомобілісти вирішать кидати машини біля метро і далі пересуватися по місту на громадському транспорті, що очевидно добре позначиться на екології.

Попередня стаття Електричне НЛО-таксі від Porsche
Електричне НЛО-таксі від Porsche
Нова Tesla: з'явилося фото секретного хетчбека
Наступна стаття Нова Tesla: з'явилося фото секретного хетчбека

Популярні новини