В Україні заплановано будівництво швидкісних доріг

30 січня 2020

У прес-центрі Укравтодору повідомили, що в 2020 році заплановано будівництво швидкісних доріг. Рух на цих ділянках буде відбуватися зі швидкістю до 130 км на годину. Такі автомагістралі матимуть не менше двох смуг руху в одному напрямку.

На цей рік заплановані роботи по розширенню деяких доріг до чотирьох смуг. У список потрапили такі траси:

  • М-03 - ділянка дороги від Лубни до Полтави і до міста Валки
  • М-07 - окремі райони магістралі від Ковеля до кордону з Польщею
  • Н-31 - від швидкісного шосе М-03 до Дніпра

Заплановані ремонтні роботи суттєво вплинуть на швидкість руху між містами. До того ж це наблизить якість українських доріг до європейського рівня.

Наприклад, відстань між Дніпром і Києвом становить майже 480 км. Дорога між містами зазвичай займає 6 годин 40 хвилин. Після робіт по розширенню цей час скоротиться до 4 годин 30 хвилин.

Крім цього в Укравтодорі повідомили про наміри розвивати дорожню інфраструктуру, а саме зайнятися установкою дорожніх знаків, покритих світловідбиваючим матеріалом, і побудувати різнорівневі і підсвічуються пішохідні переходи. Це повинно позитивно позначитися на безпеці пішоходів під час руху по узбіччю або при переході траси. Державне агентство доріг також обіцяє зайнятися розвитком системи автоматичної фіксації порушень ПДР.

Теги:
дороги
Попередня стаття Скручений пробіг: 3 речі, які видадуть правду
Скручений пробіг: 3 речі, які видадуть правду
Якщо вас зупинили співробітники поліції, вимагайте викликати адвоката
Наступна стаття Якщо вас зупинили співробітники поліції, вимагайте викликати адвоката

Популярні новини