Водії, готуйтеся! Податок підвищать до 25 тисяч гривень

14 січня 2020

Українські депутати вирішили підвищити "транспортний" податок, тому деякі водії отримають квитанцію на суму 25 тисяч гривень. Однак повідомляється, що таке істотно підвищення податку торкнеться далеко не всіх власників транспортних засобів. Розберемося, хто і чому повинен буде заплатити таку суму.

Отже, водій зобов'язаний заплатити податок на автомобіль у розмірі 25 000 гривень, якщо транспортний засіб не старше 5 років, а його вартість на ринку перевищує 1.7 мільйона гривень (375 мінімальних зарплат). Причому така сума буде стягуватися при дотриманні двох умов одночасно.

Варто відзначити, що оцінка вартості машини не буде залежати від ціни на момент покупки, а повинна проводитися за механізмами Мінекономрозвитку України. При проведенні цієї процедури важливими показниками є рік випуску автомобіля, марка і модель, а також обсяг мотора і тип палива.

Автовласник повинен буде заплатити 25 000 грн. протягом 60 дні. За несплату повної суми податку почне нараховуватися пеня, причому в деяких випадках авто можуть і зовсім конфіскувати.

Попередня стаття Бустери: безпека або дешевий спосіб уникнути штрафів?
Бустери: безпека або дешевий спосіб уникнути штрафів?
Чи можна змішувати антифриз з водою?
Наступна стаття Чи можна змішувати антифриз з водою?

Популярні новини