Вибираємо BMW X5 2007-2013 років: на що звернути увагу

10 серпня 2022

BMW X5 – мрія багатьох. Але як не розчаруватись у цій мрії? Заздалегідь дізнатися про нюанси володіння! Ми зібрали головні проблеми БМВ X5 2007-2013 років випуску (кузов E70), щоб допомогти уникнути придбання проблемного екземпляра.

Типові проблеми БМВ Х5 в кузові Е70

1. Шумна передня підвіска

На відміну від свого попередника, в якому використовувалася традиційна стійка McPherson, E70 має передню підвіску на подвійних поперечних важелях. Це покращує як керованість, так і комфорт поїздки, але водночас ускладнює та збільшує кількість потенційних несправностей.

Зношені втулки та ослаблені шарніри вважаються найпоширенішими проблемами, що проявляються шумами під час проїзду нерівностями. Пошкоджені або зношені компоненти краще заміняти парами.

2. Несправність задньої вирівнюючої підвіски

BMW X5 мають задню пневматичну підвіску, яка тримає кузов на одному рівні незалежно від навантаження. Це можливо завдяки заповненню стисненим повітрям гумових сильфонів, що заміняють традиційні гвинтові сталеві пружини.

Однак бруд і дрібне каміння можуть накопичуватися і навіть утворювати "нарости" між сильфонами і сталевими з’єднувальними компонентами. У результаті сильфони ушкоджуються. Запобігти цьому може регулярне ретельне миття області задньої підвіски.

Як правильно вибрати вживаний BMW X5

3. Проблеми насоса охолоджуючої рідини

Оголошення з бензиновими БМВ Х5 становлять близько 40% з усіх, які пошуковий робот Automoto.ua зібрав з усіх автосайтів України. Така чисельність вимагає докладно зупинитись на їхніх “болячках”. Безнаддувні шестициліндрові двигуни з індексом N52 здобули непогану репутацію, якби не одне “але”. 
У моторах N52 для підвищення ефективності та економії палива використовується електричний насос охолоджуючої рідини замість насоса з ремінним приводом. Цей вузол здатний раптово виходити з ладу та призводити до перегріву позашляховика.

4. Проблеми з паливним насосом високого тиску 

Шестициліндрові двигуни з турбонаддувом, що позначаються як N55, мають удосконалену паливну систему, яка впорскує бензин у циліндр під дуже високим тиском. Для цього потрібен потужний та точний паливний насос, відмова якого є звичною поломкою для цих двигунів. 

Проблема полягає в передчасному зносі самого насоса, який викликає падіння тиску палива і призводить до збоїв у роботі двигуна, поганого прискорення, аварійного режиму та загоряння індикатора перевірки двигуна. Використання якісного палива може запобігти цьому.

5. Вихід з ладу ланцюга ГРМ дизеля

Дизельні БМВ X5 - це близько 60% всіх пропозицій автобазару. І вони мають свої нюанси. Ранні версії E70 мали той же дизельний двигун, що й перше покоління, а пізніші отримали нову конструкцію з кодом N57. Їхня головна відмінність у розташуванні вузла ланцюга приводу ГРМ на задній стороні.
Таке конструктивне рішення робить силову передачу компактнішою, але також вимагає зняття двигуна з автомобіля при заміні ланцюга ГРМ. Через це ремонт стає трудомістким та дорогим.

Проблеми двигуна БМВ Х5 другого покоління

6. Екстремальне споживання мастила 

Серед потенційних проблем з безнаддувними двигунами V8 (N53) найпоширенішою є проблема з маслознімними ковпачками. Згодом вони стають твердими та ламкими, тому дозволяють мастилу потрапляти в камеру згоряння.
Найпомітнішим симптомом цього є великий клуб диму, що виходить із вихлопної труби під час прискорення після роботи на холостому ході. Заміна маслознімних ковпачків є складним завданням через особливостей складання головки блоку циліндрів.  

7. Несправні паливні форсунки

Двигуни V8 БМВ Х5 із турбонаддувом, позначені як N63, мають кілька потенційних проблем. Головна з них – несправні паливні форсунки, оскільки вони чутливі до якості бензину.
Це викликає різні проблеми з роботою двигуна, починаючи від нерівного холостого ходу та зупинки до втрати потужності та млявого прискорення. Єдиний спосіб уникнути таких прикрих ситуацій – використовувати паливо вищої якості та уникати коротких поїздок.

Нехай вас не лякає такий довгий список можливих проблем із БМВ Х5. Якщо виберете доглянутий екземпляр та в подальшому будете належним чином його обслуговувати, суттєво знизите ймовірність поломок.

Попередня стаття 8 моделей, які найменше втрачають у ціні: шукаємо на Automoto.ua
8 моделей, які найменше втрачають у ціні: шукаємо на Automoto.ua
Електрокари з найбільшим запасом ходу: ТОП 2022 року
Наступна стаття Електрокари з найбільшим запасом ходу: ТОП 2022 року

Популярні новини