Навіщо каністрі для палива три ручки?

14 липня 2020

Здавалося б, однієї ручки має цілком вистачити. Гаразд, давайте зупинимося на двох. Але три ... Це вже занадто. Так чому все-таки три?

Щоб розібратися, чому каністри продаються з трьома ручками, необхідно заглибитись в історію. Насправді багато людей в сучасному світі намагалося поліпшити бак для палива, створений ще в гітлерівській Німеччині в 1936 році. Але всі спроби виявилися марними, а нові винаходи були набагато гірше.

"Каністра Вермахта" була створена німецьким інженером Вінценцем Грюнфогелем. Робота винахідника була настільки проста і геніальна, що його творінням користуються досі. І дана конструкція паливної каністри є актуальною не просто так.

Каністра потрібна була військовослужбовцям, щоб з її допомогою заправляти техніку, і це треба було робити швидко. Коли каністру переносила 1 людина, вона несла її за центральну ручку. Також можна було нести і 2 ємності, по 1 в кожній руці.які переваги у

Якщо каністру переносило двоє, то кожен брав її за крайню ручку. Солдати могли нести 3 каністри: одна посередині (використовувалися для перенесення крайні ручки), і ще 2 каністри ніс кожен військовий за центральну ручку. При необхідності перенесення порожньої тари один солдат міг взяти 4 каністри: кожною рукою можна брати 2 штуки за крайні ручки.

Також завдяки "потрійній" ручці каністру легко було передавати по ланцюжку. Така конструкція спрощує процес переливання палива. І нарешті, на оновленій паливній каністрі дуже зручно сидіти.

На

Ще кілька цікавих характеристик, які допоможуть гідно оцінити цей винахід:

  • об`єм ємності - 20 л, суха маса - 4 кг;
  • перша модифікація каністри являла собою 2 штампованих листа металу, скріплених між собою зварюванням, посередині був один короткий шов.  У 1939 році, щоб збільшити жорсткість стінок, на кожну з них було нанесено штампування із зображенням прямокутника з 4 променями. Цей фірмовий знак залишився по сьогоднішній день;
  • округла форма і відсутнысть виступаючих країв виключає можливість за щось зачепитися;
  • навіть повна каністра не потоне в воді завдяки повітряному відсіку в задній частині;
  • висока горловина з пробкою оригінальної конструкції, яка відкривалася, але не від'єднувалася, тому не могла загубитися.

За часів II світової війни солдати радянської армії вважали справжнім трофеєм саме "каністри Вермахта".

 

Попередня стаття Coca-cola і автомобіль. Шкода чи користь?
Coca-cola і автомобіль. Шкода чи користь?
Навіщо вмикати кондиціонер при відкритих вікнах
Наступна стаття Навіщо вмикати кондиціонер при відкритих вікнах

Популярні новини