Огляд тест-драйву: Audi A8 2019

25 квітня 2019

Абсолютно новий A8 Audi 2019 пропонує найвищий рівень комфорту і продуктивності, доповнені привабливою стилізацією і просторим салоном. Седан давно здобув місце серед лідерів завдяки налаштованості на новітні технології та динаміку ходу, яка вирізняє його на фоні Mercedes-Benz S-Class, BMW 7 Series і Lexus LS. У 2019 році Audi пішли далі, створивши дуже приємну атмосферу салону. На додачу до всього, сучасний A8 гарантує майстерно виконаний стиль, нові двигуни, більше елементів, направлених на захист довкілля, та розкішний салон, доповнений вражаючими дисплеями і до нині небаченим рівнем релаксу.

Огляд тест-драйву: Audi A8 2019

Вам сподобається

Виразна, зрозуміла стилізація, сучасний, приємний салон та найсучасніші, тим не менше прості у використанні, технології є основними перевагами Audi A8 2019 року. Седан гарантує задоволення від їзди зі зручним, затишним салоном, який вдовольнить клієнтів представницького класу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Не всі, хто купують автомобілі представницького класу, хочуть настільки технологічне оточення. Елементи управління Audi легкі у використанні, але час на звикання все одно потрібен. При бажанні отримати більш натхненний дизайн, варто звернути увагу на інші бренди. Базовий двигун A8 пропонує цілий табун коней, тим не менше, водії, які прагнуть максимальної потужності, надають перевагу варіантам V8.

Нове у 2019 році

Все, що стосується A8, нове, включно з двигунами, салоном, технологіями і системами безпеки. Сучасний A8 отримав виразнішу стилізацію, яка перегукується з концептом «Prologue».

Враження від їзди

З новим A8 Audi прагне довести свою компетентність у створенні винятково розкішних автомобілів, починаючи двигуном, закінчуючи салоном. Треба сказати, що доказів було наведено більш ніж достатньо. Чого тільки вартий новий 3.0-літровий V6 турбодвигун на 340 кінських сил з невеликою гібридною системою на 48 В, яка слугує як додаткове джерело енергії для певних систем автомобіля. Пару двигуну складає відмінна восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Система повного приводу стандартна. Все, що стосується A8, вражає м’якістю і продуманістю, не стала винятком і схема подачі потужності. Продуманий V6 двигун має достатній запас потужності для автомобіля з вагою 2.132 кг. Між тим, це не самий потужний силовий агрегат у сегменті розкішних седанів. Поступається він, перш за все, своєму ж колезі, V8 двигуну у поєднанні з гібридною установкою. Що стосується ситуації в цілому, то уваги заслуговує доступне управління чотирма колесами, завдяки якому радіус розвороту стає як у значно меншого автомобіля. Манери ходу заслуговують найвищих похвал, можна просто не помітити, як A8 поглинає кілометр за кілометром.

Найкращі характеристики

Нині для A8 доступно чимало технологій, включно з адаптивним круїз-контролем, переднім виявленням перехресного руху, допомогою при виході, яка унеможливить вихід в разі наближення іншого автомобіля, та екстреною допомогою, яка повністю зупинить автомобіль в разі відсутності реакції зі сторони водія. Очікується поява системи «Audi Pre Sense Side». На швидкості до 32 км/год вона виявляє наближення об’єктів з лівого чи правого боку і за секунди підвищує підвіску с тієї сторони на 7.9 см, що дозволяє вирівняти і посилити структуру корпусу.

Масаж і підігрів передніх сидінь не рідкість сьогодні. На додачу до цього A8 пропонує іонізатор повітря для відчуття свіжості, декілька видів підсвічування та підігрів підлокітників позаду. Передбачена «Bang & Olufsen» аудіосистема на 23 динаміки. Для задніх сидінь можна замовити розкладні столики та підніжки. Якщо цього не достатньо, можна замовити підніжку з підігрівом і масажем.

Детально про автомобіль Audi A8

Інтер’єр

Салон Audi A8 2019 це спроба створити позбавлену турбот розкіш, яку відчуватиме кожен пасажир. Кольори, матеріали і дизайн, все виключно найвищої якості, що створює відчуття розкоші. Доступним стануть моделі з довгою колісною базою, від чого найбільше виграють задні пасажири, які отримують можливість буквально випростати ноги. Кожен покупець зможе обрати необхідний рівень майбутнього релаксу з пакетом «Executive Rear Seat Comfort». Мова йде про сидіння з електроприводом і підігрівом з підтримкою попереку, підніжки та складні столики. Задній пасажир, який опиниться праворуч, зможе відкинутися у кріслі навіть більше, ніж лівий, насолодившись доступною підніжкою з підігрівом і масажем. Пасажири позаду також зможуть обрати ідеальний тип масажу спини через сенсорний екран, який по розміру не перевищує смартфон. Передній пасажир виграє від 22 автоматичних режимів налаштування сидіння.

Відео тест-драйв Audi A8 2019 року

Екстер’єр

Дизайн Audi вирізняється елегантністю. Відмінне співвідношення деталей нагадує класичний чоловічий костюм, якому не потрібний зайвий пафос. Моделі 2019 року продовжують цю традицію, додаючи особливі ноти концепту «Prologue». Спереду виділяється широка решітка радіатора, оточена світлодіодними фарами. Лінії корпусу A8 зразка 2019 року різкіші, ніж у попередників. А крила і занижена посадка додали бажаної масивності. Можна розраховувати на 19 або 20-дюймові колеса. Позаду виразні лінії підкреслюються світлодіодними фарами.

Базова комплектація

Перелік оснащення комплектацій Audi A8 вражає. Так, в базу увійшли система повного приводу, 19-дюймові колеса, світлодіодні передні і задні фари, очисники передніх фар, адаптивна, пневматична підвіска, кришка багажного відділення з функцією відкривання без рук та бічні дзеркала з функціями автоматичного затемнення і складання. Пасажирів потішать шкіряні сидіння з 18 автоматичними режимами налаштування і підігрівом, клімат-контроль чотирьох зон і панорамний люк даху. Бонусом стануть аудіосистема «Bang & Olufsen», Apple CarPlay і Android Auto, навігація, цифровий дисплей приладової панелі та багатофункціональне рульове колесо.  

Опційне обладнання

Седан пропонує пакети, які відповідають різним ступеням розкоші. Пакет «Executive» додає 22 автоматичних режими налаштування сидіння переднього пасажира, бездротову зарядку, проекційну приладову панель на вітровому склі, декілька систем безпеки, вентиляцію і масаж передніх сидінь, систему камер на 360о та підігрів керма. Пакет «Cold-weather» подбає про наявність адаптивних очисників лобового скла і підігріву сидінь. Окремо пропонуються адаптивний круїз-контроль, допомога при повороті та система підтримки руху в обраному ряду. Отримати можна передні і задні сидіння з підігрівом, вентиляцією і масажем. У моделях на п’ятьох людей передбачена шкіряна центральна консоль позаду з системою «SmartRemote», складні столики та крісло правого пасажира з підніжкою, оснащеною підігрівом і масажною функцією. Пакет «Сonnectivity» потішить двома 10.1-дюймовими розкладними столиками для задніх пасажирів. Окремими опціями стали управління чотирма колесами, система нічного бачення, 20-дюймові колеса з літніми шинами та аудіосистема «Bang & Olufsen».

Під капотом

Стандартно усі моделі 2019 постачається з 3.0-літровим V6 турбодвигуном на 340 кінських сил і 500 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно повний. Розгін відбувається за 5.6 секунд. Витрата пального Audi A8 перебуває на рівні 10.3 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському та 7.8 л/100км у змішаному циклах. Як потужніша альтернатива пропонується новий 4.0-літровий V8 турбодвигун на 460 кінських сил і 660 Нм. Компонується він тією самою коробкою передач. Привід аналогічно повний. Сотні седан досягає за 4.5 секунди, витративши 9.4 л/100км у змішаному циклі.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda 3 2019
Огляд тест-драйву: Mazda 3 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2019