Огляд тест-драйву: Audi A8 2021

8 липня 2021

Audi A8 2021 року - це великий преміальний седан, який займає перше місце в модельному ряду німецького автовиробника. A8 був перероблений в 2019 році і прийшов в 2021 рік з невеликими змінами в опціях та функціях. Як і інші флагманські седани класу люкс, Audi A8 вражаюче зручний та добре обладнаний. Він також пропонує новітні технології Audi, а також доступну версію з плагін-гібридним модулем.

Купити новий автомобіль Ауді А8 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

A8 прагне об'єднати технологічну спадщину Audi та елітну розкіш зі спортивним відтінком в представницькому седані. Наскільки вдалим вийшло авто за такою формулою?

Нове в 2021 році

Audi A8 2021 отримала оновлений список стандартного устаткування. Тепер регульовані по 22 напрямках передні сидіння з вентиляцією, бездротова зарядка пристроїв і система паркувальних камер з круговим оглядом є у всіх комплектаціях.

Кому варто купити? 

Покупці автомобілів класу супер люкс вправі очікувати багато чого від своєї покупки. A8 дійсно вражає потенційних власників винятковою якістю збірки, просторим вишуканим салоном і величезним списком стандартних розкішних та технічних функцій. І все це за приблизно середньою ціною для сегмента. Якщо вже ви зайшли на територію великих преміальних седанів, подумайте над тим, щоб купити Audi A8 2021. Вона того варта. 

Нове або б/у авто? 

Деякі раніше опціональні функції тепер входять в стандартну комплектацію A8. Але це не робить з Ауді А8 2021 нову модель і не є вагомим аргументом на користь авто цього року випуску. Всі додані опції були доступні раніше. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Audi A8 або Mercedes-Benz S-Class

Рік за роком Mercedes-Benz S-Class виявляється на вершині рейтингів супер розкішних автомобілів. S-Клас - один з елегантніших седанів на ринку, якість салону якого на щабель вище, ніж у більшості конкурентів. Базовий двигун цього Benz забезпечує краще прискорення, ніж у стандартного A8, і є варіанти з потужністю понад 600 кінських сил. Обидві преміальні моделі мають королівські сидіння, але у S-класу багажник набагато більший. Правда, й вартість у Мерседес вища, ніж в Ауді.

Audi A8 або BMW 7 серії

BMW 7 Series є спортивнішим, ніж Audi A8. Базовий двигун 7-ї серії витрачає менше палива та пропонує два варіанти по 600 кінських сил. У A8 висококласніший салон, ніж у 7-ї серії. Ці автомобілі мають аналогічний ціновий діапазон, а також аналогічну якість інтер'єру, зручні сидіння та безліч стандартного і додаткового обладнання. Однак в базовій комплектації Audi поставляється з повним приводом, який не є обов'язковим для BMW. Ви отримаєте набагато більший багажник в 7-й серії. Вам краще вибрати BMW, якщо ви ставите в пріоритеті місткість та керованість. Якщо розкішний салон - ваша головна вимога, вибирайте A8.

Салон

Більшість версій Audi A8 вміщують п'ять чоловік. У додатковій конфігурації кількість місць знижується до чотирьох. Передні сидіння можна охарактеризувати майже як трони, і вони повністю відповідають статусу великого флагманського седана. 

Салон нової Ауді А8 здається відкритим і просторим, а заднє сидіння дозволяє навіть високим пасажирам їздити з винятковим комфортом. Якщо ви дотримуєтеся стандартного п’ятимісного компонування, можете додати додатковий пакет, в який входять дверні підлокітники з підігрівом, центральна консоль з підігрівом, елементи управління на задніх сидіннях для інформаційно-розважальної системи та кліматичних параметрів, а також можливість управляти сидінням переднього пасажира, щоб збільшити простір для ніг.

Інший пакет замінює заднє середнє сидіння центральною консоллю зі складними столиками. У цей комплект також входять задні підніжки з функцією підігріву сидіння з боку пасажира.

Audi A8 має першокласне оформлення салону, куди б ви не подивилися і до чого б не доторкнулися. Декоративні елементи прикрашені натуральним деревом і м'якою шкірою.

Так, у Ауді A8 не такий яскравий салон, як Mercedes-Benz S-Class, але він створює більш ділову атмосферу. Інтер'єр А8 залишається ізольованим майже від усього зовнішнього шуму дороги, вітру та двигуна, що ще більше підсилює безтурботність поїздки.

Audi A8 пропонує найменший багажник в класі супер-люкс - 355 л. Ви отримаєте ще менше корисності з плагін-гібридом A8. Багажник цієї моделі складає всього 295 л.

A8 безумовно вражає своєю інформаційно-розважальною системою. Високотехнологічна центральна консоль - це командний центр автомобіля. Верхній сенсорний екран з діагоналлю 10,1 дюйма відображає мультимедіа, навігацію і стандартну інтеграцію зі смартфоном. Нижче знаходиться 8,6-дюймовий дисплей для управління кліматом, регулюванням сидінь та іншими функціями. Крім фізичного тумблера для гучності, традиційних кнопок і перемикачів мало.

Ця інформаційно-розважальна система вимагає деякого навчання, але інтерфейс працює добре. Обидва сенсорні екрани використовують тактильний зворотній зв'язок і видають звукове клацання, що підтверджує ваш вибір.

Відео тест-драйв Audi A8 2021 року

Технічні характеристики

Audi A8 серійно оснащується двигуном V6 з турбонаддувом потужністю 335 кінських сил. З огляду на вагу автомобіля, ця трансмісія цілком адекватна і розганяє його до 100 км/год за 5.3 с. 

Плагін-гібрид A8 додає до базового V6 електромотор потужністю 443 кінських сили. Гібридна установка забезпечує приблизно 200 Ньютон-метрів додаткового крутного моменту і робить цей A8 швидшим, ніж базову модель. Заявлений час розгону до 100 км/год складає менше 5 секунд.

Також є два варіанти двигунів V8 з подвійним турбонаддувом. Один видає 453 кінських сили і допомагає A8 розганятися до 100 км/год за 4,5 секунди. Високопродуктивний Audi S8 може похвалитися 563-сильним V8 з подвійним турбонаддувом, заявленим часом розгону до 100 км/год за 3,8 секунди і максимальною швидкістю 250 км/год.

Audi A8 в базовій версії має не найекономнішу витрату палива - 10.7 л/100 км. 

Версія плагін-гібрида проїжджає на електриці близько 30 км і витрачає в еквіваленті 4.4. л/100 км. 

Оснащений стандартною адаптивною пневмопідвіскою Audi A8 легко згладжує більшість дорожніх нерівностей. Цей великий седан впевнено їде по шосе та відрізняється легкістю в управлінні.

Всі модифікації Audi A8 стандартно облаштовані фірмовим повним приводом, який забезпечує хороше зчеплення з дорогою. Доступне рульове управління всіма колесами гарантує стійкість при різких поворотах і сприяє маневреності в обмеженому просторі.

Безпека

Офіційних краш-тестів Ауді А8 2021 року ще не було. Високоякісні автомобілі цього класу зазвичай не проходять випробування на аварійність.

Розміри і вага 

A8 має довжину 5.3 м, а його споряджена маса коливається від 2165 до 2420 кг.

Можливі комплектації

Audi A8 2021 року поданий в чотирьох комплектаціях: 55 TFSI, 60 TFSI, плагін-гібрид TFSI e та високопродуктивний S8. Трансмісія - це основна відмінність моделей. Повний привід і восьмиступінчаста АКПП входять в стандартну комплектацію кожної Audi A8.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X4 2021
Купити новий автомобіль БМВ Х4 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобиль Тойота Сіенна 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2021