Огляд Chevrolet Equinox 2024: просторий та зручний

10 травня 2024

Equinox 2024 знаходиться посередині модельного ряду позашляховиків Chevrolet, між субкомпактним Trailblazer і середньорозмірним Blazer. Він отримав редизайн для 2022 модельного року і переноситься на 2024 рік із невеликими змінами в кольорах фарби та оновленими пропозиціями в опціях активної допомоги водієві. 

Знайти кросовер Шевроле Еквінокс 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Незначні оновлення доступності функцій.

Кому варто купити?

Шевроле Еквінокс — варіант для покупців, які шукають кросовер з просторим салоном, містким багажником, чіткою керованістю та комфортною поїздкою. До того ж, привабливою є ціна автомобіля.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2024 році Equinox не зазнає серйозних змін. Автомобіль залишився таким же, як і модель 2023 року, з двома новими кольорами фарби: Lakeshore Blue Metallic і Riptide Blue Metallic. Єдиною іншою зміною є поява додаткових функцій в пакеті Driver Confidence II, а саме попередження про сліпі зони з попередженням про зміну смуги руху та попередження про поперечний рух ззаду. Цей пакет також містить задні паркувальні датчики, якщо його  застосувати до LS. У 2024 році базова ціна нового Chevrolet Equinox починається з $26 600.

Зауважте, що 2024 рік є останнім модельним роком Equinox. Четверта генерація кросовера буде доступна з 2025 року. Тож, можна зачекати і купити новий Шевроле Еквінокс.

Chevrolet Equinox або Ford Escape

Як і Equinox, Ford Escape має комфортну кабіну з достатнім простором для пасажирів, хороші показники економії пального та просту у використанні інформаційно-розважальну систему. Ford також пропонує бадьорий додатковий двигун, тоді як Шевроле має лише одну доступну силову установку. Водноча базовий трициліндровий двигун Escape працює шумніше, ніж двигун Equinox, і йому так само бракує потужності. Також кросовер від Форд має деякі дешеві матеріали салону, які зменшують його привабливість.

Chevrolet Equinox або Kia Sportage

Універсальний і недорогий Kia Sportage є сильним конкурентом у сегменті компактних SUV. Sportage має дещо нижчу початкову ціну, ніж Equinox, більш висококласний і високотехнологічний інтер’єр, просторіше багажне відділення та кращу загальну динаміку водіння. Показники витрати пального Кіа схожі до Шевроле, але обидва авто страждають від недостатньої потужності двигуна. Крім того, багато функцій Sportage доступні лише у верхній комплектації.

Салон

Equinox вміщує п'ять осіб. Внутрішній простір являється перевагою автомобіля, навіть, коли йдеться про другий ряд.

Якість салону Equinox 2024 року дуже неоднозначна. Хоча матеріали мають пристойну якість, присутня велика кількість твердого пластику та інших покриттів, які виглядають дешево. Салон спортивного RS виконано в чорному кольорі Jet Black із червоними швами на сидіннях, центральній консолі, кермі та дверях. Premier — це єдина комплектація, яка має стандартне шкіряне оздоблення.

 

Дизайн інтер’єру дещо застарілий. Вік авто видає приладова панель зі звичайними аналоговими датчиками та досить маленьким окремим інформаційно-розважальним дисплеєм. Салон не виділяється на фоні конкурентів з повністю цифровими кабінами. 

Комплектація LS і LT Chevrolet Equinox 2024 року випуску оснащена 7,0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи з бездротовим зв’язком Apple CarPlay і Android Auto. Моделі LT і RS отримують 8,0-дюймовий сенсорний екран. Цей більший дисплей є стандартним для Equinox Premier. Усі комплектації оснащені аудіосистемою з шістьма динаміками, але моделі RS і Premier можна придбати з додатковою системою з семи динаміків від Bose.

Вантажний простір кросовера середній за мірками сегменту. Еквінокс вміщує:

  • 846 л за заднім рядом,
  • 1809 л зі складеним заднім рядом.

Відео тест-драйв Chevrolet Equinox 2024 року

Технічні характеристики

Кожен Шевроле Еквінокс 2024 року випуску має під капотом 1,5-літровий двигун I4 з турбонаддувом, що видає 175 к.с. із шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Передній привід входить у стандартну комплектацію, а повний привід доступний для всього модельного ряду.

Кросовер в витрачає в середньому:

  • 8,4 л/100 км — передньопривідні версії,
  • 9,0 л/100 км — повнопривідні версії.

Водіння Equinox не надто спортивне. Але автомобіль залишається врівноваженим завдяки точному керму. Підвіска забезпечує переважно плавний рух. Однак у салоні будуть відчуватися більші нерівності, особливо якщо ви виберете більші 19-дюймові колеса. 

Навіть у повному приводі позашляхові витівки недопустимі через обмежений хід підвіски, відсутність низького діапазону та відносно низький кліренс в 19 см. Кросовер може буксирувати до 680 кг.
 

 Характеристики Chevrolet Equinox 2024 
 Потужність   175 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,5 с 
 Максимальна швидкість   201 км/год 
 Середня витрата пального   8,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   56 л 

Безпека

Chevrolet оснащує кожен Equinox пакетом технологій допомоги водієві Chevrolet Safety Assist. Це означає, що автоматичне екстрене гальмування, попередження про лобове зіткнення, система підтримки смуги руху та автоматичне дальнє світло є стандартними для всіх комплектацій. 

Розміри та вага

  • Колісна база — 272 см,
  • Довжина — 465 см,
  • Ширина — 184 см,
  • Висота — 166 см.

Споряджена вага залежить від комплектації та коливається від 1485 до 1593 кг.

Можливі комплектації

Chevrolet Equinox 2024 випускається в чотирьох комплектаціях: LS, LT, RS і Premier. Усі моделі оснащені чотирициліндровим двигуном потужністю 175 “конячок”, шестиступінчастою автоматичною коробкою передач і переднім приводом. Повний привід можна додати до будь-якої моделі за доплату.

Попередній огляд Огляд Audi A6 2024: лаконічний люкс
Знайти автомобіль Ауді А6 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати новий Лексус GX 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Lexus GX 2024: абсолютно новий