Огляд Lexus GX 2024: абсолютно новий

15 травня 2024

Lexus представив абсолютно новий GX для 2024 року. Позашляховик зберіг формулу свого попередника: преміальність, комфорт, високі можливості на бездоріжжі. GX успадкував конструкцію кузова на рамі, але отримав оновлений дизайн інтер’єру та екстер’єру та трансмісію, що надає йому сучасного вигляду та відчуття. GX доступний у версіях для п’яти, шести або семи пасажирів, має повний привід і двошвидкісну роздавальну коробку. А дві комплектації, орієнтовані на бездоріжжя, отримують колеса, шини, трансмісію та підвіску, які мають довести цінність позашляховика за межами паркінгу торгового центру.

Вибрати новий Лексус GX 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Повністю перероблений Lexus GX третього покоління.

Кому варто купити?

Свіжий стиль GX привертає увагу, а додаткова потужність дозволяє не відставати від своїх визнаних конкурентів. Сучасний інтер’єр відповідає міцному характеру, але водночас пропонує усі сучасні функції, які можна очікувати від люксового позашляховика. Новий Лексус більш впевнений, ніж будь-коли, на бездоріжжі, це справжня альтернатива деяким найвідомішим іменам у сегменті. Велике оновлення — вагомий привід купити новий Лексус GX 2024.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Позашляховик Lexus GX 550 представляє дебют третього покоління моделі. Він має абсолютно нову платформу, повністю свіжий стиль, більше потужності від двигуна V6 з подвійним турбонаддувом. За що автомобілісти обожнювали та критикували модель попередніх років, підкажуть відгуки про Лексус GX.

Lexus GX 550 або Land Rover Discovery

Land Rover Discovery встановлює стандарти всюдихідності серед люксових позашляховиків, але новий GX 550 створює серйозну конкуренцію. Лексус пропонує більше стандартних кінських сил (349 проти 296 у Land Rover) і значно кращу тягову здатність (4000 кг проти 2700 кг). Здатність перевозити вантаж приблизно така ж. Найбільша різниця полягає в тому, що комплектація для бездоріжжя GX Overtrail пропонує лише п’ять місць проти семи, як у Discovery. Загалом Lexus є кращим вибором. 

Lexus GX 550 або Acura MDX

Acura MDX з трьома рядами сидінь здається логічним порівнянням з GX, але їхні переваги дуже відрізняються. MDX краще підходить для поїздок асфальтом. Навіть з додатковим повним приводом його можливості на бездоріжжі обмежені, а тягова здатність помітно менша, ніж у GX. Якщо задоволення від водіння в місті та на шосе є вашим пріоритетом, MDX стане кращим вибором. В іншому випадку Lexus перевершує Acura, особливо в параметрах потужності та всюдихідності.

Салон

У GX можуть розміститися до семи осіб, а позашляховій версії Overtrail — лише п’ять. Другий ряд пропонує вибір між капітанськими кріслами та багатомісним сидінням, що складається у співвідношенні 60/40. Передбачена зручна система складання крісел одним рухом для доступу до третього ряду або багажного відділення. Перші два ряди просторі і зручні для дорослих, а ось тісніший третій ряд краще залишити для дітей. 

Салон Lexus GX ідеально поєднується з міцним екстер’єром, високоякісними матеріалами та справді сучасним стилем. Оздоблення зі штучної або натуральної шкіри доступне в різних кольорах, а м’які на дотик поверхні приховують будь-який потенційно твердий пластик.

 

 

Усі моделі GX оснащені 14,0-дюймовою інформаційно-розважальною системою з бездротовим зв’язком Apple CarPlay і Android Auto, а також окремим 12,3-дюймовим дисплеєм з цифровим датчиком, який можна налаштувати для відображення різноманітної інформації водієві. Розумний помічник легко використовує голосові команди. Загалом ця система інтуїтивно зрозуміла, з продуманим компонуванням. Більшість моделей мають шість портів USB-C по всій кабіні. Багажник Лексус GX 2024 вміщує:

  • 291 л — за третім рядом,
  • 1138 л — за другим рядом,
  • 1291 л — дворядна комплектація Overtrail.

GX дозволяє вам відкрити лише заднє скло, не відкриваючи двері багажника. Ця функція є стандартною для всіх версій.

Відео тест-драйв Lexus GX 2024 року

Технічні характеристики

GX 550 нового покоління отримав 3,4-літровий твін-турбо V6 на 349 к.с. Кожна модель пропонує десятиступінчасту автоматичну коробку передач та систему постійного повного приводу.

Середня витрата пального Lexus GX складає 14,0 л/100 км.

Загалом, позашляховик залишається впевненим незалежно від дорожніх умов, а салон чудово справляється шумоізоляцією.Однак GX не пропонує такої керованості, як деякі люксові позашляховики. Підвіска налаштована на комфорт. Версія Overtail має унікальну систему підвіски для бездоріжжя, яка допомагає великому автомобілю триматися на піщаних або нерівних поверхнях.
 

 Характеристики Lexus GX 2024 
 Потужність   349 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,5 с 
 Максимальна швидкість   175 км/год 
 Середня витрата пального   14,0 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   80 л 

Безпека

Новий Lexus GX 2024 отримує довгий перелік стандартних функцій безпеки. Серед них Lexus Safety System+ 3.0 із системою попередження зіткнення, розпізнаванням пішоходів, підтримкою перехресть, динамічним круїз-контролем, попередженням про вихід зі смуги руху, системою відстеження смуги руху, системою керування кермом, системою допомоги під час паркування з автоматичним гальмуванням, моніторингом сліпих зон і задньою частиною оповіщення про перехресний рух. 

Розміри та вага

  • Колісна база — 285 см,
  • Довжина — 500 см,
  • Ширина — 198 см,
  • Висота — 192 см.

Споряджена вага позашляховика 2502 кг. 

Можливі комплектації

Lexus GX 550 2024 випускається в трьох комплектаціях: Premium, Luxury і Overtrail. Кожна комплектація також пропонує версію Plus з додатковим обладнанням. Усі варіанти оснащені 3,4-літровим двигуном V6 із подвійним турбонаддувом потужністю 348 кінських сил, 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом. Ціна Lexus GX 2024 починається з $64 250.

Попередній огляд Огляд Chevrolet Equinox 2024: просторий та зручний
Знайти кросовер Шевроле Еквінокс 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати позашляховик БМВ X3 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд BMW X3 2024: комфортний та маневрений