Огляд Ford Expedition 2023: простір та комфорт

28 квітня 2023

Ford Expedition 2023 - великий трирядний позашляховик. Він приваблює покупців просторим салоном зі зручними сидіннями, достатнім об'ємом багажного відділення та довгим списоком функцій. Під капотом Форд Експедішн 2023 гарчить V6 з подвійним турбонаддувом, який доступний в кількох варіантах потужності. Та чи достатньо Expedition цих переваг, щоб перемогти конкурентів?

Вибрати новий позашляховик Форд Експедішн 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Позашляховик не отримав серйозних оновлень. 

Кому варто купити?

Експедішн сподобається тим, хто вибирає дійсно великий позашляховик. І звичайний Expedition, і Expedition Max з довгою колісною базою мають просторі салони та, на відміну від деяких конкурентів, комфортний для дорослих третій ряд. І другий, і третій ряди сидінь складаються в абсолютно рівну підлогу, а, отже, - перетворюють позашляховик в невелику вантажівку. Додайте до цього вражаючу буксирувальну здатність - мінімум 2 700 кг. В комплектації Timberline Expedition може впевнено долати бездоріжжя.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Після оновлення в середині циклу для 2022 модельного року позашляховик Ford Expedition переноситься на 2023 рік практично без змін.

Новий Форд Експедішн 2023 кошує від $54 155.

Ford Expedition або Chevy Tahoe

Chevrolet Tahoe може вмістити до 9 осіб, пропонує високотехнологічну та інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальну систему, а опціональний дизельний двигун демонструє майже найменшу в сегменті витрату пального. Однак якість інтер’єру Тахо поступається Expedition, як і буксирувальні здібності. 

Ford Expedition або Jeep Wagoneer

Jeep Wagoneer – трирядний позашляховик, який більше орієнтований на розкіш, ніж інші позашляховики з кузовом на рамі в цьому класі. Як наслідок, він комфортніший і пропонує вишуканіший інтер’єр, ніж Expedition, але також має вищу початкову ціну.

Ford Expedition або Nissan Armada

Nissan Armada - це вартий уваги та дуже практичний трирядний позашляховик. Проте він поступається Експедиції у кількох параметрах. Двигун Armada V8 плавний, але занадто “ненажерливий” навіть для великого позашляховика. Nissan також не такий місткий, як Ford, і пропонує менш вражаючі технології.

Салон

Expedition вміщує до 8 людей. Базова комплектація має лише два ряди та 5 місць, але всі інші моделі пропонують три ряди.

Матеріали інтер'єру та елементи оздоблення Expedition покращуються від комплектації до комплектації. Початкова версія XL STX поставляється з салоном із тканини Black Onyx, а топова специфікація Platinum пропонує розкішну шкіряну обшивку та масажні передні сидіння.

 

Інформаційно-розважальна система Sync 4 є стандартною і відображається на 12-дюймовому сенсорному екрані. У базовій моделі він доповнений навігацією, точкою доступу Wi-Fi, USB-портами, AM/FM-радіо та шістьма динаміками. Бездротові Apple CarPlay і Android Auto також є частиною цього пакету, як і розширене розпізнавання голосу. King Ranch і Platinum мають інформаційно-розважальну систему Sync 4A з великим 15,5-дюймовим сенсорним дисплеєм. 

Стандартний Форд Експедиція з має середній об'єм вантажного простору в сегменті повнорозмірних позашляховиків зі стандартною колісною базою

  • до 591 л за третім рядом, 
  • до 1800 л за другим рядом,
  • 2961 л, коли всі задні сидіння складені.

Вантажний простір у Expedition Max складає до 1019 л за третім рядом, до 2254 л за другим рядом і 3440 л зі складеним другим і третім рядами.

Відео тест-драйв Ford Expedition 2023 року

Технічні характеристики

Кожна специфікація Ford Expedition 2023 року оснащена 3,5-літровим двигуном V6 з подвійним турбонаддувом, який видає 380, 400 або 440 “конячок”. Усі версії надзвичайно потужні. Навіть завантажений людьми та вантажем, Expedition швидко стартує з місця та легко набирає крейсерську швидкість. Стандартна 10-ступінчаста АКПП доповнює двигун Форд Експедішн плавним і своєчасним перемиканням передач. 

Витрата пального Ford Expedition варіюється від приблизно 13,8-14,7 л/100 км у місті до приблизно 12,4-10,3 л/100 км на шосе.

Задній привід є стандартним, а повний привід опціональний для будь-якої версії. Модель Timberline поставляється лише з повним приводом.

Дорожній просвіт близько 254 мм дозволяє Expedition долати легке бездоріжжя. Виберіть модель із повним приводом, і ви отримаєте контроль спуску з пагорба та режими для різних рельєфів. 

Expedition Timberline — позашляхова специфікація. Ця версія відрізняється стандартним повним приводом, переднім захистом, 32-дюймовими всюдихідними шинами, електронним диференціалом обмеженого тертя, двошвидкісною роздавальною коробкою, позашляховими амортизаторами та збільшеним дорожнім просвітом. 

Залежно від обладнання цей автомобіль може буксирувати від 2700 до 4200 кг. 
 

 Характеристики Ford Expedition 2023 
 Потужність   380 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6 с 
 Максимальна швидкість   181 км/год 
 Середня витрата палива   12 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   88 л 

Безпека

У стандартній комплектації Expedition 2023 є камера заднього виду, система контролю тиску в шинах і шість подушок безпеки. Кожна модель оснащена технологією Ford Co-Pilot360, яка включає моніторинг сліпих зон із попередженням про перехресний рух, автоматичне дальнє світло, систему підтримки смуги руху та систему попередження зіткнення з автоматичним гальмуванням. Контроль розгойдування причепа та контроль тяги є важливими для великого позашляховика, а позашляховики 4x4 мають систему допомоги під час рушання з пагорба та контроль спуску.

Розміри та вага

Розміри стандартного Форд Експедішн виглядають так:

  • Колісна база - 311 см,
  • Довжина - 533 см,
  • Ширина - 202 см,
  • Висота - 194 см. 

Споряджена вага позашляховика коливається від 2434 до 2628 кг.

Можливі комплектації

Купити Ford Expedition 2023 можна в одній з шести комплектацій: XL STX, XLT, Limited, Timberline, King Ranch і Platinum.

Попередній огляд Огляд Mercedes-Benz CLS 2023: вишуканий та потужний
Вибрати новий автомобіль Мерседес ЦЛС-клас 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий кросовер Кадиллак ХТ4 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Cadillac XT4 2023