Огляд тест-драйву: Ford Transit Connect 2019

15 липня 2019

Сучасний Ford Transit Connect ідеально підходить родинам і, скажімо, флористам. Або флористам з родинами. Окрім того, що це компактний автомобіль, він доступний як цільнометалевий фургон з 3624 літрами вантажного простору і як пасажирський фургон з можливістю розмістити до семи людей. Придатним такий транспортний засіб може стати не лише у сфері дрібного підприємництва, а й у багатьох інших ситуаціях. Автомобіль знається на своїй роботі, особливо зважаючи на маневреність і невисокий рівень витрати пального. Крім того, цей модельний рік приніс ряд покращень. Моделі 2019 доступні зі звичайною і подовженою колісною базою, спокійно розміщуючись при цьому у звичайному гаражі. Версія Cargo пропонується у комплектаціях XL і XLT, варіант Wagon можна обрати як XL, XLT і Titanium комплектації. Обрати можна і конфігурацію дверей. 

Огляд тест-драйву: Ford Transit Connect 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте практичність і експлуатаційну гнучкість, але не хочете великих розмірів, Ford Transit Connect 2019 до ваших послуг. Якщо традиційні фургони занадто громіздкі і дорогі, компактний Connect тішить продуктивністю, місткістю, комфортом і доступністю.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви надаєте перевагу вищій водійській позиції, крім того, є постійна необхідність у розміщенні великої кількості людей і вантажу, то невеликий Connect навряд чи вразить. Компактні розміри автомобіля з одної сторони це перевага, з іншої – недолік, через який падає місткість. Альтернативами можна вважати більші Mercedes-Benz Metris чи Ford Transit.

Нове у 2019 році 

У 2019 Transit Connect пропонує 1.5-літровий дизельний турбодвигун. Кращим став стандартний бензиновий силовий агрегат. Дизельному варіанту доступна восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Переглянули передні сидіння, що позитивно відобразилося на їх рівні комфорту. Стандартними стали система попередження про можливе зіткнення і камера заднього виду. Освіжили стилізацію передньої частини.

Враження від їзди 

З позиції водія передньопривідний Transit Connect відчувається як звичайний автомобіль. Йому легко пересуватися по міським вулицям, чому сприяє незначний радіус розвороту. Стандартний 4G LTE модем дає можливість залишатися на зв’язку через Wi-Fi. Переглянуті передні сидіння тішать комфортом. Ще одним бонусом стане незначний рівень витрати пального. Як доповнення до більших фургонів у гаражі, або як зменшена альтернатива Transit Connect відмінно виконує роль. Максимальна буксирувальна потужність становить майже 910 кг, більш потужний і дорогий Mercedes-Benz Metris подужає 2.268 кг. Корисна вантажопідйомність становить 735 кг. Пасажирські версії не можуть потягатися з Honda Odyssey і Toyota Sienna по рівню комфорту, але до школи дітей довезуть. Технічні характеристики Ford Transit Connect вдовольнять як тих, кому потрібен вірний помічник у веденні бізнесу, так і тих, кому просто потрібен практичний простір.  

Найкращі характеристики 

Контролювати все, що відбувається, допомагає система телекомунікації від Ford. Вона відстежує місцезнаходження автомобіля, швидкість і час простою, будучи здатною покращити рівень економії пального. Крім того, система може приглядати за молодими водіями, яким довірили авто.

Компанія постійно покращує інформаційно-розважальну систему Sync 3. Нині вона вважається однією з простіших. 6.5-дюймовий сенсорний екран навіть сприймає типові для телефону жести. Для всіх моделей окрім базової стандартними є Apple CarPlay/Android Auto.

Детально про автомобіль Ford Transit Connect

Інтер’єр 

Так як по параметрам управління новий Transit Connect відчувається як легковий автомобіль, то його салон більше виглядає як те, що ми звикли бачити всередині кросоверів, зокрема пасажирська версія. Моделі з короткою колісною базою пропонують п’ять сидінь на двох рядах, версії з подовженою базою розмістять сімох людей на трьох рядах. Сидіння можуть повертатися, складатися і, навіть, повністю видалятися, таким чином, навіть пасажирська версія здатна вмістити чимало вантажу за потреби. Модель вищого рівня Titanium має капітанські крісла другого ряду, що зменшує кількість місць до шести. Вантажні версії мають лише два сидіння попереду. Позаду моделі з короткою базою пропонують 2915 літрів простору для вантажу, а з довгою – 3624 літрами. 

Відео тест-драйв Ford Transit Connect 2019 року

Екстер’єр 

Враховуючи певні зміни у передній частині, нинішній Transit Connect виглядає як фургон з носом від легковика. Це не обов’язково погано, скоріше це на любителя. Окрім цьогорічних змін творіння Ford залишилося вірним квадратним ліням і зосередженості в одних моделях на вантажі, в інших на просторі пасажирів. Варіанти з короткою базою сягають 439 см у довжину, моделі з подовженою – 480 см. Версії з дверима позаду відкриваються на 180о.

Базова комплектація 

Сама проста модель Transit Connect XL постачається з вініловим оздобленням, кондиціонером, 6 механічними режимами налаштування водійського сидіння, кермом, яке налаштовується по куту і вильоту, AM/FM системою, двома динаміками, підсвічуванням вантажного відсіку, задніми сенсорами паркування і новими функціями безпеки, зазначеними вище. Наступна модель XLT вже пропонує тканинну обшивку і CD програвач. 

Опційне обладнання 

Інформаційно-розважальна система Sync 3 з Apple CarPlay/Android Auto це опції для базової XL, але стандартні елементи для решти моделей. Іншими доступними елементами є ксенонові фари, бездротова зарядка, моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, система утримання смуги руху і адаптивний круїз-контроль. Пасажирська версія у моделі Titanium потішить шкіряною обшивкою, двозонним клімат-контролем, підігрівом передніх сидінь, панорамним люком і дзеркалом заднього огляду з автоматичним затемненням. 

Під капотом 

Базовий 1.0-літровий трьохциліндровий двигун Ford Transit Connect пропонує 100 кінських сил і 170 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід тільки на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 7.1 л/100км у міському, 5.9 л/100км у заміському і 6.4 л/100км у змішаному циклах. Пропонує Ford Transit Connect дизель, маємо справу з 1.5-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 75 кінських сил і 220 Нм. Пару йому складає та сам коробка передач. Витрачає фургон 5.5 л/100км у місті, 4.7 л/100км за його межами і 5.0 л/100км у середньому. Ще одна версія 1.5-літрового турбодвигуна потішить 100 коней і 240 Нм. Стандартно компонується він теж механічною коробкою. Витрата пального сягає рівня 5.6 л/100км у міському, 4.8 л/100км у заміському і 5.1 л/100км у змішаному циклах. З новою восьмиступінчастою автоматичною коробкою показники змінюються на 6.1, 5.3 і 5.6 л/100км відповідно. Найпотужнішим серед дизельних вважається варіант на 120 кінських сил і 270 Нм. З ним і механічною коробкою Transit Connect витрачає 5.7 л/100км у місті, 4.9 л/100км за його межами і 5.2 л/100км у середньому. З автоматичною коробкою показники змінюються на 5.7, 5.3 і 5.4 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Macan 2019
Огляд тест-драйву: Porsche Macan 2019
Огляд тест-драйву: Jaguar I-Pace 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar I-Pace 2019