Огляд Toyota Prius 2023: переродження

27 березня 2023

Toyota Prius 2023 року важко впізнати. Однак новий футуристичний дизайн кузова привертає увагу і цей хетчбек складно не помітити. Пріус був першим масовим гібридним авто на планеті та отримував як захоплення автомобілістів, так і порції критики. І от дебют п'ятого покоління моделі. Чи стане популярною нова Toyota Prius в Україні? 

Вибрати нову Тойота Пріус 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Повний редизайн.

Кому варто купити?

Тойота Пріус 2023 може стати ідеальним вибором для тих, хто шукає гібридний автомобіль з високою репутацією та надійністю. Модель сподобається водіям, які дбають про економію та екологію, але не готові до повного переходу на EV.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Toyota повністю оновила дизайн Prius до 2023 року: додала потужніші та економніші силові агрегати, змінила дизайн інтер’єру та екстер’єру, розширила набір засобів допомоги водієві та технологій безпеки і замінила інформаційно-розважальну систему. Автомобіль побудований на платформі Toyota TNGA-C, що робить його компактнішим, з нижчою посадкою за кермом. 

Варто звернути увагу на трансформації всередині салону, який став технологічнішим та сучаснішим. З'явилися стандартний 8-дюймовий сенсорний екран та більший 12,3-дюймовий верхній комплектації. Разом із новою інформаційно-розважальною системою є безліч доступних зручних функцій, таких як підігрів і вентиляція передніх сидінь, навколишня підсвітка та панорамний скляний дах. Водночас Пріус залишився хетчбеком з практичним багажником.

Такий серйозний список змін - привід купити нову Тойота Пріус. 

Toyota Prius або Toyota Corolla Hybrid

Toyota Corolla Hybrid - автомобіль із пристойним простором для пасажирів, інтуїтивно зрозумілою інформаційно-розважальною системою та доповолі економною витратою палива. Хоча у 2023 році його оновили всередині та зовні, він поступається в ощадливості, просторі та потужності новому Prius. Аргументи на користь Corolla Hybrid - безліч стандартних технологій і функцій допомоги водієві та нижча на $5 000 ціна базової моделі  в порівнянні з Prius початкового рівня. На Королла варто звернути увагу, якщо ви шукаєте компактний гібридний автомобіль за відносно невеликі гроші.

Toyota Prius або Honda Insight

У седані Honda Insight не так багато вантажного простору, як у Prius, але його інтер’єр виглядає вишуканішим, а схожий набір стандартних технологій та асистентів водія обійдеться дешевше. Prius та Insight мають приблизно однакові якість поїздки та керованість, а також засмучують тісними сидіннями другого ряду. Однак Toyota пропонує потужніші варіанти трансмісії та повний привід, який недоступний для Honda. 

Салон

Prius - це дворядний хетчбек, який вміщує до п’яти осіб. Редизайн моделі вплинув на інтер’єр та простір в салоні, оскільки лінія даху опустилась. Для того, щоб зробити центр ваги нижчим, посадка передніх пасажирів стала нижчою, ніж раніше.  Попри усі зміни, спереду достатньо місця, а сидіння доволі зручні. На жаль, другий ряд не тішить простором, хоча крісла комфортні.

Нова Тойота Пріус 2023 має консервативний, але привабливий салон. В інтер’єрі багато твердого пластику, що робить його вигляд трохи дешевим, але підгонка та загальне оздоблення хорошої якості.

 

В результаті редизайну гібрид отримав оновлену та вдосконалену інформаційно-розважальну систему. Керувати нею легко, графіка чітка, а реакція на команди швидка. Усі моделі мають більші екрани, ніж у попереднього покоління. Стандартним для LE та XLE став 8,0-дюймовий дисплей, а для  Limited або як опція для XLE - 12,3-дюймовий сенсорний екран. Нова система включає голосове керування “Hey Toyota” та оновлює свою інформаційно-розважальну систему “повітрям”. Помітним недоліком мультимедіа є ​​ручка гучності, розташована далеко від досяжності водія.

Завдяки кузова хетчбека Prius має пристойний вантажний простір як для гібридного автомобіля. На жаль, багажник нового авто помітно менший, ніж в попередньої версії. Цифри виглядають так: 674 л в комплектації LE та 574 л моделях XLE та Limited.

Відео тест-драйв Toyota Prius 2023 року

Технічні характеристики

Передньопривідні Toyota Prius оснащені 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном і електромотором, які видають 194 к.с. В повнопривідних версіях під капотом знаходиться такий самий бензиновий двигун, але з двома електродвигунами, які сумарно видають 196 к.с. 

Обидва силові агрегати забезпечують пристойний розгін до 100 км/год за 7,1 с. 

Усі моделі гібриду Toyota Prius оснащені безступінчастою автоматичною коробкою передач (CVT).

Витрата пального була перевагою моделі попереднього покоління, а нова Toyota Prius лише зміцнила репутацію. За даними виробника авто витрачає:

  • 4,1 л/100 км - LE передній привод,
  • 4,4 л/100 км - LE повний привод,
  • 4,5 л/100 км - XLE та Limited передній привод,
  • 4,7 л/100 км -  XLE та Limited повний привод.

Змінена підвіска зробила поїздку Пріус мягшою - пасажири точно оцінять новий рівень комфорту. Цей хетчбек не можна назвати спортивним в керуванні, та він і не претендує на такий статус. І все ж передбачуване та “легке” кермо додає впевненості в щоденних поїздках містом.
 

 Характеристики Toyota Prius 2023 
 Потужність   194 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,1 с 
 Максимальна швидкість   185 км/год 
 Середня витрата палива   4,1 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   42 л 

 

Безпека

Система допомоги водієві Prius - ще одна особливість нової моделі. Система допомоги в утриманні смуги руху ефективно утримує гібрид у центрі смуги руху, а прискорення та гальмування відбуваються плавно за допомогою адаптивного круїз-контролю. Інша функція, Proactive Driving Assist, надає підказки: дуже повільно починає гальмувати, якщо попереду сповільнюється рух, блимає світлодіоднами на приладовій панелі, якщо транспорт попереду зупиняється. 

В список опцій також входить дзеркало з задньою камерою, моніторинг сліпих зон, асистент безпечного виїзду, розпізнавання дорожніх знаків та інше.

Розміри та вага

  • Колісна база - 275 см,
  • Довжина - 460 см,
  • Ширина - 178 см,
  • Висота - 143 см,
  • Кліренс: 130 мм.

Середня вага складає 1451 кг.

Можливі комплектації

Toyota Prius 2023 випускається в трьох комплектаціях: LE, XLE і Limited. Ціна нової Toyota Prius починається від $27 450.

 

Попередній огляд Огляд Mazda CX-5 2023: високий стандарт
Вибрати нову Мазда СХ-5 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий Порше Панамера 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Porsche Panamera 2023: люкс і драйв