Огляд Mercedes-Benz C-Class 2024: вишуканий комфорт

26 квітня 2024

Mercedes-Benz C-Class поєднує комфорт, продуктивність та технологічність. Завдяки двом варіантам потужного двигуна, доступному повному приводу та просторій вишуканий кабіні цей автомобіль забезпечує майже все, що потрібно покупцю невеликого преміального седана. 

Нове в 2024 році

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте невеликий преміальний автомобіль, розгляньте Mercedes-Benz C-Class. Він багато в чому виглядає як мініатюрна версія великого розкішного седана S-Class та виправдовує свою ціну.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2024 році Мерседес додає передні та задні датчики паркування, супутникове радіо та бездротову зарядку пристроїв до списку стандартних функцій Ц-класу та припиняє випуск моделей купе та кабріолетів.

Ціна Мерседес-Бенц Ц-клас 2024 починається від $46 950.

Mercedes-Benz C-Class або Acura Integra

Acura Integra претендує на статус одного з найкращих люксових малих автомобілів завдяки  спортивній керованості, енергійному двигуну з високими обертами, комфортній поїздці та економній витрати пального. Мерседес пропонує преміальніший інтер’єр з високоякісними матеріалами, але рівень вишуканості відображається на вищій базовій ціні Ц-Class. Вартість початкової версії Integra приблизно на $15 000 нижча, ніж орієнтовна базова рекомендована роздрібна ціна Ц-класу. 

Mercedes-Benz C-Class або Genesis G70

Genesis G70 впевнено конкурує з C-Class  елегантним зовнішнім дизайном і напрочуд розкішним інтер’єром, особливо з урахуванням нижчої початкової ціни. Хоча матеріали Genesis не такі вишукані, а поїздка не така плавна, як у Mercedes-Benz. Обидва седани пропонують щедрий список стандартних функцій, але Genesis коштує приблизно $40 000 доларів і пропонує більш потужний варіант V6.

Салон

Седан Mercedes-Benz C-Class 2024 вміщує п'ять осіб. Обидва ряди зручні, а пасажири на задніх сидіннях отримують найбільший простір для ніг в сегменті.

Mercedes-Benz стоїть вище своїх конкурентів в дизайні і якості матеріалів і салон C-Class не є винятком.

 

 
В інтер'єрі поєднані шкіра, метал, текстиль і дерево. Кабіна виглядає класичною, в стилі Мерседес, та водночас футуристично, завдяки навколишньому світлодіодному підсвічуванню, центральній консолі здебільшого без кнопок і двом окремим дисплеям. Один екран для цифрових приладів, а інший — для інформаційно-розважального інтерфейсу. Це підтверджує лідерство Mercedes у сфері технологій.

Попереду водія знаходиться 12,3-дюймовий цифровий прилад. Поруч із ним 11,9-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи керує більшістю функцій автомобіля. Все працює з найновішою версією інформаційно-розважальної системи Mercedes MBUX, разом із цифровим помічником із голосовим керуванням, бездротовими Apple CarPlay та Android Auto та онлайн-доступом через точку доступу Wi-Fi. Сканер відбитків пальців дозволяє різним драйверам завантажувати свої унікальні профілі одним дотиком. Бездротова зарядна панель і два порти USB-C є стандартними в першому ряду. Додаткові два порти на передній панелі та два порти другого ряду доступні опціонально. 

Об'єм багажника складає C-Class 356 л і є середнім показником для класу.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz C-Class 2024 року

Технічні характеристики

Базовий двигун C-Class 2024 року — це 2,0-літровий чотирициліндровий із турбонаддувом, доповнений системою м’якого гібрида на 48 В. Комбінація розрахована на 255 к.с. Двигун поєднується з дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Седан розігнатися від нуля до 100 км/год за 6 с. 

Версія Mercedes-AMG C43 пропонує 402 “конячки”. 2,0-літровий чотирициліндровий двигун використовує технологію турбонаддуву, натхненну гонками Формули-1, а також м’яку гібридну систему, які роблять його ідеальним вибором для любителів продуктивності. Потужність передається через дев'ятиступінчасту автоматичну коробку передач на стандартний AWD. Розгін до 100 км/год займає 4,6 с. 

У 2024 році повертається легендарний C63, який оснащений 2,0-літровим турбованим чотирициліндровим мотором, доповненим електродвигунами. Модель C63 2024 є потужнішим, ніж будь-коли, із загальною потужністю 671 к.с. Топова версія розганяється до 100 км/год приблизно за 3,3 с.

Середня витрата:

C-Class поєднує маневреність і комфорт, але традиційно робить акцент на останньому. Автомобіль актуального покоління їздить трохи жорсткіше, ніж попередні моделі, та має гострішу керованість. 
 

 Характеристики Mercedes-Benz C-Class 2024 
 Потужність   255 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6 с 
 Максимальна швидкість   207 км/год 
 Середня витрата пального   7,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   65 л 

Безпека

Стандартні функції допомоги водієві та функції активної безпеки нового Мерседес-Бенц Ц-клас 2024 включають переднє автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, автоматичне дальнє світло, а також передні та задні датчики паркування. Адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, пом’якшення ризику зіткнення на перехресті, аварійне керування та інші функції є частиною пакета допомоги водієві за доплату.

Розміри та вага

Споряджений седан важить від 1615 кг до 1907 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Mercedes-Benz C-Class 2024 можна в трьох комплектаціях: Premium, Exclusive і Pinnacle. 

Попередній огляд Огляд Porsche Taycan 2024: унікальний досвід
Наступний огляд Огляд Acura RDX 2024: практичний та безпечний
Популярні новини