АЗС відшкодувала збиток за заправку неякісним паливом: подробиці

11 березня 2020

Водії часто скаржаться, що на заправці їм залили неякісне пальне. Правда, найчастіше домогтися справедливості практично неможливо, тому постраждалі залишаються ні з чим.
Проте 4 березня справедливість була відновлена ​​- міський суд м. Рівне розглянув справу Дениса Давидова, який судився з заправкою "ЄВРО Пауер". Він стверджував, що на цій АЗС йому залили неякісне паливо і вимагав відшкодувати збитки. Суд виніс рішення, що власник заправки зобов'язаний виплатити потерпілому водієві компенсацію в розмірі 13 692 грн., а також заплатити 2 000 грн. за завдану моральну шкоду. Крім того, підприємець зобов'язаний оплатити повну вартість судових витрат.

Відзначимо, що інцидент стався влітку 2018 року. Денис Давидов заправився на львівській заправці "ЄВРО Пауер" бензином класу А-95. Однак коли Toyota Camry потерпілого покинула АЗС, машина заглохла посеред дороги і більше не заводилася. Водій провів діагностику в найближчому сервісному центрі, і виявив, що автомобіль зламався саме через неякісне пальне. Денис вирішив не здаватися і подав позов до суду - і не дарма, адже в результаті виграв справу.

Машина зломалася через погане паливо фото

Розберемося, що ж робити, якщо вам продали неякісне паливо на АЗС?
Адвокати радять ні в якому разі не викидати чеки після покупки палива. Якщо після заправки автомобіль заглох або ви виявили іншу несправність, повідомте про це керівництво цієї АЗС, бажано в письмовому вигляді. Потім варто взяти зразок бензину в чисту і порожню ємність, опломбувати її і зібрати підписи співробітників АЗС. Це знадобиться, щоб провести експертизу пального.
Наступний крок - доставити авто в сервісний центр, де проведуть діагностику і підтвердять причину поломки авто. Після цього ви отримаєте повне право вимагати від власника заправки відшкодувати збитки.

Попередня стаття Автомобільні деталі, які скоро залишуться у минулому
Автомобільні деталі, які скоро залишуться у минулому
Як перевірити свої штрафи на новому сайті МВС?
Наступна стаття Як перевірити свої штрафи на новому сайті МВС?

Популярні новини