Як лежачі поліцейські шкодять автомобілям і яка є альтернатива?

10 грудня 2019

Штучні нерівності, відомі як «лежачі поліцейські» в обов'язковому порядку встановлюють поблизу шкіл, дитячих садів і торгових центрів. Ця конструкція має незаперечну користь - контролює автомобільний трафік, примусово зменшує швидкість руху машин на цих ділянках дороги і забезпечує пішоходам безпечне пересування.
Однак "лежачі поліцейські" також можуть нашкодити автомобілю, особливо, якщо встановлені з будь-якими порушеннями.

Справа в тому, що висота штучних нерівностей повинна бути приблизно 7 см. Крім цього, не повинно бути більше п'яти "лежачих поліцейських" на одній ділянці дороги. Також чітко прописано, що встановлювати їх на швидкісних трасах, дорогах федерального значення, в тунелях, проїздах під мостами, біля зупинок громадського транспорту і на під'їздах до екстрених служб заборонено.

Якщо технічне обслуговування такої конструкції не було проведено вчасно, це може стати причиною пошкодження вашого авто. Наприклад, на "лежачому поліцейському" може "стертися" фарба, що ускладнить видимість цієї перешкоди на дорозі. В такому випадку водій може різко "налетіти" на таку конструкцію, що неминуче призведе до пошкодження ходової автомобіля.

Щоб уникнути такої долі, пам'ятайте, що зазвичай "лежачі поліцейські" встановлюють біля пішохідних переходів в громадських місцях і будьте до цього готові.

Якщо ви виявили штучну нерівність, яка не відповідає вимогам, повідомте про це в компетентні органи (Нацполіцію), щоб уберегти інших водіїв.

Крім ймовірності пошкодження підвіски транспортного засобу, такі конструкції перешкоджають руху авто в потоці, тим самим збільшуючи витрату пального. Логічно, що це підвищує викид шкідливих речовин і негативно впливає на навколишнє середовище.
Фахівці стверджують, що "стрибки" через "лежачі поліцейські" погано позначаються на хребті пасажирів машини, а також вимагають підвищеної уваги під час їзди - а значить водій швидше втомлюється.
Однак звести до мінімуму можливу шкоду від штучних нерівностей допоможе хіба що своєчасне технічне обслуговування і ремонт цих конструкцій.

Варто зазначити, що з розвитком сучасних технологій з'явилася альтернатива звичним нам "лежачим поліцейським". Цей новий вид конструкції впливає тільки на автомобілі, які рухаються з великою швидкістю. Це інновація отримала назву рідкий "лежачий поліцейський" і виготовляється з жорсткої і гнучкої пластикової труби, стійкою до зносу.
Авто, яке рухається з дозволеною швидкістю, не буде сповільнюватися, а в іншому випадку наповнювач цієї труби затвердіє і труба стане працювати, як звичайний "лежачий поліцейський".

Попередня стаття 3 позашляховика, які практично неможливо перепродати
3 позашляховика, які практично неможливо перепродати
Скільки коштує проїхатися без ременя безпеки?
Наступна стаття Скільки коштує проїхатися без ременя безпеки?

Популярні новини