Скільки коштує проїхатися без ременя безпеки?

11 грудня 2019

Як відомо, безпека за кермом повинна бути на першому місці. Саме тому важливо пристібатися під час руху транспортного засобу. Тим більше, що водій несе відповідальність за те, що не пристібається сам і перевозить непристебнутих пасажирів.

Так, правила дорожнього руху не тільки зобов'язують водія пристібатися, але і забороняють перевозити пасажирів, які ігнорують ремені безпеки. За це передбачено грошове стягнення в розмірі 51 грн.

Якщо поліція буде оформляти ДТП і в ході цього виявить, що пасажири постраждали, бо не були пристебнуті - сума штрафу значно збільшиться. Відповідно до статті 286 Кримінального Кодексу, водієві доведеться заплатити стягнення в розмірі від 2400 до 8500 гривень. У деяких випадках його навіть можуть позбавити водійських прав на термін до трьох років.

Відомо кілька таких випадків у судовій практиці. Тому, щоб уникнути подібних інцидентів, переконайтеся перед початком руху, що всі пасажири пристебнуті ременями безпеки. Врахуйте, що це також стосується тих, хто сидить на задніх сидіннях.

Відзначають, що водій не має права починати рух автомобіля, якщо хоча б один пасажир відмовляється пристебнутися.

Попередня стаття Як лежачі поліцейські шкодять автомобілям і яка є альтернатива?
Як лежачі поліцейські шкодять автомобілям і яка є альтернатива?
5 приводів використовувати засіб WD-40
Наступна стаття 5 приводів використовувати засіб WD-40

Популярні новини