Яка доля авто на європейській реєстрації в 2020 році

15 січня 2020

Швидше за все, проблема "нерастаможок" не вирішиться у 2020 році. Хоча Кабмін обіцяв уже з 14 січня почати розгляд законопроектів про доступне розмитнення транспортних засобів. У результаті, влада несхвально поставилася до ініціатив, спрямованих на зменшення митних зборів. Швидше за все, в новому році терміни на накладення штрафів будуть просто продовжувати далі.
За останньою інформацією, з початку 2020 року правоохоронці ще не будуть накладати грошове стягнення на власників "евроблях", щоб не викликати зайвих конфліктів. Хоча, як відомо, з листопада 2018 роки для "евробляхерів" ввели штрафні санкції в розмірі до 170 тисяч гривень і навіть конфіскацію транспортного засобу.
При цьому варто зауважити, що акциз на ввезення авто на іноземній реєстрації також знизився. З тих пір частина власників машин, пригнаних з Європи, узаконили свої ТЗ. Але значна частина водіїв проігнорувала таку можливість навіть під загрозою значного штрафного стягнення.

На чергове продовження пільг вплинули мітингуючі власники автомобілів на іноземній реєстрації. Уряд буквально заморожує питання "нерастаможок". У результаті мита ніхто не стягує, а штрафи - не накладаються. Це зменшує збори до бюджету, що очевидно несхвально сприймається владою.

У будь-якому випадку власникам "евроблях" варто готуватися до серйозних фінансових витрат. Так, спостерігається тренд до зниження митних зборів. Однак на порядку денному знаходиться обов'язковий технічний огляд автомобілів і екологічний податок. Таким чином утримання старого транспортного засобу, купленого за тисячу євро, стане нерентабельним.

Також незрозуміло, чи будуть надалі в Парламенті йти на поступки власникам авто з європейськими номерами. Відомо, що у вересні 2019 року "евробляхери" домовилися з урядом, що мораторію більше не буде. До кінця минулого року повинні були підготувати документ, який врегулював би всі питання і проблеми. Так як на сьогоднішній день такого нормативного акту все ще немає, можна зробити висновки про якісь політичні кроки в майбутньому.
На даний момент відомо тільки що 14 січня це питання було винесено на засідання уряду. Він буде розглядатися протягом місяця. Поки можна зробити висновок, що не існує ніяких законодавчих актів, а одні лише формальні домовленості.
Ввезення на митну територію машин на іноземній реєстрації - це обхід закону, а відмова накладати штраф за незаконно ввезену в країну групу товарів - ніщо інше, як ігнорування чинного законодавства.
Законослухняні громадяни вже давно розмитнили свої автомобілі, але якась кількість людей продовжує ігнорувати законодавство і успішно схиляє уряд до виконання своїх вимог. Таким чином невиконання закону в країні не просто не карається, а й стимулюється.

Попередня стаття Водії, готуйтеся! Податок підвищать до 25 тисяч гривень
Водії, готуйтеся! Податок підвищать до 25 тисяч гривень
Що робити, якщо авто пошкодилося після нещасного випадку?
Наступна стаття Що робити, якщо авто пошкодилося після нещасного випадку?

Популярні новини