Подушка безпеки нового покоління від Honda при ударі ловить голову водія. ВІДЕО

26 серпня 2019

Honda продемонструвала тест нової подушки безпеки, призначеної для запобігання травм і підвищення безпеки пасажирів при лобових зіткненнях. І, згідно з останніми звітами, результативність цієї технології знаходиться дійсно на високому рівні.

Використовуючи три надувних компонента замість традиційно єдиної надувної камери, подушка безпеки нового покоління Honda розроблена для того, щоб направляти і підтримувати голову пасажира в разі аварії. На додаток до цих трьох надувних елементів нова подушка безпеки включає вітрило, що спочатку ловить голову пасажира, перш ніж вона стикається з подушками безпеки. Honda порівнює новий винахід з бейсбольною рукавичкою: подушка безпеки захоплює і підтримує голову, при цьому не дозволяє їй відскакувати або сповзати. Щоб виконати все це і правильно геометрично зреагувати на випуск при ДТП, в конструкцію подушки встановлена ​​ціла система датчиків і сенсорів, які зчитують рухи і повороти голови в режимі реального часу.

випробування нового аербегі Хонда
Чому нова подушка безпеки?
Honda розробила цю багатокомпонентну подушку безпеки з урахуванням останніх досліджень. В них йдеться про те, що люди, потрапляючи в ДТП, піддаються високому ризику пошкодження головного мозку або шиї, особливо якщо машину закручує після зіткнення. По-перше, при використанні традиційних подушок безпеки пасажири відчувають удар від самих подушок, а по-друге, їх голови можуть різко повертатися в іншому напрямку, що призводить до пошкодження головного мозку з серйозними наслідками, як струс мозку, втрату мови або кому.
Подушка безпеки не обов'язково повинна бути жорсткою, щоб обмежувати кількість пошкоджень, завданих в результаті аварії. Перш за все вона повинна бути безпечною при різних сценаріях лобових зіткнень, як повідомляють інженери. Це означає, що тепер наслідки ДТП повинні бути не такими серйозними для пасажира, незалежно від того, в якому напрямку він дивиться або наскільки близько він знаходиться до подушки безпеки. Автовиробник пояснив, що більше п'ятдесяти відсотків всіх смертельних зіткнень відбуваються при кутових ударах, тому було важливо змінити дизайн подушки безпеки, щоб вона стала більш ефективною в таких ситуаціях.

У своїй дослідницькій лабораторії Honda показала свою нову подушку безпеки в дії:

Дивіться також каталоги:

Імовірність того, що з новим аербегом пасажир перенесе аварію легше, підвищується на 75%, особливо коли автомобіль "закрутило" при зіткненні з іншим авто або об'єктом. А це, як очікується, мінімізує число постраждалих від пошкоджень головного мозку.

Безпека для всіх
«Ця нова технологія подушок говорить про постійні зусилля розробників Honda підвищити рівень захисту пасажирів при різних сценаріях аварій і відображає інноваційне мислення, завдяки чому інженери прагнуть знизити кількість дорожньо-транспортного травматизму та загибелі людей», - сказав Джим Келлер, президент Honda R & D Americas , Inc.

Нова подушка безпеки є важливою частиною концепту автовиробника під назвою «Безпека для всіх», що стосується не тільки водіїв авто і мотоциклістів, а й пішоходів і пасажирів.

Подушка безпеки була в розробці протягом останніх чотирьох років і має з'явитися на серійних автомобілях Honda, починаючи з наступного року. Відносно того, які нові розробки в області безпеки будуть наступними для Honda, пролунала наступна відповідь: «ми вивчаємо, як подушки безпеки впливають на старше покоління водіїв». Час покаже, чи призведе це дослідження до нового дизайну подушки безпеки.

нові технології безпеки Honda

Попередня стаття Новий “заряджений” універсал RS6 Avant от Audi. ФОТО
Новий “заряджений” універсал RS6 Avant от Audi. ФОТО
Укравтодор облаштовує траси "сонячними" ліхтарями
Наступна стаття Укравтодор облаштовує траси "сонячними" ліхтарями

Популярні новини