Поліцейським дозволили зупиняти водіїв без порушень

6 березня 2020

Проблема нетверезих водіїв в Україні вже довгий час нікуди не дівається і нетверезі водії часто стають ініціаторами ДТП. Часто такі події можуть привести до летального результату. У зв'язку з цим, Патрульна поліція готова вжити заходів для припинення подібних ситуацій.

Повідомляється, що у поліції України з'явиться можливість перевіряти водіїв на рівень алкоголю в крові.

Отже, трохи подробиць: депутат від партії «Слуга народу» запропонував впровадити новий метод боротьби з безсовісними водіями - дозволити поліції проводити вибіркову перевірку на алкоголь.

Депутат пропонує дати Патрульній поліції можливість зупиняти автомобіль для перевірки водія на наявність алкоголю в крові. При цьому тест на алкоголь поліцейські зможуть провести відразу на місці. До речі, дана процедура не передбачає перевірку водіїв на інші порушення.

Дану пропозицію Монастирський мотивує статистикою порушень, які зробили водії в стані алкогольного сп'яніння за минулий рік. Так, за 2019 рік, в Україні було складено більше 115 000 протоколів за водіння автомобіля в неадекватному стані. Крім цього, за цей же рік відбулося понад 160 000 ДТП, в яких загинули понад 3000 осіб.

Дана процедура вже давно введена в країнах Європи. Іноді полицеских перевіряють абсолютно всіх під ряд. Це може відбуватися на світлофорах або в'їздах в межі міста.

Варто відзначити, що дана проблема в Україні дійсно існує і має досить запущених характер, адже українці дозволяють собі сідати за кермо ледь стоячи на ногах.

Так, в Рівному був затриманий водій, в крові якого алкоголь знаходився на рівні 5,0 проміле, що є перевищенням норми в 25 разів і дорівнює 1,25 літра горілки. При цьому даний показник є рекордним, однак варто відзначити, що поліцейський алкотестер просто не може показати значення понад 5,0 проміле.

Попередня стаття Несподіваний сюрприз знайшли в радянській "Волзі". Відео
Несподіваний сюрприз знайшли в радянській "Волзі". Відео
Geely Icon зможе протистояти вірусам. Фото
Наступна стаття Geely Icon зможе протистояти вірусам. Фото

Популярні новини