Найнебезпечніші позашляховики

26 вересня 2019

Любителі сегменту SUV щиро впевнені, що ці автомобілі значно надійніші звичайних седанів і хетчбеків. І дійсно, кросовери вважаються на 30% безпечнішими, ніж авто в інших кузовах. Але з усіх правил є винятки, отже і серед позашляховиків існують небезпечні моделі.
Американські аналітики порталу ISeeCars провели дослідження і назвали 5 таких машин.

На першому місці "антирейтингу" виявився ... вкрай популярний на авторинку Kia Sportage. Так, кількість аварійних інцидентів із фатальним результатом становить 3,8 випадки на 1,6 мільярда км. Це стосується автомобілів Kia Sportage до 2017 року випуску. Модель кросовера, випущена у 2017 році отримала помітні зміни, в тому числі і в безпеці.

Kia Sportage на першому місці у рейтингу нанадійних кросоверів

Друге місце у списку найнебезпечніших автомобілів SUV-сегменту зайняв Jeep Wrangler. Кількість фатальних аварійних інцидентів з цим автомобілем теж не радує - 3,6 випадки на 1,6 мільярда кілометрів.


Jeep Wrangler позашляховик

Третє місце у рейтингу зайняв не менш популярний на нашому ринку автомобіль Mitsubishi Outlander. Показники цього кросовера складають 3,2 випадки з летальним результатом.

Mitsubishi Outlander кросовер

Subaru Forester поставили на четверте місце в цьому списку, хоча кількість ДТП з цим позашляховиком така ж, як у Mitsubishi Outlander - 3,2 випадків на 1,6 мільярда км.

Дивіться також каталоги:

Subaru Forester в списку небезпечних кросоверів

П'яту позицію зайняв Nissan X-Trail. Дослідження американського порталу показали 2,9 випадків на 1,6 мільярда кілометрів.

Nissan X-Trail кросовер фото

Попередня стаття 9 наймальовничіших і цікавих трас світу
9 наймальовничіших і цікавих трас світу
Автомобілі-довгожителі: легенди, які змінили вже сьоме покоління
Наступна стаття Автомобілі-довгожителі: легенди, які змінили вже сьоме покоління

Популярні новини