Скільки грошей ви втратите, якщо купите машину зі скрученим пробігом

16 грудня 2021

Маніпуляції з пробігом майже завжди входять в пакет «передпродажної підготовки» автомобіля перекупом та часто цікавлять приватного продавця. І там, де одні заробляють на авто, що помолодшали, інші втрачають. Скільки ви переплатите, якщо натрапите на машину зі скрученим пробігом?

Пробіг від пробігу відрізняється

Купити автомобіль на автобазарі з реальним пробігом

Знайти на авторинку транспорт з "рідними" показниками одометра складно. Статистика каже, що без скрученого пробігу продаються машини віком від 1 до 3 років. Потім дедалі частіше починаються маніпуляції. Скручений пробіг зустрічається:

  • у кожного 10-го авто віком 3+,
  • у кожного 5-го авто віком 10 років,
  • у кожного 4-го авто віком 15 років. 

Погодьтеся, є різниця між сімейним седаном 2019 року зі скрученими 20 тис.км та седаном 2010 року після таксі з відмотаними назад 500 тисячами?

Часто власник навіть не підозрює, що вже котрий рік їздить машиною зі зміненими показниками на одометрі. Адже, обираючи між двома однаковими авто, ми оберемо те, у котрого менший пробіг, правда? Іноді навіть віримо легендам переконливого продавця, що “тільки дружина дитину до школи та на гуртки возила”. 

Що з грішми та збитками?

Скільки людина переплатить за авто зі скрученим пробігом

Експерти стверджують, що авто з відкоригованим пробігом продають на 25% дорожче реальної вартості. 

"Прайс-лист" на кожні скручені на лічильнику 100 тис. км визначається роком випуску, моделлю та станом. Заробіток нечесних продавців варіюється від $ 800 до $ 1400. І встояти перед такою спокусою непросто, погодьтеся...

У результаті, ви переплатите за машину зі скрученим пробігом в середньому $1 000. До того ж отримаєте додаткові витрати, пов'язані з проблемами використаного ресурсу. Ремонт може коштувати половину вартості авто, а то й більше.

Попередня стаття Топ-10 бюджетних автомобілів з Польщі. Підсумки за 2021 рік
Топ-10 бюджетних автомобілів з Польщі. Підсумки за 2021 рік
Дизельний кросовер: 5 моделей з надійними двигунами
Наступна стаття Дизельний кросовер: 5 моделей з надійними двигунами

Популярні новини