Дизельний кросовер: 5 моделей з надійними двигунами

17 грудня 2021

Дизельні двигуни оповиті суперечками та міфами: одні нахвалюють їх економічність та тяговитість, інші критикують примхливість та недовговічність. У кожного своя правда, але на автобазарі є 5 дійсно надійних силових агрегатів "на солярці". Сьогодні розглянемо кросовери, під капотом яких знаходяться довговічні дизельні двигуни. 

Volkswagen Tiguan

Купити Фольксваген Тігуан дизель з пробігом на автобазарі

Компактний позашляховик першого покоління (2007-2015) оснащувався кількома варіантами двигунів. “Наживучішим” вважається 140-сильний 2.0 TDI. З ним працює надійний автомат Aisin. Такий же двигун встановлений на багатьох популярних моделях сімейства VAG, у тому числі Skoda і Seat. Реальний ресурс двигуна 2.0 TDI складає 400 тис.км. Виберіть комплектацію дизельного Volkswagen Тігуан в каталозі AutoMoto.ua.

Nissan X-Trail

купити дизельний Nissan X-Trail з пробігом

Дволітровий дизельний двигун M9R встановлювали на X-Trail з 2007 до 2014 року. Мотор на 150 л. поєднувався з шестишвидкісною механікою або автоматом. Надійну репутацію підтверджує щонайменше 500 тис. км. пробігу до капремонту. Трапляються екземпляри, за якими власники ретельно стежили, тому вони без проблем відпрацювали по 1 000 000 км. Перегляньте актуальні пропозиції про продаж дизельного Nissan X-Trail.

Kia Soul

Купити дизельний Кіа Соул з пробігом на автринку

Кросовер першої та другої генерації (2008-2018) мав під капотом дизельний 1.6 CRDi. Мотор розвивав 128-136 "конячок", залежно від налаштування. Спочатку в пару йому пропонувалися п'ятишвидкісні КПП, а потім з'явилися шестиступки. Ресурс двигуна пристойний - 300+ тис.км. Ось актуальні оголошення з дизельними Кіа Соул в Україні. 

Hyundai Tucson

Купити Хюндай Тусон дизель на автобазарі АвтоМото

Популярний Тусон представлений на ринку України із широкою лінійкою силових агрегатів. Серед дизелів довгожителем вважається 2.0 CRDi, яким оснащені моделі третього покоління (2015-2020). Крім Хюндай, таким двигуном комплектували і Kia Sportage. 

Мінімальний ресурс двигуна до перебирання – 300 тис. км. З недоліків: скарги власників на збільшення витрати мастила після “намотаних” 120 тисяч. У каталозі АвтоМото ви знайдете дизельний Хюндай Тусон на свій бюджет.

Ford Kuga

Вибрати дизельний Форд Куга на автобазарі AutoMoto.ua

Duratorq 2.0 TDCi встановлювали на Кугу першого та другого покоління (2008-2019). Двигун був представлений у різних варіантах, тому потужність варіювалася від 120 до 180 "конячок". Мотор “ходить” до 400 тис. км, а потім може вимагати переборки. Однак за цей час двигун засмучує власника протіканням сальника коленвала. Всі пропозиції про продаж дизельних Форд Куга зібрані у нашому каталозі. 

Так, ці двигуни дійсно готові продемонструвати ресурс 300-500 тис. км та більше. Тільки за умови регулярного обслуговування: чистити форсунки, клапан EGR та вихрові заслонки, згідно регламенту змінювати мастила та перевіряти ремінь ГРМ.

Попередня стаття Скільки грошей ви втратите, якщо купите машину зі скрученим пробігом
Скільки грошей ви втратите, якщо купите машину зі скрученим пробігом
Що краще: “атмосферник” чи турбодвигун?
Наступна стаття Що краще: “атмосферник” чи турбодвигун?

Популярні новини