Вибираємо Audi Q7 з пробігом: на що звернути увагу

14 грудня 2022

Типові проблеми вживаної Ауди Ку7

Ауді представила світові середньорозмірний позашляховик Q7 у 2005 модельному році. З того часу авто залишається одним із лідерів у своєму сегменті, а також відмінним сімейним варіантом у преміальному класі. На українському авторинку позашляховик Ауді Ку7 представлений усіма роками випуску та комплектаціями – всього 980+ оголошень. Стильний і технологічний Q7 стане відмінним вибором, якщо знати про деякі особливості та характерні проблеми моделі з пробігом.

Головні поломки двигуна Audi Q7 з пробігом

1. Пропуски запалювання двигуна

Пропуски запалювання у двигуні є поширеною проблемою для вживаного Q7. Найчастіше мотор дає осічку, коли його запускають холодного зимового ранку. Але як тільки двигун прогріється, пропуски чарівним чином зникають, і він продовжує працювати ідеально рівно.

Якщо ви вибираєте Ку7 "у віці", причиною осічок може бути нагар в циліндрах. Він утворюється внаслідок використання неякісного пального. З цієї причини двигун вимагає ретельної діагностики та своєчасного сервісу.

Головні проблеми Ауді Ку7 з пробігом

2. Швидке зношування шин

У цієї машини є проблема із занадто швидким зносом покришок. Це викликано величезним розміром позашляховика. Q7 - один із найбільших автомобілів на дорозі, і з цього випливають недоліки. Найголовнішою проблемою є те, що авто їздить на 20-дюймових дисках. У результаті у Q7 будуть передчасно зношуватися шини, і вам доведеться дуже часто їх змінювати. Дійсно, дуже часто.

Якщо шина зазвичай витримує близько 22 500 км на звичайному автомобілі, на Audi Q7 вона прослужить 12 800 км. Це може бути проблемою, тому що покришки коштують недешево. 

Рішенням може стати перехід із 20 дюймів на 18 дюймів.

Недоліки салоні позашляховика Audi Q7

3. Кнопки дверних ручок без ключа перестають працювати

Типова несправність ранніх моделей Q7 стосується системи безключового доступу. Проблема призводить до того, що кнопки безключового доступу перестають працювати, і ви не зможете сісти в машину, якщо не відімкнете двері звичайним ключем.

Поломка виникає через батарею брелока або автомобільного акумулятора, які розряджені та потребують заміни.

Як вибрати вживану Audi Q7

4. Протікання панорамного даху

Люк Audi Q7 відомий своєю проблемою протікання, котра псує загальну надійність моделі. Вода може не потрапляти прямо до салону. Зате вона легко заллє панелі запобіжників, модулі керування, звукову систему та інші електричні системи, що спровокує серйозні поломки.

Причиною протікання є недостатнє ущільнення у передньому та задньому кутах люка. Такий недолік складно виявити під час огляду авто та його неможливо діагностувати сканером.

Це були основні типові несправності Audi Q7. Більше про нюанси володіння конкретною комплектацією можна дізнатися з відгуків про Ауді Ку7.

Вибрати вживаний позашляховик Audi Q7

Які альтернативи вживаному Audi Q7 слід розглянути?

  • BMW X5, який можна вибрати з сімома сидіннями. Цей позашляховик порадує зручним керуванням, якістю складання, добре обладнаним та логічно спланованим салоном.
  • Volvo XC90 пропонує відносно просторий салон із сімома посадочними місцями, а також стильний салон зі шкіряним оздобленням та щедрим набором стандартного обладнання. Це розумний варіант для тих, хто хоче возити велику родину у стильному автомобілі преміум класу.
Попередня стаття Як змінилися ціни та вік вживаних легковиків у листопаді? Дослідження
Як змінилися ціни та вік вживаних легковиків у листопаді? Дослідження
Холодильник, фольга, RFID-блокувальник та інші способи захистити авто від крадіжки
Наступна стаття Холодильник, фольга, RFID-блокувальник та інші способи захистити авто від крадіжки

Популярні новини