Огляд тест-драйву: Audi A4 2020

30 квітня 2020

Audi A4 2020 року - це розкішний малолітражний автомобіль. Він пропонує продуктивні мотори з турбонаддувом, збалансоване управління, зручний і вишуканий салон, а також безліч стандартних і додаткових технічних функцій.

Огляд тест-драйву: Audi A4 2020

Нове в 2020 році

  • Оновлений дизайн екстер'єру
  • Покращена інформаційно-розважальна система

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Складно знайти будь-які недоліки в новому Audi A4. Цей автомобіль чудово проявляє себе в міських умовах, але потужності його моторів вистачить також для їзди по швидкісному шосе. Модель підійде для тих, хто цінує комфорт і готовий заплатити за незабутні враження від їзди.

Нове або б/в авто?

У 2020 році Audi A4 отримав кілька помітних змін, серед яких можна виділити абсолютно нову інформаційно-розважальну систему з сенсорним екраном і редизайн кузова. Проте старі авто не старше 2018 року мають подібні технічні характеристики і високоефективні мотори, а моделі 2019 р.в. доступні з механічною трансмісією. Якщо вас влаштовує застаріла мультимедійна система і екстер'єр автомобіля, а також відсутність сенсорного екрану, заощаджуйте гроші і купіть б/в Audi A4.

Audi А4 або Audi A5?

Audi A5 і A4 мають багато спільного: обидві моделі побудовані на одній платформі, обладнані схожими інформаційно-розважальними системами і технічними функціями. Однак між ними є кілька ключових відмінностей. A5 укомплектований більш потужними моторами, ніж А4. До того ж А4 поставляється тільки в кузові седан, в той час як A5 представлений в кузовах купе, кабріолет і хетчбек. Але Audi А4 є більш доступною, адже стоїть на кілька тисяч доларів дешевше, ніж модель А5.

Audi А4 або Audi А3?

Audi A3 має менш просторий салон в порівнянні з А4, і обладнаний застарілою інформаційно-розважальною системою. У всьому іншому характеристики цих двох автомобілів дуже схожі: починаючи від технічного оснащення і закінчуючи продуктивністю моторів. Крім того стартова ціна Audi A3 трохи нижча вартості А4.

Салон

Седан Audi A4 вміщує 5 осіб. Салон цього автомобіля зручний і просторий, а також має стильний і ефектний дизайн. У стандартну комплектацію входять обшиті шкірою сидіння з підігрівом.

Обсяг багажника A4 становить 340 л.

Базовий Audi A4 поставляється з 10,1-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, підтримкою сервісів Apple CarPlay і Android Auto, двома портами USB, Bluetooth, стереосистемою з 10 динаміками, HD-радіо і трьохзонним автоматичним клімат-контролем. Додаткові функції включають навігацію, 12,3-дюймовий кластер цифрових датчиків, бездротову зарядку, два додаткових порти USB, стереосистему Bang & Olufsen з 19 динаміками і супутникове радіо.

Відео тест-драйв Audi A4 2020 року 

Технічні характеристики

Audi A4 представлений з трьома варіантами двигунів. Базова модель A4 обладнана 2,0-літровим чотирициліндровим турбомотором потужністю 188 кінських сил, семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням і переднім приводом. У свою чергу, топовий A4 оснащений 248-сильною версією цього силового агрегату і системою повного приводу Audi Quattro. Спортивна варіація S4 приводиться в дію 3,0-літровим V6 з турбонаддувом потужністю 349 кінських сил і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Базова модель витрачає 8.7 л на 100 км в місті і 6.7 л на шосе.

Audi A4 має прекрасну маневреність як на рівній дорозі, так і на крутих поворотах, а також забезпечує максимально комфортну їзду в будь-яких дорожніх умовах завдяки м'якій підвісці.

Безпека

У стандартну комплектацію Audi А4 входить камера заднього виду, попередження при лобовому зіткненні на низьких швидкостях, автоматичне екстрене гальмування і світлодіодні фари з автоматичним дальнім світлом.

У список доступних функцій допомоги водієві входить моніторинг сліпих зон, передні і задні парктроніки, система паркувального камери з об'ємним оглядом, система допомоги при паралельній парковці, допомога в утриманні смуги руху, адаптивний круїз-контроль, проекційний дисплей і розпізнавання дорожніх знаків. Опційне обладнання для Audi A4 обійдеться значно дорожче, ніж для автомобілів того ж сегменту.

Розміри і вага

Довжина Audi А4 2020 року становить 4.57 м. Його споряджена маса коливається від 1550 до 1745 кг.

Можливі комплектації

Седани Audi А4 і S4 представлені в трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Основною відмінністю цих 2 моделей є силовий агрегат: A4 обладнаний турбованим двигуном з чотирма циліндрами, в той час як S4 - мотором V6 з турбонаддувом.

Базова варіація A4 Premium оснащена всіма необхідними функціями і системами безпеки для комфортної експлуатації.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2020
Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2020
Огляд тест-драйву: Honda Clarity 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Clarity 2020