Огляд Audi A5 2023: гордість виробника

6 березня 2023

Audi A5 2023 року преміальний автомобіль, який сподобається багатьом покупцям. Завдяки широкому діапазону стилів кузова, варіантів двигуна та комплектацій, вам буде легко вибрати A5 на свій смак. Незалежно від конфігурації, авто пропонує плавну поїздку, солідний список стандартних функцій і достатній вантажний об'єм в версії Sportback. В практичності можна дорікнути хіба що кабріолету та купе Audi A5, хоча вони й не задумані для перевезення вантажів.

Вибрати автомобіль Ауді А5 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Невеликі зміни в пакетах опцій.

Кому варто купити?

A5 варто розглянути кожному, хто вибирає преміальний компактний автомобіль. Незважаючи на те, що  Ауді А5 коштує дорожче, ніж пропозиції деяких конкурентів, це чудовий універсальний варіант, який можна налаштувати як душа забажає.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році A5 отримує незначні зміни в обладнанні. Новий комплект 18-дюймових коліс і світлодіодні матричні фари Audi тепер є стандартними для всіх моделей. Аудіосистема Bang & Olufsen 3D також була додана як стандартне обладнання лише для комплектації Premium Plus. Пакет зовнішнього вигляду Black Optic Plus включає чорний задній спойлер і наконечники вихлопної системи. Адаптивний круїз-контроль тепер входить в додатковий пакет “Комфорт”. Нарешті, новий колір Chronos Grey замінює Quantum Grey як варіант фарби для A5 ​​Sportback 2023 року.

Ціна Ауді А5 2023 року починається від 44 100$.

Audi A5 або BMW 4 серії

BMW 4 серії - це відмінний невеликий розкішний автомобіль із різними стилями кузова, хрипкими варіантами двигунів і преміальним салоном. BMW має вищу базову ціну, ніж Audi, але обидва автомобілі є одними з найдорожчих у сегменті. Хоча BMW 4 серії пропонує потужніші двигуни, ніж А5, обидві машини будуть фантастичним вибором.

Audi A5 або Mercedes-Benz C-Class

Mercedes-Benz C-Class був оновлений до 2022 року і вважається одним найкращих розкішних невеликих автомобілів. C-Class пропонує розкішніший і високотехнологічніший інтер’єр, ніж A5, а також плавнішу поїздку. Audi більше орієнтована на продуктивність (особливо специфікації S і RS) та гарантує, мабуть, найкращий баланс комфорту поїздки та задоволення від керування. Зрештою, обидва авто в цьому порівнянні будуть хорошим вибором.

Салон

Чотиридверна конфігурація Sportback A5 вміщує п’ять осіб, а моделі купе та кабріолет – чотири. У всіх варіантах кузова передній ряд пропонує багато простору, а також сидіння з хорошою підтримкою. На задньому ряду Sportback достатньо місця для дорослих, хоча похила лінія даху автомобіля трохи зменшує простір над головою. У версіях Coupe і Cabriolet менше місця на заднього ряду, але дорослі все одно будуть комфортно почувати себе в коротких поїздках.

Дизайн салону Audi A5 2023 виглядає стримано та мінімалістично. Проте інтер'єр наповнений високоякісними матеріалами та відмінно зібраний.

 

 

В око впадає 10,1-дюймовий центральний сенсорний екран із чіткою графікою. Інтерфейс інформаційно-розважальної системи MMI від Audi є однією з найзручніших серед брендів класу преміум. Інтеграція Apple CarPlay/Android Auto стандартна, якщо користувачі віддають перевагу безпосередньому взаємодії зі своїми смартфонами.

На новий рівень мультимедіа виводить опціональний 12,3-дюймовий цифровий дисплей Virtual Cockpit.

Практичність А5 залежить від типу кузова. Sportback пропонує чудову вантажопідйомність для сегменту люксових невеликих автомобілів. Audi A5 2023 має багажник об’ємом 617 л позаду другого ряду та 990 л зі складеним другим рядом. Моделі купе та кабріолет не такі щедрі на простір для вантажу. Купе отримало 308 л в багажнику, а кабріолет - 263 л.

Відео тест-драйв Audi A5 2023 року

Технічні характеристики

A5 2023 поставляється з чотирма варіантами двигунів. Для Sportback базовим є чотирициліндровий турбомотор потужністю 201 к.с. Версії в кузовах купе та кабріолет стандартно оснащуються чотирициліндровим двигуном потужністю 261 к.с. (опція для Sportback). Моделі S оснащені 349-сильним V6 з турбонаддувом, а RS - 444-сильним V6 з подвійним турбонаддувом. 

Семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням входить в стандартну комплектацію. В якості опції для Ауді А5 доступна восьмиступінчаста автоматична КПП.

Повний привід Quattro - стандартний для Audi A5 в усіх специфікаціях.

Турбо-четвірки забезпечують швидке прискорення та дозволяють впевнено маневрувати на шосе. Моделі S і RS неймовірно спритні: за оцінками Audi, RS 5 Sportback розганяється до 100 км/год за 3,8 секунди.

Моделі A5 Sportback із базовим турбованим двигуном витрачають 9,4 л/100 км. Витрата пального решти версій спортбек варюється від 8,4 л/100 км до 11,2 л/100 км. Авто в кузові купе витрачають від 8,4 л/100 км до 10,7 л/100 км. Показники витрати кабріолета складають від 8,5 л/100 км до 9,4 л/100 км.
 

 Характеристики Audi A5 2023 
 Потужність   201 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,7 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   8,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   58 л 

Безпека

Audi A5 має необхідні сучасні опції безпеки: камеру заднього виду, попередження про виїзд зі смуги руху, попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування та набір із шести подушок безпеки (дві на передній панелі, дві з боків передніх сидінь і дві по лінії даху). Завдяки оновленню комплектації та доступним пакетам можна додати адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду, систему підтримки смуги руху, розпізнавання дорожніх знаків, систему камер кругового огляду та проекційний дисплей.

Розміри та вага

  • Колісна база - 282 см,
  • Довжина -    475 см,
  • Ширина - 184 см,
  • Висота - 139 см.

Споряджена вага авто складає споряджена вага коливається від 1650 кг до 1840 кг.

Можливі комплектації

Купити Audi A5 2023 можна в декількох конфігураціях. Авто доступне в трьох варіантах кузова: чотиридверний Sportback, дводверне купе та дводверний кабріолет. Три основні моделі Ауді А5: A5, S5 і RS 5. A5 і S5 мають три комплектації: Premium, Premium Plus і Prestige. Високопродуктивний RS 5 доступний лише в кузовах Coupe і Sportback і лише в одному рівні комплектації. Повний привід є стандартним для всієї лінійки.

Попередній огляд Огляд Porsche Taycan 2023: нова класика
Вибрати новий Порше Тайкан 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий Лексус ЛЦ 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Lexus LC 2023: підкреслює індивідуальність