Огляд Audi R8 2023: прощальний заїзд

23 грудня 2022

Audi R8 2023 року їде зі світового ринку під рев двигуна V10. Цей неймовірно швидкий, захоплюючий у водінні та преміальний двомісний автомобіль безумовно привертає увагу та викликає захоплення. Чому? У нього той же мотор, що і у Lamborghini Huracan, почуття бездоганної рівноваги в поворотах та зручний для щоденних поїздок інтер'єр. Звичайно, R8 має деякі типові недоліки спортивного автомобіля, але вони не псують загальне враження. Яким буде останній спорткар Audi R8?

Вибрати новий автомобіль Ауді Р8 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

  • Дебют обмеженої серії GT.
  • Останній модельний рік поточного покоління.

Кому варто купити?

R8 2023 забезпечує прекрасний баланс між спортивністю і практичністю, тому є одним з кращих варіантів для тих, хто хоче зробити крок у світ суперкарів. Небагато конкурентів так само прості в експлуатації та зручні в управлінні. Це підтверджують відгуки про Audi R8.

Вам слід розглянути R8, якщо вибираєте спортивний автомобіль високого класу, особливо, якщо шукаєте машину з двигуном V10. Audi планує припинити випуск Р8 після 2023 модельного року, оскільки рухається до повної електрифікації. Це може бути ваш останній шанс купити його. Водночас доведеться заплатити за цей привілей. Ціна Audi R8 2023 починається з 159 000$ і сягає понад 220 000$.

Нове чи вживане авто?

2023 стане останньою можливістю купити нову Ауді Р8. На прощання Audi представляє R8 GT – версію суперкара тільки із заднім приводом, із двигуном потужністю 602 к.с. та переробленою семиступінчастою коробкою передач з подвійним зчепленням. GT також отримує червоно-чорну обшивку та внутрішнє оздоблення з вуглецевого волокна. Табличка з номером повідомляє, що їх лише кілька сотень – 333 одиниці по всьому світу.

Дивіться також каталоги:

Якщо ви не полюєте за ексклюзивною новинкою, ознайомтеся з оголошеннями про продаж R8.

Audi R8 або Porsche 911

Audi створила зірковий спортивний автомобіль R8, але так, щоб не забрати славу родинного бренду Porsche та його знаменитого 911. Porsche 911 у початковій версії обійдеться вам значно дешевше, ніж R8 (приблизно 106 000$). Він доступний з набагато більшим набором функцій безпеки та зручності, а також трохи практичніший завдяки парі дитячих задніх сидінь і трохи більшому багажнику. Porsche також пропонує 911 у запаморочливій кількості конфігурацій. Деякі з них більш потужні та підходять для треку, водночас інші цілком зручні для повсякденних поїздок. В цілому, 911 - кращий автомобіль, навіть якщо лінійка його шестициліндрових двигунів не так приваблива, як у Audi V10.

Audi R8 або Chevrolet Corvette

Подібна історія з Chevrolet Corvette. C8 Corvette значно дешевший (ціни починаються з 64 500$), ніж R8. Але навіть модель початкового рівня Chevrolet може триматися поряд з Audi на трасі і перемагати її в поворотах. Corvette пропонує плавнішу поїздку, особливо у поєднанні з адаптивними амортизаторами, а також забезпечує більше вантажного простору та витрачає менше палива. Шевроле доступний із додатковими функціями безпеки. Але Audi має свої плюси. Інтер'єр R8 виглядає і відчувається трохи вишуканішим, а доступна система повного приводу робить його всесезонним спортивним автомобілем. Хоча, Corvette є вигіднішою покупкою.

Салон

Модель R8 представлена ​​в кузовах купе та кабріолет (Audi називає його Spyder), обидва мають два сидіння.

Двомісний салон Audi R8 оформлений високоякісними матеріалами та відрізняється мінімалістичним дизайном.
Дефіциту у варіантах обшивки та кольорах інтер'єру немає: шкіра Nappa з простроченням Ara Blue, Express Red, Rock Grey, Vegas Yellow, шкіра Express Red із простроченням Steel Grey, Palomino Brown із простроченням Steel Grey або Pastel Silver із простроченням Rock Grey. Комплектація Audi R8 Quattro має менше колірних комбінацій. Версія GT додає стандартне карбонове оздоблення салону з унікальним гравіюванням номера поряд з важелем перемикання передач, а також отримує унікальні ковшеподібні сидіння з чорної шкіри з червоними ременями безпеки. Килимки для підлоги - це спеціальні елементи з червоною контрастною вишивкою, а лінія даху - чорний елемент з червоною ниткою.

 

Інтер'єр добре справляється з ізоляцією пасажирів від шуму зовнішнього світу.

R8 має передній багажник об'ємом близько 226 л. Це мало навіть за мірками розкішного спортивного автомобіля, хоча достатньо, щоб вмістити кілька пакетів із продуктами. Крім того, моделі купе R8 мають полицю за сидіннями для невеликої сумки.

R8 оснащений віртуальною кабіною Audi, яка складається із 12,3-дюймового дисплея, розташованого за кермовим колесом. На цьому дисплеї відображаються ключові показники, такі як рівень пального, спідометр і тахометр, а також аудіосистема, навігація та функції інтеграції зі смартфоном (Apple CarPlay та Android Auto). Ви можете керувати системою за допомогою ручки та сенсорної панелі на центральній консолі, а також за допомогою кількох кнопок на кермі.

Графіка чітка, швидкі відповіді, а можливість налаштування сенсорного екрану означає, що ви можете переглядати стільки інформації, скільки захочете. Є і зворотний бік: установка не дає пасажирам особливого контролю, крім керування кондиціонером (три ручки на центральній консолі).

Відео тест-драйв Audi R8 2023 року

Технічні характеристики

Audi R8 2023 року оснащений 5,2-літровим двигуном V10 з двома варіантами налаштування: 562 к.с. та 602 л.с. Автоматична коробка передач із сімома швидкостями та задній привід є стандартними. Повний привід Quattro доступний лише в топовій комплектації.

Різниця в потужність версії не має великого значення, тому що навіть базова модель R8 розганяється з приголомшливою люттю. Натисніть на педаль "газу", і цей суперкар набере перші 100 км/год на спідометрі за 3,1-3,5 секунди.

 

Семиступінчаста АКПП R8 з подвійним зчепленням - не найплавніша коробка передач. Іноді вона занадто різко перемикається на понижену передачу, викликаючи запаморочливе прискорення, за яким слідує негайне перемикання на вищу передачу.
 

 Характеристики Audi R8 
 Потужність    562 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   3,5 с 
 Максимальна швидкість   330 км/год 
 Середня витрата палива   12,3 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   73 л 

 

Безпека

У стандартній комплектації Audi R8 ви знайдете не так багато обладнання безпеки. Такий набір є звичайним для автомобілів, ціна яких становить менше 10% вартості R8. Ви отримуєте подвійні фронтальні, бічні та стельові подушки безпеки, аербеги для колін, антиблокувальну систему гальм, системи контролю стійкості та контролю тяги, а також камеру заднього виду. Список доповнює система допомоги у паркуванні з передніми та задніми парктроніками, автоматичне дальнє світло та опціональні світлодіодні лазерні фари. На цьому перелік закінчується.

Розміри та вага

  • Колісна база – 265 см,
  • Довжина – 443 см,
  • Ширина - 194 см,
  • Висота – 122 см.

Споряджена маса спорткара складає 1570-1775 кг.

Можливі комплектації 

Audi R8 2023 випускається в трьох комплектаціях: V10 Performance RWD, V10 Performance Quattro і модель GT з обмеженим тиражем.

 

Попередній огляд Огляд Jeep Grand Cherokee 2023: на межі брутальності та елегантності
Вибрати новий позашляховик Джип Гранд Черокі 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий седан Volkswagen Jetta 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Volkswagen Jetta 2023: житель мегаполісу