Огляд тест-драйву: Ford EcoSport 2021

16 липня 2021

EcoSport 2021 - найменший позашляховик від Ford. Це зручний кросовер з містким багажником для маневрів в обмеженому просторі.

Купити новий автомобіль Форд ЕкоСпорт 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Назва Ford EcoSport пропонує гармонійне поєднання продуктивності і ефективності. На жаль, в його хрипкому трициліндровому двигуні немає нічого спортивного або економічного. Оглядовість для водія погана через товсті стійки даху та вузьке заднє скло. Високі пасажири вважатимуть задні сидіння дуже тісними, а стандартних або доступних функцій активної безпеки зовсім мало. 

Хоча мінуси Ford EcoSport серйозні, цей автомобіль вартий вашого детального розгляду і навіть тест-драйву.  

Нове в 2021 році

EcoSport в 2021 модельному році отримав оновлений вигляд кузова. Виробник прибрав сидіння водія з електроприводом зі стандартної комплектації SE.

Кому варто купити? 

Залежно від того, як ви визначаєте "спорт", цей маленький Ford може стати гідним вибором в якості невеликого позашляховика. Він пропонує пристойний об'єм вантажного простору та обіцяє економну продуктивність. Мініатюрні розміри EcoSport вирішать ваші проблеми з парковкою в тісних місцях. Якщо ви хоч раз думали про те, щоб купити Форд ЕкоСпорт 2021, проведіть тест-драйв у дилера. Власні відчуття завжди краще чужих вражень.

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Між моделями 2020 та 2021 років є лише незначні відмінності. В 2021 році водійське сидіння з електроприводом перестало входити в стандартну комплектацію SE, а зовнішній вигляд Ford EcoSport злегка оновлений. Якщо Ford EcoSport не закохує вас дизайном нового кузова, сміливо шукайте б/у модель

Ford EcoSport або Hyundai Kona

Hyundai Kona стане набагато кращим вибором, ніж ніж Ford Ecosport. Kona може похвалитися потужнішим базовим двигуном та збалансованою поїздкою. У кросовері від Hyundai навіть трохи менші показники витрати палива, ніж у Ford, незважаючи на його додаткову потужність. Усередині Kona щедро оснащений стандартними технологіями, включаючи Android Auto і Apple CarPlay, а також актуальними функціями допомоги водієві. На противагу цим аргументам EcoSport пропонує більше місця для пасажирів в салоні та більше вантажного простору. Але Hyundai компенсує ці недоліки красивими матеріалами інтер'єру.

Ford EcoSport або Kia Soul

Kia Soul - це набагато більше, ніж химерний стиль. Soul має одну з найдовгостроковіших гарантій в класі й пропонує відмінну оглядовість, а також зручні для дорослих сидіння в обох рядах. І хоча якість інтер'єру Soul така ж, як і у EcoSport, стандартна інформаційно-розважальна система Kia оснащена передовою технологією інтеграції смартфона і 7-дюймовим сенсорним екраном. Крім того, Soul має під капотом більш потужний та економний базовий двигун. Soul - універсальний автомобіль та набагато кращий вибір, ніж EcoSport.

Салон

У EcoSport можуть розміститися до п'яти чоловік. Але зручно посадити навіть чотирьох дорослих середнього зросту одночасно - складне завдання. Задні сидіння розташовані вертикально, тому пасажирам доведеться довго шукати зручне положення для сидіння. Оглядовість обмежена через вузькі вікна і товсті стійки даху.

Якість інтер'єру EcoSport типова для недорогого субкомпактного позашляховика, але у нього гарний стиль. Однак такі конкуренти, як Hyundai Kona, мають якісніші матеріали салону.

Форд ЕкоСпорт 2021 року - вибір для любителів активного способу життя, тому що має один з найбільших багажників в своєму класі. Цей невеликий кросовер пропонує 590 л простору за заднім рядом та 1415 л після складання задніх сидінь. Спинки крісел зручно складаються в пропорції 60/40. Цей Ford також оснащений вантажними дверима, які відкриваються в бік. Обов'язково ознайомтеся з цією функцією перед покупкою EcoSport, щоб переконатися в її відповідності своїм потребам.

Стандартна інформаційно-розважальна система SYNC має невеликий дисплей та не має передових технологій інтеграції зі смартфоном. Ford EcoSport в топових комплектаціях отримає модернізовану інформаційно-розважальну систему SYNC 3. Ця мультимедіа складається з сенсорного екрану, який набагато більший, ніж базовий дисплей, а ще включає в себе Apple CarPlay і Android Auto. Сенсорні елементи управління прості у використанні. Крім того, на панелі управління є зручні фізичні кнопки, які дозволяють легко регулювати налаштування клімату та звуку.

Відео тест-драйв Ford EcoSport 2021 року

Технічні характеристики 

Двигуни Ford EcoSport представлені кількома варіантами. У стандартній комплектації авто поставляється з 1,0-літровим трициліндровим турбованим мотором потужністю 123 кінські сили. Цьому двигуну вистачає потужності для поїздок по місту, але він погано справляється з завантаженим салоном і багажником. 

Покупці, ймовірно, віддадуть перевагу доступному безнаддувному 2,0-літровому чотирициліндровому двигуну потужністю 166 кінських сил, оскільки він забезпечує більш швидке прискорення. Такий мотор розганяє автомобіль Ford EcoSport до 100 км/год за 9.8 с. Обидва силові агрегати працюють в парі з шестиступінчастою коробкою-автомат.

Ford EcoSport демонструє витрату палива на рівні 9.4 л/100 км. 

Завдяки чіткому рульовому управлінню та невеликому розміру EcoSport є одним з найзручніших позашляховиків для маневрування на поворотах і вузьких міських вулицях. Проте його поїздка розбитим асфальтом жорстка, а всередині занадто шумно. Передній привід входить у стандартну комплектацію трьохциліндрового двигуна, а повний привід доступний для чотирициліндрового двигуна.

Безпека

Новий Ford EcoSport отримав від NHTSA 4/5 за безпеку на підставі чотирьох краш-тестів.

Розміри і вага

Довжина кузова EcoSport становить 4 м. У спорядженому стані авто важить від 1370 до 1497 кг.

Можливі комплектації

Ford EcoSport 2021 року випускається в чотирьох комплектаціях: S, SE, Titanium і SES. Перші три моделі поставляються з малопотужним 123-сильним турбованим 1,0-літровим трициліндровим двигуном EcoBoost та фронтальним приводом. Топова версія Ford EcoSport отримує покращені технічні характеристики: 166-сильний 2,0-літровий чотирициліндровий двигун, який працює в парі з фірмовою інтелектуальною системою повного приводу 4WD. Цей же силовий агрегат і повний привід доступні в інших версіях за додаткову плату.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2021
Купити новий автомобіль Міні Купер Клабмен 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Тойота Хайлендер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2021