Огляд тест-драйву: Ford Escape 2022

1 лютого 2022

Ford Escape 2022 - це невеликий позашляховик, який займає місце між меншим EcoSport, більшим Ford Edge і трирядним Explorer.

Купити новий автомобіль Форд Ескейп 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua

Модель конкурує в одному з найпопулярніших сегментів, серед Honda CR-V, Jeep Cherokee, Mazda CX-5 та Toyota RAV4. Чим Форд Ескейп боротиметься за увагу та гроші покупців у 2022 році? Дізнайтеся плюси та мінуси авто з огляду!

Нове у 2022 році 

Escape був повністю перероблений лише кілька років тому, що пояснює відсутність змін чи оновлень для моделі 2022 року.

Кому варто купити? 

Варто подумати над тим, щоб купити новий Форд Ескейп 2022, якщо ви шукаєте практичний кросовер на кожен день. Модель особливо не виділяється на тлі конкурентів, але для деяких автомобілістів це може стати плюсом. Привабливості додають економна витрата палива, плавна поїздка, багато місця для пасажирів та вантажу. Перш ніж сказати категоричне "ні" Escape, перегляньте всі пропозиції та ціни на ринку. 

Нове чи б/у авто? 

Ford Escape був абсолютно новою моделлю в 2020 році, а минулого року він отримав гібридні версії та безліч додаткових функцій безпеки та інших опцій. В 2022 році Ford вирішив не втручатися в рецепт успіху кросовера. Escape залишається практично без змін, за винятком злегка перетасованих додаткових функцій та додавання трьох нових кольорів забарвлення: Flight Blue, Atlas Blue та Iced Blue Silver. Відсутність оновлень - серйозний аргумент, щоб купити Форд Ескейп на авторинку. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ford Escape або Ford Edge

На тлі свого "молодшого брата" Ford Edge виглядає вже не таким актуальним. Найменший позашляховик комплектується тим же 250-сильним двигуном, що й Ескейп, але легкий кузов та спортивний дизайн означають, що потужність буде використана краще. У лінійці Escape є гібрид та плагін-гібрид, зате Edge може похвалитися продуктивною моделлю ST із двигуном V6. Природно, у Edge трохи більше місця всередині, але Escape не сильно відстає в цьому параметрі. Escape обійдеться вам дешевше, заощадить більше пального та запропонує актуальні стандартні функції. Форд Едж сподобається практичним покупцям. Підсумок: вибір залежить від особистих вимог до кросоверу. 

Ford Escape або Honda CR-V

Honda CR-V завжди був сучаснішим на тлі Ford Escape. Стандартний 1,5-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом Хонда трохи потужніший за пропозицію Форд, але у нього немає можливості модернізації трансмісії. Хоча CR-V Hybrid відповідає гібридній версії, яку пропонує Ford, йому не вдасться конкурувати з альтернативою Escape PHEV. Всередині японського позашляховика ви виявите більше місця та якісніші матеріали. Система мультимедіа та набір помічників водія обох авто знаходяться на одному рівні. Вибір у цьому порівнянні - справа смаку, хоча Хонда СРВ залишається більш практичним варіантом.

 

Салон

Ford Escape може комфортно розмістити п'ятьох. Позашляховик забезпечує достатньо простору незалежно від того, де ви сидите. 

Матеріали інтер'єру Ford Escape 2022 важко назвати преміальними, але вони точно міцні та якісні. Загальна якість виконання салону теж хороша. Така комбінація робить Escape витривалим сімейним позашляховиком. Комплектації S та SE стандартно поставляються з тканинною оббивкою. SEL у стандартній версії отримує салон зі шкірозамінника, а Titanium – з перфорованої шкіри. Titanium відкриває доступ до опціональної оббивки з натуральної шкіри. В цілому, кабіна добре складена, але навіть побіжним поглядом легко помітити багато блискучого твердого пластику. 

Вантажне відділення Ford Escape завжди було досить просторим. Модель 2022 може похвалитися багажником об'ємом до 1010 л за задніми сидіннями, коли вони повністю зсунуті вперед. У звичайному положенні крісел пропонується 948 л, зі складеним другим рядом – 1852 л простору з плоскою вантажною підлогою.

Інформаційно-розважальний комплекс у початковій версії S виглядає трохи простакуватим, з невеликим 4,2-дюймовим РК-дисплеєм, який підтримує AppLink, Bluetooth, FordPass Connect та точку доступу 4G Wi-Fi. Радіо AM/FM також входить у стандартну комплектацію разом із шістьма динаміками. Пара портів USB доповнює розетки для заряджання пристроїв. Перехід на SE збільшує екран до 8 дюймів та додає Apple CarPlay та Android Auto до списку функцій. Навігація з'являється лише на топовому рівні Titanium.

Технічні характеристики 

Для Ford Escape 2022 доступні два варіанти силових агрегатів. Моделі початкового рівня S, SE та SEL у стандартній комплектації оснащені 1,5-літровим трициліндровим турбованим мотором у поєднанні з автоматом-восьмиступкою. Така комбінація розвиває потужність 181 к.с. та розганяє кросовер до 100 км/год за 7,7 с. 

Опціональна для версії SEL та стандартна для Titanium трансмісія складається з 2,0-літрового чотирициліндрового турбованого двигуна, восьмиступінчастої АКПП з підрульовими перемикачами передач та повного приводу. У такій комплектації позашляховик отримає потужність 250 к.с. разом із порцією впевненості на трасі та в маневрах. 

Оскільки покупцям Ford Escape запропоновані два варіанти двигуна, передній або повний привід, характеристики витрати пального будуть неоднаковими. Базова модель із трициліндровим силовим агрегатом витрачає в середньому 7,8 л/100 км у комбінованому циклі з переднім приводом. Повнопривідна трансмісія вказує, що цифра зростає до 8,4 л/100 км. Опціональний двигун має ще більший апетит та витрачає в середньому 9,0 л/100 км. Він йде в комплекті лише із системою повного приводу.

Безпека

Позашляховик Escape 2022 отримує рейтинг безпеки 5/5 від Національної Адміністрації Безпеки Дорожнього Руху США.

Розміри та вага

Розміри нового Ford Escape 2022 повністю відповідають класу компактних автомобілів:

  • довжина 4,58 м,
  • висота 1,67 м без багажника на даху,
  • кліренс 185 мм.

Кросовер важить від 1496 до 1617 кг у спорядженому стані.

Можливі комплектації 

Асортимент Ford Escape 2022 складається з чотирьох комплектацій: S, SE, SEL і Titanium. Ціна Форд Ескейп 2022 починається з позначки $ 25 555 і зростає разом з підйомом до топової моделі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2022
Купити новий автомобіль Тойота Пріус 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Порше Панамера 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2022