Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2022

31 грудня 2021

Chevrolet Tahoe 2022 - великий трирядний позашляховик, у якому розміщується від семи до дев'яти чоловік. Поточне покоління було представлено у 2021 році, і разом із ним з'явилася перша незалежна задня підвіска в історії моделі. Крім підвищення комфорту та керованості, це серйозне оновлення зробило сидіння третього ряду в рази зручнішими. Але будьте певні, удосконалення Tahoe не зменшили його можливості як великого позашляховика.

Дізнайтесь більше про новий Шевроле Тахо 2022 з нашого огляду.

Нове у 2022 році

Кому варто купити? 

Люди чекають комфорту, можливостей та зручності від великого позашляховика, і Chevrolet Tahoe закриває ці потреби. Автомобіль відмінно справляється з функцією сімейної "робочої конячки". До того ж, ціна Шевроле Тахо менша, ніж у багатьох конкурентів.

Нове чи б/у авто? 

Дивіться також каталоги:

General Motors вносить кілька змін до Chevrolet Tahoe 2022 року. У стандартну комплектацію кожної моделі додано передні датчики паркування, попередження про виїзд зі смуги руху та допомогу в утриманні смуги руху, а також функцію, яка вимагає, щоб водій та передній пасажир пристебнули ремені безпеки перед початком руху. 

У всіх модифікаціях, крім базової LS, 12,3-дюймова цифрова панель приладів і сервіси Google для інформаційно-розважальної системи тепер стали стандартними. Нарешті, орієнтована бездоріжжя версія Z71 отримує додатковий електронний диференціал підвищеного тертя, а 6,2-літровий двигун V8 доступний у більшій кількості комплектацій.  

Покращення в поточному модельному році були суттєвими. А втім,  автомобіль п'ятого покоління дебютував у 2021 році, тому на автобазарі вже можна купити актуальні версії Шевроле Тахо з пробігом. Тут же представлений варіант гібриду. 

Chevrolet Tahoe або Chevrolet Suburban

Chevrolet Suburban можна назвати витягнутою версією Tahoe, яка пропонує близько 5-ти додаткових сантиметрів місця в третьому ряді, а також місткіший вантажний відсік. Основна причина вибрати Шевроле Субурбан – потреба у додатковому вантажному просторі за умови, що ви можете пережити стрибок ціни на кілька тисяч доларів порівняно з Tahoe. Всі інші параметри цих Chevrolet (стандартні та доступні функції, комбінації трансмісії, витрати пального, якість інтер'єру) практично ідентичні.

Chevrolet Tahoe або Ford Expedition

Ford Expedition - хороший варіант великого позашляховика. У стандартній комплектації він поставляється з двигуном V6 з подвійним турбонаддувом, який забезпечує різке прискорення та допускає більше буксирування, ніж Tahoe. Ford також заслужив загальну похвалу за керованість, комфортну поїздку та розкішну якість салону у топових версіях. І Tahoe, і Expedition мають до трьох рядів просторих сидінь та багато вантажного простору. Однак вам доведеться придбати Expedition Max з довгою колісною базою, щоб отримати стільки місця для речей, скільки є у Tahoe. 

Салон

Новий Chevrolet Tahoe 2022 пропонує стандартні сидіння для восьми людей, з диванами для трьох у другому та третьому рядах. У базовій моделі ви можете обладнати диван у першому ряду, щоб розмістити до дев'яти осіб. Всі інші комплектації пропонують вибір багатомісного сидіння другого ряду або кількох капітанських крісел, що знижує кількість місць до семи. 

Інтер'єр моделі отримав неоднозначні оцінки дизайну салону та атмосферу. Хоча більшість матеріалів всередині Шевроле Тахо 2022 якісні, вас може розчарувати кількість деталей з твердого пластику та акцентів із штучного дерева, особливо з урахуванням ціни автомобіля. 

Верхні комплектації салону стильніші, але їм все ще далеко до розкішного позашляховика. 

Tahoe - один із найкращих великих позашляховиків за об'ємом вантажного простору. Ви отримуєте 722 л за сидіннями третього ряду та 2055 при складених сидіннях. Сидіння другого та третього ряду складаються майже плоско, тому створюють широкий та зручний вантажний відсік об'ємом 3480 л.

Tahoe стандартно поставляється із системою Chevrolet Infotainment 3 Plus із чітким 10,2-дюймовим сенсорним екраном. У простому меню легко шукати потрібні функції. Інтерфейс швидко реагує на команди. Увімкнені стандартні бездротові Android Auto та Apple CarPlay.  

У рамках рестайлингу Chevrolet Tahoe 2022 усі моделі, крім базової комплектації LS, одержують інтегровані сервіси Google. Тому, у вас буде доступ до карт та Play Store без необхідності підключення смартфона до інформаційно-розважальної системи.

Відео тест-драйв Chevrolet Tahoe 2022 року

Технічні характеристики

Chevrolet Tahoe у базовій комплектації оснащується 5,3-літровим двигуном V8 потужністю 355 л. Стандартна автоматична коробка забезпечує плавне перемикання передач. З такою комбінацією під капотом авто розганяється до 100 км/год за 7,7 секунди.

Два опціональних двигуни забезпечують більшу продуктивність і роблять Tahoe набагато “живіший”. Це:

Доступний турбодизельний двигун Tahoe 2022 допомагає забезпечити великому позашляховику заощадити паливо. Зі стандартним заднім приводом витрата становить 9,8 л/100 км. Повнопривідні моделі витрачають до 10,2 л/100 км.

Тахо з двигуном V8 прагнуть більше: з 5,3-літровою версією великий позашляховик вимагає 13.1 л/100 км. Витрата бензину Chevrolet Tahoe з 6,2-літровим двигуном оцінюється у 13,8 л/100 км.

Тахо - не найгрізніший позашляховик, але він може непогано впоратися з второваними дорогами. Кожен варіант оформлення салону доступний з повним приводом, а версія Z71 приносить із собою додаткові "плюшки".

Безпека

У позашляховика Chevrolet Tahoe 2022 року загальний рейтинг безпеки 4/5 зірок від NHTSA.

Розміри та вага 

Довжина Tahoe становить 5,36 м, споряджена вага коливається від 2482 до 2651 кг.

Можливі комплектації 

Купити в Україні новий Chevrolet Tahoe 2022 можна в одному із шести варіантів оформлення салону та кузова: LS, LT, RST, Z71, Premier та High Country.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X6 2022
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Cadillac XT4 2022
Популярні новини