Електричний Chevrolet Bolt EUV 2023: огляд авто

25 жовтня 2022

Chevrolet Bolt EUV 2023 - це новий невеликий кросовер-позашляховик, побудований на ще меншому хетчбеку Bolt EV. Основна перевага EUV – більше простору для задніх пасажирів завдяки подовженій колісній базі. Які ще плюси має Шевроле Болт 2023 в кузові кросовер?

Вибрати новий кросовер Chevrolet Bolt EUV 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році 

Додано новий спортивний пакет Redline Edition.

Кому варто купити?

Chevrolet Bolt безперечно сподобається покупцям компактного електрокара. Він пропонує багато параметрів, які ви очікуєте від електромобіля: достатньо місця, швидке прискорення і гідний запас ходу (397 км).

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто? 

Chevrolet Bolt EUV дебютував як зовсім новий автомобіль у 2022 році. Тому для моделі 2023 року не буде багато змін. Виробник додає новий пакет Redline Edition, який надає авто більш спортивного вигляду. Основні особливості передбачають чорні 17-дюймові алюмінієві диски, червоні акценти на колесах та кришках бічних дзеркал, а також чорні та червоні значки. Bolt EUV Redline Edition з рівнем оформлення салону Premier має чорні шкіряні сидіння з червоним контрастним швом. Redline Edition доступний у чорному, білому або сріблястому забарвленні. 

Якщо вам вдасться знайти електрокар минулого року випуску – беріть, він залишається актуальним. Ціна нового Chevrolet Bolt EUV починається з 27 200 $.

Chevrolet Bolt EUV або Chevrolet Bolt EV

Менший Bolt EV має кілька спільних характеристик з більшим Bolt EUV. Обидві моделі пропонують майже однакові вантажні об'єми та технічні параметри, а також бадьору та енергійну поїздку. Водночас, EV може похвалитися трохи більшим запасом ходу (416 проти 397 км) та нижчою стартовою ціною. Крім більшого пасажирського простору, EUV доступний із напівавтономним режимом руху Super Cruise, якого немає в EV. Чесно кажучи, обидва варіанти хороші.

Chevrolet Bolt EUV або Tesla Model Y

Tesla Model Y обійдеться вам на тисячі доларів більше, ніж Bolt EUV. Але той, хто готовий витратити чималі гроші, виявить, що Model Y має перевагу над Bolt у кількох ключових параметрах. Tesla пропонує запас ходу понад 498 км у версії Long Range, швидше прискорюється і забезпечує більше вантажного простору. Переможця у цьому порівнянні обирає ваш гаманець.

Салон

Bolt EUV довший, ширший і вищий, ніж звичайний хетчбек Bolt, та вміщує до п'яти людей. 

Салон електрокара виглядає стильно та якісно. Оббивка сидінь прикрашена геометричним малюнком. Проте ви знайдете твердий пластик на дверях та інших поверхнях.

 

 

Bolt EUV має вантажний простір об'ємом 461 л за сидіннями другого ряду та 1611 л за сидіннями першого ряду. Він пропонує навіть більше місця, ніж Nissan Leaf та Hyundai Kona EV. Складання сидінь звільняє місце для транспортування довгих предметів.

Цифровий дисплей та великий 10,2-дюймовий інформаційно-розважальний сенсорний екран із вбудованим клімат-контролем входять до стандартної комплектації. Окрім сенсорного керування, у вас під рукою є й фізичні кнопки. 

Доступно безліч функцій підключення, серед яких Apple CarPlay, Android Auto та вбудована точка доступу Wi-Fi. Bolt EUV також може дистанційно зв'язуватися зі своїм водієм через програму для смартфона. Наприклад, надсилати повідомлення про зарядку.

Відео тест-драйв Chevrolet Bolt EUV

Технічні характеристики

Bolt EUV 2023 оснащений літій-іонним акумулятором потужністю 65 кВт/год і електродвигуном, які в сукупності розвивають потужність 200 к.с.. У парі з ними працюють одноступінчаста автоматична коробка передач і передній привід. 

Моментальна потужність електродвигуна дозволяє швидко зливатися з потоком на шосе. Цьому Chevrolet потрібно близько 7 секунд, щоб розігнатися до 100 км/год.

Система рекуперативного гальмування використовує заощаджену енергію для заряджання акумуляторної батареї. Ви також можете уповільнити автомобіль за допомогою пелюстки на кермі. 

У традиційному режимі Drive використовується керування двома педалями, але режим Low перемикає електромобіль на керування однією педаллю. В останньому режимі можна прискорювати та повністю уповільнювати транспортний засіб, використовуючи тільки акселератор.

Bolt EUV радує маневреністю, що особливо актуально на паркувальних місцях та міських вулицях. Крім того, підвіска добре справляється з поїздкою нерівним асфальтом. 

Ємність батареї та запас ходу Chevrolet Bolt EUV

Запас ходу повністю зарядженого Chevrolet Bolt 2023 складає 397 км. 

Ви можете зарядити Bolt EUV вдома, використовуючи дворівневий зарядний шнур або зарядний пристрій (поставляється в комплекті) на 48 ампер, або на громадській зарядній станції. 

Використовуючи розетку на 240 вольт та дворівневий зарядний кабель, ви можете повністю зарядити EUV Bolt приблизно за 10 годин. Із зарядним пристроєм на 48 ампер цей процес займає близько 7 годин. Ви також можете зарядити EUV приблизно за 7 годин на громадській зарядній станції рівня 2 та отримати 155 км запасу ходу за 30 хвилин на станції швидкої зарядки постійного струму рівня 3.
 

 Характеристики Chevrolet Bolt EUV 
 Потужність   200 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7 с 
 Максимальна швидкість   148 км/год 
 Запас ходу   397 км 
 Ємність батареї   65 кВт/год 

 

Безпека

Новий Шевроле Болт 2023 року поставляється з десятьма подушками безпеки, у тому числі колінними аербегами для водія та переднього пасажира та бічними аербегами для всіх бокових сидінь. Також є стандартні контроль стійкість і тяги, гальмування з АБС і камера заднього виду.

Всі комплектації отримують пакет Chevrolet Safety Assist, який включає автоматичне екстрене гальмування, попередження про пряме зіткнення, гальмування перед пішоходом, індикатор відстані, допомогу в утриманні смуги руху з попередженням про вихід зі смуги руху і автоматичне дальнє світло. 

Покупцям, яким потрібні більш “просунуті” технології, наприклад система водіння без допомоги рук Super Cruise, доведеться заплатити додатково. 

Розміри та вага

  • Колісна база – 267 см,
  • Довжина – 430 см,
  • Ширина – 177 см,
  • Висота – 162 см.

Споряджена маса Шевроле Болт коливається від 1669 до 1685 км.

Можливі комплектації 

Chevrolet Bolt EUV 2023 випускається у двох комплектаціях: LT і Premier.

 

Попередній огляд Огляд Audi A3 2023: компактний і стильний
Вибрати нову Audi A3 2023 в каталозі Automoto.ua
Вибрати новий пікап Хюндай Санта Круз 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Hyundai Santa Cruz 2023: пікап зі смаком