Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2020

26 листопада 2019

Сучасний Chevrolet Malibu це невеликий автомобіль, який залишає по собі змішані враження. Якість оздоблювальних матеріалів салону не найвища, крім того, дизайн навряд чи когось здивує новими штрихами. Не дуже приємно критики відгукуються про рівень комфорту сидінь. Стандартний силовий агрегат гарантує типову для класу потужність. Але є аспект,  в якому Malibu позитивно виділяється, це економія пального. Манера ходу у автомобіля приємна, хоча більшість суперників пропонують більше азарту і атлетичності. Окремо на розсуд покупця була представлена гібридна модель Malibu Hybrid.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2020

Нове у 2020 році 

  • На наступний рік значних змін не передбачено

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Автомобіль має одну із самих приємних цін у класі, за яку ви можете розраховувати на вкрай непоганий перелік стандартного оснащення, включно з Android Auto і Apple CarPlay. Але зважаючи на явні недоліки Malibu є сенс поглянути в сторону конкурентів, скажімо, Honda Accord з одним з найкращих салонів і чималим запасом простору. З ним можна сміливо очікувати достатнього запасу потужності двигуна і збалансованого управління. Сучасний Ford Fusion не є лідером класу, але він пропонує потужний базовий двигун, більш точне управління і приємніший, ніж у Malibu, салон.

Нове чи б/у авто? 

Нинішні Chevrolet Malibu 2020 належать до покоління, яке було представлено на 2016 модельний рік. У 2017 зникла модель 2LT, в якості опції запропонували автоматичну коробку передач на дев’ять ступенів. У 2019 Chevrolet замінили шестиступінчасту автоматичну коробку передач, яка йшла у пару базовому двигуну, на варіатор. У тому ж році представили модель RS, зробивши функцію підігріву задніх сидінь доступною. Крім того, на зміну інформаційно-розважальній системі MyLink прийшла Infotainment 3. Тому, зважаючи на те, що на 2020 не було запропоновано вартих уваги змін, можна сміливо зупинятися на моделях щонайменше минулого року. А тим, кому не цікавими є зміни 2019, можуть піти далі і пошукати попередні версії або б/у моделі. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Chevrolet Malibu чи Honda Accord?

Сучасний Honda Accord має високий рейтинг у класі. Автомобіль гарантує містке багажне відділення і вдосталь особистого простору. Приємно вражає якість оздоблювальних матеріалів салону і легкість використання елементів управління. Нинішній Accord володіє майже ідеальними результатами краш-тестів і постачається з великим переліком стандартного оснащення. Під капотом приховано продуктивний двигун, завдяки якому водій отримує комфортну їзду і захоплююче управління. Якщо чесно, то навряд чи знайдеться хоча б один аспект, в якому Malibu зможе обійти Accord.

Chevrolet Malibu чи Ford Fusion?

Автомобілі Ford Fusion і Malibu знаходяться приблизно на одному рівні, але порівнювати їх все одно важко. Нинішній Fusion має трохи більш просторе заднє сидіння, ніж Malibu. Інтер’єр кращий теж у Ford. Між тим, доведеться розщедритися на модель вищої комплектації, щоб отримати сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. На відміну від Chevrolet у базу Fusion  входить багато функцій допомоги водію. Трохи випереджає Ford свого суперника і в плані управління.  

Салон 

Салон Chevrolet Malibu вміщує п’ятьох людей. Передні сидіння тішать особистим простором, але їм бракує підтримки, тому для тривалих подорожей вони є не найкращим варіантом. Передбачено шість механічних режимів налаштування, але доведеться постаратися, щоб знайти вдалу позицію. Проблему можна вирішити переходом до моделей вищої комплектації. Простір задніх сидінь залежить від зросту, комусь його з головою вистачить, комусь бракуватиме. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячого сидіння LATCH. На жаль, якість оздоблювальних матеріалів це один з основних недоліків Malibu. Дизайн салону не можливо назвати сучасним, а більшість матеріалів не вражають якістю. Поверхні вкриті пластиком і тканиною. Не надто зручними у використанні є кнопки і перемикачі. Об’єм багажного відділення становить 425 літрів. У 2019 інформаційно-розважальною системою Malibu стала Infotainment 3. Її сенсорний екран розмістився у центральній консолі, завдяки чому водій отримує хорошу видимість і легкий доступ. Система відзначилася швидкістю реакції і легкістю використання, чому сприяють великі віртуальні кнопки і продумана структура меню. Стандартно пропонуються Apple CarPlay і Android Auto. Доступними є точка Wi-Fi, супутникове радіо, навігація, аудіосистема «Bose» на 9 динаміків, два задніх USB порти і бездротова зарядка. Замовити також можна двозонний автоматичний клімат-контроль, функцію дистанційного старту, автоматичне затемнення дзеркала заднього виду, люк даху на дві панелі, 8.0-дюймовий цифровий інформаційний дисплей водія і розетку.

Відео тест-драйв Chevrolet Malibu 2020 року

Технічні характеристики 

Базовий 1.5-літровий чотирьохциліндровий двигун Chevrolet Malibu пропонує 163 кінських сили і 250 Нм. У пару йому дістався варіатор. Для повсякденного використання у межах міста потужності вистачає, але на азарт чи вражаючу динаміку розраховувати не варто. Варіатор добре справляється з імітацією традиційної автоматичної коробки. Тим, кому дуже потрібно більше потужності, варто поглянути в сторону 2.0-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна на 250 кінських сил і 353 Нм. Він компонується автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів. Силовий агрегат помітно потужніший і саме з ним можна розраховувати на спритність. Витрата пального з базовим двигуном перебуває на рівні 8.1 л/100км у міському і 6.5 л/100км у заміському циклах. Моделі з турбодвигуном витрачають 10.7 л/100км у місті і 7.6 л/100км за його межами. Що стосується манери ходу, то у Malibu вона розмірена і плавна. На більшості поверхонь автомобіль залишається спокійним. У повороти седан входить з незначним креном корпусу, але без жодного натяку на атлетизм. Рульове управління легке, що сприяє простоті виконання маневрів. Загалом, технічні характеристики Chevrolet Malibu дозволяють йому бути приємним автомобілем для міста без надмірностей і замахів на звання спорткару.  

Безпека 

Моделі 2020 отримали три роки або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Седан має високий рейтинг надійності, чому сприяли хороші результати краш-тестів. Єдиним стандартним елементом безпеки для седана у 2020 стала камера заднього виду. В якості опції пропонується система «Teen Driver», яка дозволяє встановити обмеження швидкості і гучності аудіо та навіть контролювати динаміку. Задля отримання інших елементів безпеки, треба щонайменше перейти до моделі LT і вибрати бажаний пакет. Загалом, розраховувати можна на задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, попередження про виїзд за межі смуги руху, допомогу руху по смузі, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, автоматичне дальнє світло і контроль дистанції. 

Розмір 

У довжину Malibu має 487.6 см. Важить седан від 1.418 до 1.462 кг.

Можливі комплектації 

Доступний Malibu у п’яти комплектаціях: L, LS, RS, LT і Premier. Усі моделі, за винятком Premier, отримали 1.5-літровий чотирьохциліндровий двигун варіатор. Топова Premier може похвалитися 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном і дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Базова модель Malibu L постачається з камерою заднього виду, електронним неконтактним ключем, тканинною обшивкою і шістьма механічними режимами налаштування передніх сидінь. Інформаційно-розважальна система Infotainment 3 гарантує 8.0-дюймовий сенсорний екран, шість динаміків стерео, Bluetooth, Android Auto і Apple CarPlay. Модель Malibu LS додасть систему «Teen Driver» і точку Wi-Fi. Модель Malibu RS вирізняється чорними елементами екстер’єру, колесами з легкого сплаву, заднім спойлером, вісьмома режимами налаштування водійського сидіння і шкіряним кермом. У базу моделі Malibu LT увійшли підігрів передніх сидінь, двозонний автоматичний клімат-контроль, функція дистанційного старту, підігрів бічних дзеркал і супутникове радіо. З пакетом «Driver Confidence» її комплектація поповнюється задніми сенсорами паркування, моніторингом сліпих зон і попередженням про перехресний рух позаду. Ще один пакет «Driver Confidence» подбає про наявність попередження про виїзд за межі смуги руху, системи допомоги руху по смузі, виявлення пішоходів, автоматичного екстреного гальмування, автоматичного дальнього світла і дотримання дистанції. Пакет «Leather» гарантує шкіряну обшивку, підігрів керма і автоматичне затемнення дзеркала заднього виду. Окремою опцією став люк даху на дві панелі. Модель найвищого рівня Premier потішить шкіряною обшивкою, підігрівом і вентиляцією передніх сидінь, підігрівом задніх сидінь, шістьма автоматичними режимами налаштування сидіння переднього пасажира, підігрівом керма, навігацією, аудіо «Bose» на дев’ять динаміків, 8.0-дюймовим цифровим дисплеєм водія, розеткою, двома USB портами позаду і бездротовою зарядкою. Опціями для неї стали адаптивний круїз-контроль, автоматична допомога при паркуванні і електронне стоянкове гальмо.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Optima 2020
Огляд тест-драйву: Kia Optima 2020
Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2020