Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2021

11 лютого 2021

Ford Mustang 2021 - легендарний спортивний автомобіль. Форд Мустанг перевершує майже всіх конкурентів по класу. Він тримає повороти під контролем, блискавично прискорюється, вражає лінійкою двигунів, яка починається з потужного чотирициліндрового двигуна з турбонаддувом і закінчується масивними V8.

Новий Форд Мустанг 2021 на AutoMoto.ua

Салон, як і годиться розкішному спорткару, висококласний, зі зручними сидіннями і зрозумілими елементами управління. Найбільший недолік Мустанга - його тісні задні крісла, хоча те ж саме можна сказати про більшість дводверних автомобілів такого розміру.

Нове в 2021 році 

  • набір функцій допомоги водієві CoPilot 360 став стандартним,
  • легендарна гоночна версія Mustang Mach 1 відродилась,
  • моделі Bullitt, Shelby GT350 і GT350R зняті з виробництва. 

Кому варто купити? 

Якщо ви шукаєте легендарний і неймовірно потужний спорткар, варто протестувати і купити Ford Mustang 2021.

Нове або б/у авто? 

У 2021 році Ford оснащує кожен Mustang набором функцій допомоги водієві CoPilot 360, які включають автоматичне дальнє світло фар, виявлення пішоходів, автоматичне екстрене гальмування, попередження про лобове зіткнення, моніторинг сліпих зон і допомогу при утриманні смуги руху.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Крім того, Ford представляє модель Mach 1 обмеженим тиражем і відмовляється від комплектацій Mustang Bullitt і Shelby GT350. 

Варто купити Форд Мустанг 2021 року, якщо вас цікавить обмежена трекова модифікація Mach 1. 

Розгляньте моделі минулих років випуску, якщо хочете отримати недоступні тепер версії Mustang Bullitt і Shelby GT350. 

Ford Mustang або Chevrolet Camaro

Ford Mustang і Chevrolet Camaro мають багато спільного, але Ford впевнено випереджає Chevy за багатьма параметрами. Стандартні 310 кінських сил Mustang вражають більше, ніж стандартні 275 Camaro, як на папері, так і на практиці. Крім того, топовий Shelby Mustang GT500 має набагато більшу потужність (760), ніж топовий Camaro ZL1 (650). 

У Mustang більш вишуканіший інтер'єр, краща оглядовість, більший багажник і більше стандартних функцій безпеки. Ці плюси, в поєднанні з поганим прогнозом надійності Camaro, допомагають Mustang здобути явну перемогу порівнянні.

Ford Mustang або Dodge Challenger

Dodge Challenger є одним з небагатьох автомобілів, який ховає під капотом більше "конячок", ніж Mustang. У той час як Shelby GT500 розвиває до 760 кінських сил, у Challenger є версії SRT, які видають 797 і 807 кінських сил. Чиста мускулатура - родзинка характеристик Dodge. Його розмір означає, що він не може зрівнятися з керованістю і маневреністю Mustang в поворотах.

Однак Challenger має помітну перевагу - п'ятимісний салон і на диво місткий другий ряд. У Dodge також величезний багажник, який не поступається багатьом великим седанам. Обидві машини мають аналогічні внутрішні якості та функції. Вибір між ними залежить від того, чи подобається вам атлетичний Mustang і влаштовує його маленьке заднє сидіння, або ж вам потрібен додатковий простір Challenger.

Салон

Новий Форд Мустанг 2021 вміщує чотирьох осіб. Передні сидіння - відмінне місце, незалежно від того, пощастило вам бути водієм чи пасажиром. Оглядовість гарна, а крісла забезпечують достатній комфорт. Однак зверніть увагу, що опціональні спортивні сидіння Recaro мають додаткову бічну підтримку і подобаються пасажирам ще більше.

Два задніх крісла - в основному формальність. Вони підходять тільки для невисоких пасажирів і коротких поїздок. 

У високопродуктивного Shelby GT500 немає задніх сидінь.

Усередині Mustang являє собою неймовірне поєднання сучасного стилю і елементів старої школи, наприклад, класичних тумблерів. В цілому, все здається міцним, і більшість матеріалів мають високу якість, хоча деякі деталі з твердого пластика не дозволяють Форд Мустанг стати дійсно першокласним.

Багажник фастбека Mustang об'ємом 433 літрів є другим за величиною в класі, поступаючись тільки масивному вантажному відсіку Dodge Challenger. 

Кабріолет Mustang має багажник об'ємом 322 літри, що є середнім показником для класу спортивних автомобілів.

Стандартна інформаційно-розважальна система SYNC виводить основну інформацію на 4,2-дюймовий екран. Керувати налаштуваннями можна за допомогою голосових команд. 

Опціональная система SYNC 3 оснащена 8-дюймовим сенсорним екраном, Android Auto і Apple CarPlay. У порівнянні з технологіями інших автовиробників, SYNC 3 трохи простий, але структура меню зрозуміла і зручна для навігації. Доступна 12-дюймова цифрова приладова панель приносить в Mustang елемент сучасності.

Відео тест-драйв Ford Mustang 2021 року 

Технічні характеристики 

У Mustang 2021 років має інтригуючий набір варіантів силових установок для більшості бюджетів і вимог до продуктивності. Стандартний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом - найпотужніший базовий двигун в своєму класі. Він змушує спорткар рухатися швидко, а потужність подається на більшу частину діапазону оборотів. Тільки коли тахометр наближається до обмежувача, здається, що машина задихалася. 

Додатковий пакет продуктивності для цього двигуна збільшує потужність Форд Мустанг на 20 кінських сил і додає активну вихлопну систему, а також інші переваги управління.

Однак більш вражаючим є 5,0-літровий V8, встановлений в моделі GT і новому для 2021 року Mach1. Цей силовий агрегат готовий до будь-яких дорожніх ситуацій.

І двигун EcoBoost з турбонаддувом, і атмосферний V8 в стандартній комплектації Форд Мустанг поставляються з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Опціонально доступний 10-ступінчастий автомат.

Головний представник модельного ряду - Shelby GT500. З двигуном V8 з наддувом це найпотужніший серійний автомобіль, який коли-небудь випускав Ford. У нього під капотом 760-сильний мотор і семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням. Додайте до цього гоночні шасі і підвіску, високопродуктивні шини, аеродинамічні елементи кузова і колеса з вуглецевого волокна. Виходить справжній трековий монстр, на якому можна їздити дорогами загального користування. 

Ford Mustang демонструє такі показники витрати палива: 

  • з базовим чотирициліндровим двигуном і 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач фастбек Mustang витрачає до 11.2 л в місті і 7.4 л на шосе; 
  • Mustang GT з двигуном V8 витрачає 14.7/9.4 л з автоматичною коробкою передач і 15.7/9.8 механічною коробкою передач. 
  • Shelby GT500 - один з найменш економічних транспортних засобів. Його показники: 19.6/13.1 по місту/шосе.

Стандартний Mustang EcoBoost може розігнатися з нуля до 100 км/год на годину приблизно за 5 секунд, коли він оснащений 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Його максимальна швидкість становить 175 км/год.

Mustang GT з автоматичною коробкою передач розганяється до 100 км/год за 4 секунди і розвиває максимум 250 км/год. 

Shelby GT500 може розігнатися до сотні на годину всього за 3,5 секунди, а максимальна швидкість - 290 км/год. Новий Mustang Mach 1 2021 року розганяється до 270 км/год.

Новий Ford Mustang 2021 комплектується тільки заднім приводом. 

Безпека

Mustang 2021 року одержав п'ятизіркову оцінку в краш-тестах Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США. Автомобіль доступний з великою кількістю технологій допомоги водієві, ніж будь-який конкуруючий спорткар, тому ви можете їхати швидше і відчувати себе безпечніше. 

Розміри і вага 

Форд Мустанг в кузові купе має такі розміри: 

  • довжина - 4.7 м;
  • ширина - 1.9 м;
  • висота - 1.3 м. 

Споряджена маса - від 1600 до 1770 кг. 

Можливі комплектації 

Ford пропонує Mustang 2021 року в декількох комбінаціях комплектацій. Є версії в кузові фастбек (купе) і кабріолет, а також різні рівні обробки салону і варіанти двигунів.

Базова комплектація Форд Мустанг дає вам вражаючий двигун і хороший список стандартних функцій активної безпеки, а також доступні пакети, які підвищують потужність і модернізують базову інформаційно-розважальну систему до сенсорного екрану з можливістю підключення смартфона. Проте, якщо дозволяє бюджет і хочеться отримати максимум, вибирайте модель GT.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2021
Новий Мерседес ГЛЕ 2021 на AutoMoto.ua
Купити позашляховик Лексус NX 2021 року на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus NX 2021