Огляд тест-драйву: GMC Yukon 2019

17 вересня 2019

Сучасний GMC Yukon і подовжена версія Yukon XL механічно є близнюками Chevrolet Tahoe і Suburban відповідно. Версія Yukon Denali, тим часом, вразить вишуканістю навіть бувалих, її з легкістю можна переплутати з Cadillac Escalade. Усі три GMC, між тим, створюються на одному заводі в Техасі. Творіння бренду вирізняються власною естетикою дизайну і націлені на трохи інші відчуття потенційних власників, ніж Chevy. Як традиційний рамний позашляховик на три ряди, Yukon тішить гарними буксирувальними здібностями. Нажаль, як і у випадку Ford Expedition, заради потужності і тягових можливостей доводиться жертвувати певними елементами комфорту. У 2019 році з’явилася можливість отримати великий V8 двигун у моделях нижчої комплектації.

Огляд тест-драйву: GMC Yukon 2019

Вам сподобається 

Якщо ви хочете отримати великий позашляховик на три ряди з V8 двигуном і салоном на сімох, вісьмох або навіть дев’ятьох пасажирів, GMC Yukon 2019 гарантує бажаний розмір, відповідні можливості і привабливий дизайн. Потрібно ще більше? Передбачена подовжена версія Yukon XL. Модель Yukon Denali гарантує рівень вишуканості майже як у Cadillac.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам просто потрібен надійний перевізник з салоном на сімох або вісьмох пасажирів, на ринку представлені більш економні і менш вартісні варіанти типу Honda Pilot, Toyota Highlander або навіть GMC Acadia. Нинішній Ford Expedition пропонує кращі буксирувальні можливості і більше функцій. 

Нове у 2019 році 

У поточному році Yukon додав агресивної зовнішності пакету «Graphite Edition» до моделі середнього рівня SLT, за рахунок чого комплектація поповниться 22-дюймовими колесами, чорними акцентами і унікальною підвіскою. Виходячи з цього пакет «Graphite Performance Edition» гарантує 6.2-літровий V8 двигун, десятиступінчасту коробку передач і підвіску «Magnetic Ride Control».

Враження від їзди 

Як у випадку з Tahoe і Escalade, сучасний GMC Yukon демонструє, наскільки далеко великий позашляховик здатний зайти. Базуючись на рамній конструкції, Yukon тішить досить високим рівнем комфорту, і це враховуючи його здатність буксирувати до 8.165 кг і діставатися віддалених куточків бездоріжжя. Дорожні манери позашляховика в повній мірі розкриваються на широких, відкритих шосе. Доступна підвіска «Magnetic Ride Control» сприяє отриманню ще більш позитивного досвіду, вона постійно підлаштовується під дорожні умови. Окрім рівня комфорту, неможливо заперечувати і розмір позашляховика. Доведеться запастися терпінням при пошуку місця для паркування, крім того ретельно виміряйте гараж, перш ніж купувати велетня. Стандартний 5.3-літровий V8 двигун гарантує бажаний рівень потужності. Протестувавши автомобіль GMC Yukon з цим двигуном при буксируванні причепа, підніманні гірськими стежками і доланні тривалих дистанцій, водій може впевнитися у його здібностях. Стандартний для Yukon Denali доступний для SLT при додаванні «Graphite Performance Edition», 6.2-літровий V8 двигун гарантує інший рівень потужності. При 426 кінських силах і 623 Нм двигун з радістю змусить вижчати колеса, якщо водій дозволить. Пару базовому 5.3-літровому двигуну складає шестиступінчаста автоматична коробка передач, більшому 6.2-літровому у пару дісталася десятиступінчаста. Доступна система повного приводу дійсно покращує ситуацію завдяки роздаточній коробці з двома швидкостями.

Найкращі характеристики 

Замовивши пакет «Graphite Performance Edition», можна отримати більший 6.2-літровий V8 двигун, не витрачаючи останні кошти на модель Denali. Модель SLT з пакетом «Graphite Performance Edition» отримує зазначений двигун і автоматичну коробку передач на десять ступенів.

Безпека це основа водіння, особливо, коли ви за кермом важкого позашляховика. Тому пакет «Enhances Driver Alert» розширює базову комплектацію за рахунок попередження про можливе зіткнення, автоматичного гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху і допомоги руху по смузі. Пакет стандартний для моделі SLT і опційний для базової SLE.

Детально про автомобіль GMC Yukon

Інтер’єр 

Як Chevy Tahoe і Suburban, сучасні GMC Yukon і Yukon XL належать до числа нових транспортних засобів, які крім фургонів, здатні вмістити дев’ятьох людей. Єдиним застереженням є те, що вам доведеться обрати базову модель SLE, а потім доповнити її суцільним сидінням спереду. Більшість покупців, між тим, обирають комфортні ковшеподібні передні сидіння, обмежившись вісьмома місцями. Капітанські крісла можна встановити і на другому ряду, але тоді кількість місць у салоні GMC Yukon зменшиться до семи. Незалежно від конфігурації позашляховик достатньо просторий. Вантажний об’єм позаду третього ряду становить 425 літрів, склавши його, можна отримати 1473 літри. Якщо ви регулярно плануєте використовувати третій ряд і перевозити багато вантажу, розгляньте подовжену версію Yukon XL. Ергономіка базових моделей трохи страждає через те, що рульова колонка регулюється лише по куту, але не по вильоту. Тому ще однією причиною, щоб звернути увагу на модель SLT, стане наявність у неї телескопічного рульового колеса і педалей з електроприводом. 

Відео тест-драйв GMC Yukon 2019 року

Екстер’єр 

Позашляховик доступний у двох варіантах: великому і дуже великому. Стандартні моделі у довжину мають майже 516 см. Більший Yukon XL вразить 570 см. Подібний на Tahoe і Suburban, нинішній GMC Yukon виділяється широкими плечима, значним розміром і трохи грізною поставою. Варіанти GMC отримали, між тим, індивідуальні штрихи і особливості, які залежать від моделі. Найвищу позицію займає модель Denali з виразною решіткою радіатора у стилі медових стільників і щедрою порцією хрому. У таких великих позашляховиків мають бути відповідні колеса, стандартними стали 18-дюймові варіанти, найбільшими 22-дюймові.

Базова комплектація 

Сучасний GMC Yukon доступний у трьох моделях: SLE, SLT і Denali. Базова SLE пропонує 10 режимів налаштування водійського сидіння, функцію доступу без ключа, передні і задні сенсори паркування, камеру заднього виду, клімат-контроль трьох зон, аудіосистему «Bose» на 9 динаміків, 8.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи з Apple CarPlay і Android Auto. Модель SLT постачається з шкіряною обшивкою, кермом, яке налаштовується по куту і вильоту, електроприводом педалей і дверей багажного відділення. До її бази також потрапив пакет «Enhanced Driver Alert» з попередженням про виїзд за межі смуги руху, попередженням про можливе зіткнення і автоматичним екстреним гальмуванням.   

Опційне обладнання 

Топова модель Denali тішить 6.2-літровим V8 двигуном, підвіскою «Magnetic Ride Control», функцією відкривання багажника без рук, навігаційною системою, покращеною системою «Bose», проекційною приладовою панеллю на вітровому склі, перфорованими, шкіряними сидіннями, підігрівом і вентиляцією передніх сидінь та бездротовою зарядкою. Усі моделі можна доповнити системою повного приводу. Модель SLT можна доповнити пакетом «Standard Edition Value» з люком даху, капітанськими кріслами 2-го ряду і 20-дюймовими колесами. До загального переліку опцій потрапили моніторинг сліпих зон, адаптивний круїз-контроль і електропривод задніх сидінь. Окремо доступною стала розважальна система для задніх сидінь.

Під капотом 

Базовим став 5.3-літрвоий V8 двигун на 355 кінських сил і 519 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно задній. Витрата пального GMC Yukon перебуває на рівні 14.7 л/100км у міському, 10.2 л/100км у заміському і 12.5 л/100км у змішаному циклах. З доступним повним приводом показники витрати майже не змінюються. Більше потужності пропонує 6.2-літровий V8 двигун на 426 кінських сил і 623 Нм. Йому у пару дісталася десятиступінчаста автоматична коробка передач. З приводом на задні колеса позашляховик витрачає 15.1 л/100км у місті, 10.4 л/100км за його межами і 12.7 л/100км у середньому. З повним приводом витрата сягає рівня 16.4, 10.7 і 13.5 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2019
Огляд тест-драйву: Lincoln MKT 2019
Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2019