Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2019

6 березня 2019

Коли треба поєднати практичність сімейного рівня з приємним досвідом управління, важко знайти кращий варіант ніж Honda Odyssey 2019. Починаючи класним як для мінівену дизайном, закінчуючи щедрим переліком оснащення, Odyssey диктує свої правила гри. В той час як Toyota Sienna пропонує ідентичний внутрішній об’єм, рівень надійності та потужності, він не має вбудованого пилососу для прибирання. Нинішній Chrysler Pacifica може похвалитися більш привабливим кузовом і наявністю гібридної моделі, але його вартість перепродажу і рівень надійності і близько не такі високі як у Odyssey. Поглянувши в сторону Dodge Grand Caravan, покупець одразу помітить його збалансовану ціну, але він не пропонує сучасних функцій і технологій, які має Odyssey.

Огляд тест-драйву: Honda Odyssey 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте ідеальний сімейний мінівен, за який не потрібно турбуватися, новий Honda Odyssey до ваших послуг. Беззаперечними перевагами автомобіля є сидіння другого ряду, відомі під назвою «Magic Slide», вбудований пилосос для усунення забруднення обшивки.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви перебуваєте у пошуку рівня стабільності, який гарантує лише система повного приводу, або наявності сучасних технологій у базових моделях, Toyota Sienna ваш єдиний варіант. Гібридну модель пропонує Chrysler Pacifica, а тривалішу гарантію - Kia Sedona.

Нове у 2019 році

Після повного оновлення минулого року, Honda Odyssey не потішив нічим особливим у 2019.

Враження від їзди

Важко порівняти параметри ходу і управління Odyssey з легковими автомобілями, але Honda гарантує необхідний рівень контролю, не нижчого ніж у компактного кросовера, і це при кузові у формі «буханки хліба». 3.5-літровий V6 двигун гарантує необхідний рівень потужності і вражає тишею роботи. Гідну пару йому складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів з дуже плавними переходами. Саме завдяки такій кількості передач Odyssey не втрачає самовладання на високих швидкостях і споживає не дуже багато пального. Моделі Touring і Elite отримали автоматичну коробку на десять ступенів і здатність буксирувати до 1.588 кг замість стандартних 1.360 кг. Бонусом стане затишний і просторий салон, повністю захищений від стороннього шуму.  

Найкращі характеристики

Бонусом до високого рівня практичності можна вважати сидіння Honda Odyssey «Magic Slide», які не тільки посуваються вперед і назад, але і у бік. Так, маленьких пасажирів можна розмістити поруч один з одним, звільнивши широкий прохід до третього ряду.

Мінівени це як дитячий садок на колесах, тому природно, що Honda додав до переліку оснащення топових моделей Odyssey пилосос. Потужний пристрій ховається у нижню панель і має достатньо потужності, щоб прибрати будь-який вид забруднення.

Детально про автомобіль Honda Odyssey

Інтер’єр

Місткий салон Odyssey пропонує не лише практичні функції та технології, він вражає відмінною якістю співвідношення деталей. Тримачі напоїв і відсіки розміщені як раз там, де потрібно. Око тішать високоякісні матеріали і приємний дизайн. Отримавши цифрову приладову групу і 8.0-дюймовий сенсорний екран, які є стандартними для всіх моделей окрім базової, Odyssey втілив наше уявлення про те, яким має бути автомобіль 2019 року.

Відео тест-драйв Honda Odyssey 2019 року

Екстер’єр

П’яте покоління Odyssey трохи приглушило яскравість зовнішності і відмовилося від спірних елементів. Нині ви не знайдете виразних елементів дизайн в стилі «блискавка». Топова модель Odyssey Elite пропонує 19-дюймові колеса з легкого сплаву, електропривод бічних дзеркал, світлодіодні фари, в той час як навіть базова модель LX гарантує 18-дюймові колеса з легкого сплаву, галогенові фари та заднє тоноване скло. Шкода, що на відміну від Toyota Sienna, Odyssey не має бажаних технологій і систем вже у базовій моделі.

Базова комплектація

Комплектації Honda Odyssey досить різноманітні. Лінійка починається з LX на сім сидінь. Але навіть сама компанія визнає, що модель навряд чи користуватиметься популярністю, тому варто одразу перейти до моделі Odyssey EX з більшою кількістю систем безпеки і функцій комфорту. На додачу до Bluetooth і USB, модель отримала кнопкове запалювання, камеру заднього виду, які до речі є у базової LX, додавши від себе ще одне посадочне місце, сидіння другого ряду «Magic Slide», 8.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, набір безпеки «Honda Sensing», електропривод дверей, функцію дистанційного відкривання дверей та підігрів передніх сидінь.

Опційне обладнання

Обравши модель Odyssey EX-L, покупець зможе насолодитися перевагами електроприводу дверей багажника, люку даху, замінника шкіри в обшивці. Доступними стали навігаційна система і розважальна система для задніх сидінь. Модель Touring постачається з десятиступінчастою автоматичною коробкою передач, функцією відкривання багажника без рук, 4G LTE, внутрішньою камерою «CabinWatch» та пилососом. Модель Honda Odyssey Elite додає аудіосистему на 11 динаміків, бездротову зарядку телефонів, вентиляцію передніх сидінь та інші бажані елементи.

Під капотом

Мінівену дістався 3.5-літровий V6 двигун на 280 кінських сил і 355 Нм. У більшості випадків компонується він дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід лише на передні колеса. Витрата пального Honda Odyssey перебуває на рівні 12.6 л/100км у міському, 8.4 л/100км у заміському та 10.7 л/100км у змішаному циклах. Для моделей вищої комплектації пропонується автоматична коробка передач на десять ступенів. З нею витрата пального сягає рівня 12.2 л/100км у місті, 8.5 л/100км за його межами та 10.6 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Cadenza 2019
Огляд тест-драйву: Kia Cadenza 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2019