Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2022

28 січня 2022

Infiniti Q60 2022 конкурує у сегменті дводверних спортивних купе. І тут дизайн має важливе значення. Що хорошого в 2-дверному купе, якщо його зовнішній вигляд не змушує вас обернутися? Однак лише дизайну недостатньо. 

Купити новий автомобіль Інфініті Ку60 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua

Другий інгредієнт у рецепті успіху в класі – це потужний двигун, а третій – налаштоване шасі. Infiniti правильно розуміє дві з трьох основних складових. Q60 має надзвичайно красивий зовнішній вигляд і оснащений двигуном V6 з подвійним турбонаддувом потужністю 300 або 400 к.с. На жаль, купе не пропонує захоплюючих відчуттів від водіння. Але не поспішайте з висновками! 

Купе Інфініті Ку60 залишається одним із найдоступніших авто в сегменті. І це може стати вагомим аргументом перед суперниками Audi A5, BMW 4 серії та купе Mercedes-Benz C-Class. Прочитайте наш огляд та вирішіть, чи варто модель вашої уваги. 

Нове у 2022 році 

Бездротове підключення Apple CarPlay стало стандартним.

Кому варто купити? 

Вам варто подумати про нову Інфініті Ку60 2022, якщо шукаєте красиве купе. Зі стилем та здатністю привертати увагу цієї моделі важко сперечатися. У жертву доведеться принести спортивну керованість. Замість драйву ви отримаєте плавний круїз. 

Але якщо ефектний зовнішній вигляд Q60 вже підкорив ваше серце, навіщо всі вмовляння? Тестуйте купе та купуйте!

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове чи б/у авто? 

Минулого року Infiniti додала безліч функцій, пакетів та кольорів забарвлення Q60. У 2022 модель переходить без змін, за винятком однієї маленької деталі - Apple CarPlay стає бездротовим. І це все. 

Нічого не змінюється, навіть рекомендована виробником ціна Infiniti Q60 залишилася тією ж самою. Так що рішення про те, купити Інфініті Ку60 на авторинку або в салоні, приймає ваш гаманець. 

Infiniti Q60 або Infiniti Q50

Чотиридверний седан Infiniti Q50 - це, по суті, варіант купе Q60 з більшою кількістю дверей. Обидва автомобілі мають спільні риси: стиль, елементи інтер'єру, варіанти трансмісії. Жоден з них не можна назвати відмінним вибором, але все ж седан - розумніша покупка. Задні сидіння Інфініті Ку50 просторіші і в них легше сідати, а багажник - місткіший. Крім того, придбання Q50 обійдеться дешевше, ніж Q60 у базовій комплектації.

Infiniti Q60 або Lexus RC

Lexus RC – ще одне стильне купе у класі преміальних малолітражних автомобілів. Лексус RC коштує приблизно стільки ж, скільки Q60. Базовий RC пропонує довший перелік стандартних функцій безпеки, ніж Q60, а також багажник більшого розміру. Високопродуктивний RC F оснащений двигуном V8, який затьмарює твін-турбо V6 Infiniti, але його вибір спричиняє значне зростання ціни.

Салон

Це купе Infiniti вміщує чотирьох людей. Передні сидіння досить просторі, з гарною підтримкою та амортизацією. Задні крісла насправді підходять лише для дітей. Потрапити на другий ряд сидінь складно, але це одна з жертв, на які свідомо йдуть покупці дводверного спортивного автомобіля.

Салон Q60 виглядає приємно, хоч і показує свій вік у порівнянні з європейськими конкурентами. Якість збірки виняткова, нарівні з тим, що пропонують суперники. Для оформлення салону використано шкіру та алюміній, доступні елементи з вуглецевого волокна.

Як ситуація у Інфініті Ку60 із перевезенням речей? Вам буде важко знайти автомобілі з меншим багажником, ніж у Q60. Купе пропонує лише 246 л простору.

Щоб зберігати конкурентоспроможність у сегменті у плані технологій, Infiniti оснастила Q60 системою InTouch з двома екранами. Це має надавати інтер'єру мінімалістського вигляду. Можливо, дизайнери досягли своєї мети, але використання мультимедіа дуже розчаровує. Інтерфейс абсолютно інтуїтивно незрозумілий, а реакція повільна. З хорошого: ви отримуєте кнопки та ярлики для функцій, які використовуєте найчастіше.

Технічні характеристики 

Всі версії Infiniti Q60 оснащені 3,0-літровим двигуном V6 з подвійним турбонаддувом у парі із семиступінчастою АКПП, але мають різні характеристики. Є кілька варіантів налаштування двигуна. Pure початкового рівня та Luxe середньої комплектації отримують 300 кінських сил. Red Sport 400, як випливає з назви, має потужність 400 л. 

Q60 із заднім приводом може розігнатися до 100 км/год за 5,2 секунди, а максимальна швидкість становитиме 250 км/год. З повнопривідною системою рух стрілки на спідометрі відбувається повільніше: 5,5 секунд до першої сотні. Модель потужністю 400 л. показує час 4,5 секунди для заднього приводу та 5,0 секунд для повного приводу. Це швидка машина, але більшість конкурентів ще швидші. 

Хоча мало хто з потенційних власників у цьому сегменті переймається витратою пального. І все ж таки для повноти характеристики Інфініті Ку60 варто вказати цифри:

  • найекономніша версія - базова модель RWD з 10,7 л/100 км у змішаному циклі;
  • найненажерливіша версія - 400-сильна модель з повним приводом і 11,2 л/100 км. 

Q60 має 75-літровий бак, тому теоретичний діапазон поїздки становить 708 км.

Безпека

Люксові автомобілі часто уникають випробувань безпеки. Це означає, що відсутність результатів незалежних краш-тестів Infiniti Q60 не повинні викликати у вас побоювань. Фактично, модель 2022 оснащена безліччю передових пасивних та активних функцій, призначених для безпеки водія та кожного пасажира.

Розміри та вага 

Довжина купе Q60 складає 4,7 м. Споряджена маса авто залежить від оснащення і варіюється від 1670 до 1835 кг.  

Можливі комплектації 

Нова Ку60 2022 випускається в трьох версіях: Pure, Luxe і Red Sport 400. В Україні можна купити Infiniti Q60 в різного року випуску та комплектації. Просто скористайтесь пошуком на AutoMoto.ua.

Попередній огляд Огляд Mercedes-Benz GLA-Class 2022
Купити новий автомобіль Мерседес GLA-клас 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Тойота Пріус 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2022